Φίλος της Ροδόπης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Κρεμλής | xronos.gr
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 15 ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Φίλος της Ροδόπης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Κρεμλής

22/02/19 - 10:00
342354356-31.jpg

Μέσω του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Αμβροσίας «Ακρίτες» αγάπησε την περιοχή μας και την επισκέπτεται τακτικά

Φίλος της Ροδόπης είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κρεμλής. Μέσω του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Αμβροσίας «Ακρίτες» αγάπησε την περιοχή μας και την επισκέπτεται τακτικά. Τελευταία επίσκεψή του τον Ιανουάριο του 2019 όπου παρέστη στον χορό των Ακριτών και παραχώρησε συνέντευξη στον "Χ" σχετικά με το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Γιώργος Κρεμλής, διευθυντής επί τιμή, εντεταλμένος σύμβουλος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Κομισιόν, υπεύθυνος για θέματα Κυκλικής Οικονομίας και Νησιωτικότητας και μέλος του περιβαλλοντικού και κοινωνικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη, θα διεκδικήσει μία θέση στην επόμενη Ευρωβουλή, στις εκλογές του Μαΐου. 

Το όνομά του περιλαμβάνεται στα 15 των υποψήφιων Ευρωβουλευτών, που ανακοίνωσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα, ο Γιώργος Κρεμλής μεγάλωσε στη Ρόδο, όπου αποφοίτησε από το ιστορικό Βενετόκλειο Γυμνάσιο. Σήμερα είναι διευθυντής επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προωθεί θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας. 

Παράλληλα, είναι πρόεδρος της Σύμβασης Espoo και του Πρωτοκόλλου SEA, μέλος του Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου (ESAC) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD) και ως νομικός είναι μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1981 διετέλεσε, μεταξύ άλλων, νομικός σύμβουλος στην κεντρική Νομική Υπηρεσία της Ε.Ε., προϊστάμενος Διοικητικών Μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, διευθυντής ad interim της Διεύθυνσης «Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκού Εξαμήνου» καθώς και εκτελών χρέη διευθυντή της Διεύθυνσης «Νομικών Υποθέσεων και Συνοχής».

Την περίοδο 1991-1993 ήταν συντονιστής της Επιτροπής για θέματα ΕΟΚ παρά τω Πρωθυπουργώ, σύμβουλος του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και γενικός γραμματέας Σχέσεων με Ευρωπαϊκές Κοινότητες και Διεθνείς Οργανισμούς στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. 

Έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει γράψει βιβλία στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, καθώς και άρθρα και μελέτες σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Με αυτά τα εφόδια εκτιμά ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις αυτής της κομβικής και κρίσιμης συγκυρίας για τη χώρα μας και την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr