Κ. Κατσιμίγας: «Δεν θα ασκήσουμε στείρα αντιπολίτευση» | xronos.gr
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Κ. Κατσιμίγας: «Δεν θα ασκήσουμε στείρα αντιπολίτευση»

29/08/19 - 10:00

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατηγορεί τον κο Σιμιτσή ότι με διαφαινόμενη συνεργασία με τον κο Μέτιο ψάχνει την καρέκλα και διαλύει την παράταξη που ψήφισε ο κόσμος

Επιβεβαιώνει το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «Χ» και ο Κώστας Κατσιμίγας, αναφορικά με τις πολιτικές ζυμώσεις που γίνονται σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Γνωστοποιεί ότι η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, της οποίας ηγήθηκε, δεν θα ενσωματωθεί σε καμία παράταξη, αλλά θα κάτσει στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου ως ελάσσονα αντιπολίτευση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα σταθεί υπέρ θετικών πρωτοβουλιών για τον τόπο.

«Καίει» τον Κωστή Σιμιτσή
«Καίει» με τα λόγια του στο ράδιο Χρόνος 87,5fm τον Κωστή Σιμιτσή, ο Κώστας Κατσιμίγας. Με τις φήμες ότι η παράταξη «Περιφέρεια σε Δράση» του Κωστή Σιμιτσή θα ενσωματωθεί στην παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του Χρήστου Μέτιου, να έχουν φουντώσει, ο κος Κατσιμίγας κατηγορεί τον κο Σιμιτσή ότι νοιάζεται για την καρέκλα του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και ουσιαστικά καταστρέφει την παράταξη «Περιφέρεια σε Δράση» που ψήφισε ο κόσμος του Κινήματος Αλλαγής στην ΠΑΜ-Θ.

«Είχα αντιρρήσεις με κάποιες διατάξεις του Κλεισθένη, αλλά στο θέμα της απλής αναλογικής ήμουν σύμφωνος. Δηλαδή ο Κλεισθένης απαιτούσε συνεργασίες πάνω σε προγραμματικές δηλώσεις κι όχι συγχωνεύσεις (σ.σ. πριν τις αλλαγές της ΝΔ), προκειμένου να προωθηθούν σχήματα με ευρύτερη αποδοχή από το αντιπροσωπευτικό σώμα των πολιτών», δήλωσε ο Κώστας Κατσιμίγας στο ράδιο Χρόνος και πρόσθεσε «ενσωμάτωση σημαίνει ότι μία παράταξη εντάσσεται στην άλλη, έτσι και η παράταξη του κου Σιμιτσή θα απορροφηθεί από αυτή του κου Μέτιου. Ουσιαστικά διέλυσε (ο κος Σιμιτσής) την παράταξή του και θα γίνει μέλος της παράταξης του κου Μέτιου. Όπως είπε τουλάχιστον, αυτό τυγχάνει της έγκρισης του ΚΙΝΑΛ που τον στήριξε και της έγκρισης των περιφερειακών συμβούλων που εκλέχθηκαν με την παράταξη. Ωστόσο, δεν έχει εκφραστεί η πλειοψηφία των πολιτών του ΚΙΝΑΛ. Το κατά πόσο επιδοκιμάζεται η κίνηση του κου Σιμιτσή από τους ψηφοφόρους θα φάνει εν καιρώ».

Εδώ, πάντως, ο κος Κατσιμίγας διευκρινίζει ότι οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες δεν είναι …νομάρχες, και κομίζει μία ενδιαφέρουσα πληροφορία: Ότι δηλαδή σύμφωνα με τον Κλεισθένη οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες τοποθετούνται από την δεξαμενή περιφερειακών συμβούλων είτε από την διοικούσα παράταξη είτε από παράταξη που ενσωματώθηκε σε αυτή. Αντιθέτως, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες μπορούν να τοποθετηθούν από οποιαδήποτε παράταξη. Απαιτείται, απλώς, συμφωνία τουλάχιστον των 2/3 των συμβούλων της παράταξης. «Ο Κλεισθένης σοφά προσπαθούσε να εμπεδώσει την συνεργασία. Δεν ήθελε την ενσωμάτωση, αλλά την συνεργασία», τόνισε ο κος Κατσιμίγας.

«Συναντήθηκα με τον Χρήστο Μέτιο»
«Συναντήθηκα με τον Χρήστο Μέτιο. Είχαμε μία σύντομη συνάντηση, πριν εισαχθεί το νέο νομοσχέδιο. Εκεί του είπα ότι εμείς δεν θα κάνουμε στείρα αντιπολίτευση». Με αυτά τα λόγια γνωστοποιεί την στάση που θα κρατήσει η παράταξή του στο περιφερειακό συμβούλιο, όπου έχει 6 περιφερειακούς συμβούλους (2 στην Ροδόπη τον ίδιο και τον Χρήστο Χατζηπέμου).

Δήλωσε συγκεκριμένα ο Κώστας Κατσιμίγας «ο λαός μάς θέλει στην αντιπολίτευση, που είναι ένας πολύ σημαντικός ρόλος. Σε θέματα που εισάγονται στο περιφερειακό συμβούλιο και είμαστε σύμφωνοι στο περιεχόμενο θα τα ψηφίσουμε. Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, ό,τι θετικό έρθει θα το ψηφίζουμε. Επίσης, θα υποβάλουμε τις δικές μας προτάσεις». «Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα κάνουμε συνδιοίκηση», κατέληξε.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr