Η ομάδα ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης πιστεύει στην ανατροπή | xronos.gr
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Η ομάδα ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης πιστεύει στην ανατροπή

22/06/19 - 10:00

Τα μηνύματά τους για το διακύβευμα των εκλογών μετέφεραν οι Δημήτρης Χαρίτου, Ογκιούρ Φερχάτ, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Μάγδα Τσιουμάκα, Σταυρούλα Μάρκου

Πιστεύουν στην ανατροπή του αποτελέσματος που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Οι πέντε υποψήφιοι βουλευτές παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Ορφέας Κομοτηνής. Πρόκειται για τους: Δημήτρη (Τάκη) Χαρίτου, Οζγκιούρ Φερχάτ, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Μάγδα Τσιουμάκα, Σταυρούλα Μάρκου. Ο νυν βουλευτής Μουσταφά Μουσταφά δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Σύγκρουση προγραμμάτων
Για ψηφοδέλτιο νίκης έκανε λόγο ο γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων και κάλεσε τους πολίτες της Ροδόπης να το εμπιστευθούν σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές. Έθεσε σε αντιπαραβολή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό της ΝΔ, για να πει ότι μόνο το πρώτο μιλάει για την δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη των πολλών, με έντονο το κοινωνικό πρόσημο και την εργασία που θα αμείβεται με τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με προσλήψεις μία αποχώρηση προς μία πρόσληψη. Κατηγόρησε, στην αντίπερα όχθη, τη ΝΔ για κρυφή ατζέντα και όχι φιλολαϊκές πολιτικές για τους πολλούς. Κατόπιν, δόθηκε ο λόγος στους υποψηφίους, κατά την σειρά που ακολουθεί.

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ: «Στόχος η στήριξη των πολλών»
Για την «στήριξη των πολλών» ως στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο νυν βουλευτής Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο οποίος όπως είπε μετά από μία επταετή θητεία στην Βουλή θέτει ξανά τον εαυτό του στην κρίση του λαού «πάντα με το ψηφοδέλτιο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ». 

Δήλωσε «αισιόδοξος ότι με τους συλλογικούς μας αγώνες θα φέρουμε την επιτυχία όχι στον εαυτό μας αλλά στην τοπική κοινωνία».

Δημήτρης Χαρίτου: «Οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση»

Παίρνοντας τον λόγο, ο Δημήτρης Χαρίτου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ζούμε σε μια πολύ μικρή κοινωνία, που είναι γνωστή και η κοινωνική και η επαγγελματική και η πολιτική διαδρομή όλων μας. Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία, επισημαίνοντας ότι οι κόποι, οι θυσίες και οι κατακτήσεις του λαού μας αμφισβητούνται από την επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτήν τη συγκύρια, λοιπόν, προσέθεσε, θα μου ήταν αδιανόητο να μην είμαι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα για να αποτρέψουμε αυτήν την αρνητική εξέλιξη. 

Επισήμανε με έμφαση ότι το πραγματικό ερώτημα που θα κληθεί να απαντήσει ο ελληνικός λαός, είναι πολύ καθαρό: Αν θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, με διορθώσεις, ή αν θα πισωγυρίσουμε στο παλαιό καθεστώς της λιτότητας, της αδιαφάνειας και της διαπλοκής. Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητα ότι ο λαός μας έχει και μνήμη και κρίση, και θα αποτρέψει ένα τέτοιο πισωγύρισμα. Καταληκτικά, απευθύνθηκε στους προοδευτικούς πολίτες, αυτούς που σηκώσαν το βάρος της αλλαγής και της προόδου στον τόπο, και τους κάλεσε σε συμπόρευση, για να ανακοπεί η παλινόρθωση της Δεξιάς. Επιπροσθέτως, ζήτησε από όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτου θρησκείας ή καταγωγής, η επιλογή τους να γίνει με κριτήρια αξιοσύνης, ικανότητας και αποτελεσματικής εκπροσώπησης της περιοχής.

Οζγκιούρ Φερχάτ: «Τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης για όλους»
«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κοινωνία και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια για να βγει η χώρα από τα μνημόνια, να επουλωθούν πληγές και να τεθεί η Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης για όλους». Με αυτό το μήνυμα ζήτησε την ψήφο των πολιτών της Ροδόπης ο Οζγκιούρ Φερχάτ, χαρακτηρίζοντας «τιμή και περηφάνια» την συμπερίληψή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και «προσωπικό χρέος προς την ιδιαίτερη πατρίδα μου».

Μάγδα Τσιουμάκα: «Ώρα για την ορθή κρίση»
Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε η Μάγδα Τσιουμάκα, πληροφορώντας πως έχει στόχο την συνέχιση πορείας εξόδου από την κρίση και πως δομείται σε τέσσερις άξονες: «Ανάπτυξη για όλους – αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής, νέες δουλειές για όλους με αυξημένους μισθούς, δικαιότερη φορολογία, αλληλεγγύη και ασφάλεια». Υπογράμμισε: «Είναι ώρα οι πολίτες να κάνουν με ορθή κρίση τις συγκρίσεις στα σχέδια, στα προγράμματα των περιόδων διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τις άλλες περιόδους διακυβέρνησης, άλλων κομμάτων».

Σταυρούλα Μάρκου: «Δεν έχουμε κοντή μνήμη»
Πως «τόσα χρόνια ως δημοσιογράφος κατέγραφα τις εξαγγελίες που δεν γίνονταν έργα, την ανάπτυξη που δεν ερχόταν και πραγματικά νιώθω ντροπή για όλα αυτά», είπε η Σταυρούλα Μάρκου, ζητώντας «να αποδείξουμε πως δεν έχουμε κοντή μνήμη – καλώ τον κόσμο να ακολουθήσει σε μια προοδευτική κατεύθυνση». Κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι άφησαν πίσω τους μία Ελλάδα χωρίς ανάπτυξη και με μεγάλη ανεργία.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr