Ευρ. Στυλιανίδης: «Τίποτα από όσα χτίσαμε δεν ήταν αυτονόητο» | xronos.gr
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΞΥΛΑΓΑΝΗ

Ευρ. Στυλιανίδης: «Τίποτα από όσα χτίσαμε δεν ήταν αυτονόητο»

25/06/19 - 10:00

Ο τέως υπουργός ανέφερε μία σειρά έργων που έγιναν όταν ο ίδιος διατηρούσε πόστο ευθύνης σε κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας σχηματικά «τίποτα από όσα χτίσαμε δεν ήταν αυτονόητο»

Στον τόπο που γεννήθηκε και ανδρώθηκε, την Ξυλαγανή, συνεχίστηκαν οι προεκλογικές ομιλίες του τέως υπουργού και υποψηφίου βουλευτή ΝΔ Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουνίου. Ο Ξυλαγανιώτης πολιτικός, μπροστά σε πλήθος κόσμου, ανακάλεσε μνήμες από τα παλιά, τόνισε ότι ο κόσμος είναι η μοναδική του δύναμη και στον κόσμο της Ροδόπης λογοδοτεί. Ζήτησε στήριξη στη ΝΔ και στο πρόσωπό του.

«Σε αυτή την πλατεία μάτωσα για πρώτη φορά τα γόνατά μου παίζοντας μαζί με τα άλλα παιδιά του χωριού», είπε σχηματικά στην αρχή της ομιλίας του, χαρακτηρίζοντας αυτά τα βιώματα πολύ διδακτικά, γιατί «στην πολιτική δεν πρέπει να ξεχνάς από που ξεκίνησες». «Η εμπιστοσύνη και η αγάπη σας μου έδωσε δύναμη και ήταν η μοναδική πηγή δύναμης που είχα – με συγκινεί ότι η δύναμη δεν ξεκινούσε μόνο από τους δεξιούς, αλλά ήταν άνθρωποι από όλους τους χώρους, διαφορετικά κόμματα, ηλικίες, καταγωγές», είπε σε άλλη αποστροφή του. Υπογράμμισε ότι, με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον ίδιο σε πόστα ευθύνης, έγινε κατορθωτό η Θράκη να συμμετάσχει ισόνομα στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Έφερε ως τοπικά παραδείγματα το δημαρχείο Ξυλαγανής, τις εργατικές κατοικίες, το γυμνάσιο Ξυλαγανής, την τράπεζα, εξελίξεις που έγιναν όταν ο ίδιος βρισκόταν στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Σε μία γενικότερη αποστροφή του κατηγόρησε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν μεταναστεύσει από την Ροδόπη 1.600 περίπου νέα παιδιά, αντιπαραβάλλοντας ότι ο ίδιος είχε παλέψει ώστε οι νέοι να παραμείνουν στον τόπο και επίσης να διευρυνθεί το Δ.Π.Θ., το οποίο «από 4.500 φοιτητές σε ένα βράδυ έφτασε 8.000 στην Κομοτηνή, ενώ άνοιξε και η ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες», όπως είπε, κάνοντας λόγο για ενίσχυση και της τοπικής αγοράς και των ενοικιαζόμενων σπιτιών κατ’ αυτό τον τρόπο. «Τίποτα από όσα χτίσαμε δεν ήταν αυτονόητο», είπε ο πολιτικός, για να προσθέσει «πίσω από όλα υπάρχει συστηματική και σκληρή δουλειά».

Τέλος, επανέλαβε ότι υπηρετεί το λαό της Ροδόπης και «αντίπαλός μου είναι μόνο τα προβλήματα του κόσμου».

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου ο Ευριπίδης Στυλιανίδης προσκαλεί τους νέους του τόπου σε μία συζήτηση στη Λέσχη Κομοτηναίων και ώρα 20:30.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr