Κάλεσμα Μητσοτάκη στους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης "να καταψηφίσουν την κυβέρνηση της παρακμής και του διχασμού" | xronos.gr
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Κάλεσμα Μητσοτάκη στους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης "να καταψηφίσουν την κυβέρνηση της παρακμής και του διχασμού"

07/05/19 - 10:00

Στην ομιλία του ο κος Μητσοτάκης έδωσε ξεκάθαρα την στήριξή του στον Χρήστο Μέτιο όταν αναφέρθηκε στις προτεραιότητες τους για την ΠΑΜ-Θ

Κάλεσμα στους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης "να καταψηφίσουν την κυβέρνηση της παρακμής και του διχασμού αρχής γενομένης από τις ευρωεκλογές", απεύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιώντας το απόγευμα της Κυριακής 5 Μαΐου ανοιχτή ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο Καλαμίτσας Καβάλας.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία από το Δοξάτο όπου τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος του Δοξάτου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου και του παρουσίασαν το ιστορικό φωτογραφικό υλικό. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης είδε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις σφαγές που έγιναν στο Δοξάτο αλλά και φωτογραφίες από την κοινωνική ζωή και τις ιπποδρομίες οι οποίες είχαν παράδοση στην περιοχή. Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στη συνέχεια στη μόνιμη πινακοθήκη που λειτουργεί καθώς και στη λαογραφική έκθεση. Φεύγοντας από το χωριό, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων του Δοξάτου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στη Δράμα, όπου, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε το ιστορικό Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ένωση Κυριών Δράμας». Στη συζήτηση που είχε, μία γυναίκα του Σωματείου, του ζήτησε «να μπορούν να βρουν τα παιδιά μας δουλειά χωρίς μέσο». Και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας της απάντησε: «Για αυτό επιμένω για την Ελλάδα της αξιοκρατίας και των ευκαιριών σε όλους». Αμέσως μετά είχε σύντομη συνάντηση με τον μητροπολίτη Δράμας ενώ ακολούθως, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε μία βόλτα στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους. Ο κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στη πόλη της Δράμας επισκεπτόμενος εταιρεία παραγωγής μαρμάρου και γρανίτη στη βιομηχανική περιοχή. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε την περιοδεία του στην Προσοτσάνη. 

Ξεκάθαρη στήριξη στον Χρήστο Μέτιο
Στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα το «παρών» έδωσαν δεκάδες τοπικά στελέχη της ΝΔ, αυτοδιοικητικοί και υποψήφιοι στο πρώτο και δεύτερο βαθμό της αυτοδιοίκησης, όπως ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υποψήφιος βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης. Μάλιστα στην ομιλία του ο κος Μητσοτάκης έδωσε ξεκάθαρα την στήριξή του στον Χρήστο Μέτιο όταν αναφέρθηκε στις προτεραιότητες τους για την ΠΑΜ-Θ «θα μιλήσουμε εμείς προγραμματικά ανά περιφέρεια, θα μιλήσουμε για το πώς οι οργανωμένες ομάδες παραγωγών μπορούν να απολαμβάνουν μειωμένη φορολογία, θα μιλήσουμε για την ανάγκη να έχουμε περισσότερα εγγειοβελτιωτικά έργα τα οποία θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει ο Χρήστος Μέτιος ως περιφερειάρχης. Θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την Καβάλα σε έναν τουριστικό προορισμό 12 μήνες τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι, όχι μόνο για τις ωραίες παραλίες. Θα δείξουμε πόσο σημαντική επιλογή ήταν η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων μας, θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε υποδομές, όπως τα λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, αλλά και τα οδικά δίκτυα που πρέπει να τα εκσυγχρονίσουμε, θα μιλήσουμε για τα δημόσια πανεπιστήμια από τώρα μέχρι τις εκλογές και πιστεύω ότι οι πολίτες θα μας ακούσουν και θα μας εμπιστευτούν».

Η έκκληση προς τους νέους 
Νωρίτερα στην ομιλία του ο κος Μητσοτάκης απεύθυνε έκκληση προς τους νέους ανθρώπους, να συμμετάσχουν ενεργά στις εκλογές της 26ης Μαΐου, μην αφήνοντας άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτούς. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τη νέα γενιά να μην απέχει από τις επικείμενες ευρωεκλογές. Τους προέτρεψε ν’ αφήσουν μακριά την τοξικότητα και την πόλωση της πολιτικής ζωής και να ψηφίσουν «με την καρδιά και το μυαλό, κρίνοντας μας όλους αυστηρά, χωρίς προκαταλήψεις να σκεφτούν τι έγινε στη χώρα τα τελευταία χρόνια». Μάλιστα, κάνοντας ως γονιός και ο ίδιος, μια προσωπική αναφορά στα δικά του παιδιά, υπογράμμισε ότι η αγωνία όλων των οικογενειών για τα παιδιά τους είναι κοινή «να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη Ελλάδα από αυτήν που παραλάβαμε». Σημείωσε ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν και πρέπει να ελπίζουν σε μια φωτεινή και αισιόδοξη Ελλάδα «που με αυτοπεποίθηση μπορούμε να κάνουμε πράξη». «Το νέο ξεκίνημα», τόνισε, «περνάει μέσα από μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ώρα ν’ αφήσουμε πίσω το γκρίζο και να ελπίζουμε ότι μπορεί να ανατείλει μια νέα Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας φοβάται να κάνει εθνικές εκλογές και για το λόγο αυτό τις σπρώχνει όλο και πιο πίσω».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για τη διαχείριση της καταστροφικής φωτιάς στο Μάτι λέγοντας χαρακτηριστικά «ανατρίχιασα σκεπτόμενος πόσο κυνισμός υπήρχε για την ανθρώπινη ζωή και την ίδια στιγμή ο κ. Τσίπρας έστηνε τηλεοπτική φιέστα ενώ υπήρχαν εκατοντάδες νεκροί». Αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτήρισε ως μια «ανακύκλωση των παλιών και φθαρμένων υλικών του ΠΑΣΟΚ, ενώ απέναντί τους υπάρχει μια παράταξη ενωμένη και ανανεωμένη. Αναφέρθηκε προσωπικά στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πέτρο Κόκκαλη λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι ο μόνος που έχει παππού αλλά δεν έχει πατέρα. Ο Σωκράτης Κόκκαλης ταυτίστηκε με τον όρο της διαπλοκής στην Ελλάδα».

Υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που δεν κάνει ταξικές διακρίσεις και αγωνίζεται για όλους τους Έλληνες, ενώ αναρωτήθηκε αν τελικά οι πολίτες θα είναι «με την Ελλάδα των πολάκιδων ή με την Ελλάδα των πολλών».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr