Χ. Αθανασίου: «Να μη κάνουμε στη Λέσβο μία καινούργια Ροδόπη» | xronos.gr
Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ

Χ. Αθανασίου: «Να μη κάνουμε στη Λέσβο μία καινούργια Ροδόπη»

07/11/19 - 10:00
23423453-56.jpg

Στην αντεπίθεση ο Δημήτρης Χαρίτου καταδικάζοντας τις δηλώσεις του συναδέλφου του

Σε ένα σχόλιο εκ των ων ουκ άνευ προχώρησε ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μέσα από την εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104.6. Θέλοντας να υπερθεματίσει το μέγεθος του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος στο νησί όπου εκλέγεται, επέστησε την προσοχή όλων ώστε «να μην δημιουργήσουμε μία καινούργια Ροδόπη εδώ»!

Λίγο νωρίτερα, ο βουλευτής είχε εκφράσει το φόβο ότι «θα αλλοιωθεί ο πληθυσμός αργά ή γρήγορα» και προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσει επί αυτής της άποψής του, είπε ότι έχει πάρει στοιχεία από τη μαιευτική κλινική του εκεί νοσοκομείου και έχει διαπιστώσει ότι ο ρυθμός των γεννήσεων των μουσουλμάνων είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο των χριστιανών που ζουν στο νησί. Έτσι –και πάντα σύμφωνα με όσα είπε- «σε είκοσι χρόνια έχουμε υπολογίσει ότι το 30% εδώ θα είναι μουσουλμάνοι» και κατά το δικό του σκεπτικό η Τουρκία θα εγείρει «αιτήματα για τεμένη για αναγνώριση μειονότητος και τα λοιπά».

Στην αντεπίθεση ο Δημήτρης Χαρίτου
Τα σχόλια του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης προφανώς κάνουν το γύρο του διαδικτύου με πολλούς χρήστες να αντιδρούν και να τα καταδικάζουν, χαρακτηρίζοντάς τα ως ρατσιστικά και ξενοφοβικά.

Σε επίσημο επίπεδο όμως, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου σήκωσε ήδη το γάντι καταδικάζοντας τις δηλώσεις του συναδέλφου του και ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον ανακαλέσει στην τάξη και να τον παύσει από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής που σήμερα κατέχει αν «δεν γνωρίζει ότι ο νομός  Ροδόπης  ανήκει στην ελληνική επικράτεια, ότι κατοικείται από Έλληνες πολίτες (χριστιανούς και μουσουλμάνους) και αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης και αμοιβαίου θρησκευτικού σεβασμού με βάση την αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας».

Ο κος Χαρίτου διερωτάται επίσης: «Δεν αντιλαμβάνονται ότι με τέτοιο ακραίο λόγο, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το προσφυγικό, πυροδοτώντας αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, αλλά εκθέτουν την χώρα διεθνώς;

Ενώ επιπρόσθετα με τα λεγόμενα τους, που δείχνουν επιπολαιότητα και άγνοια, δίνουν άλλοθι σε παρεμβάσεις και σχεδιασμούς τρίτων στην περιοχή».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr