Καράογλου από Δράμα: «Το 'Αντώνης Τρίτσης' θετική πρόκληση για τη Μακεδονία και τη Θράκη» | xronos.gr
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Καράογλου από Δράμα: «Το 'Αντώνης Τρίτσης' θετική πρόκληση για τη Μακεδονία και τη Θράκη»

10/07/20 - 10:00

Μοιραστείτε το

Πρόσκληση στις τοπικές Αυτοδιοικήσεις να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα

Πρόσκληση στις Αυτοδιοικήσεις Α’ και Β’ βαθμού της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (σ.σ. το οποίο εν πολλοίς αποτελεί συνέχεια του «Φιλόδημος» που θεσμοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση), εντάσσοντας σε αυτό όλα τα σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν αισθητά προς το καλύτερο τη ζωή των συμπολιτών τους, απηύθυνε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, κατά την περιοδεία του στο ν. Δράμας.

Ο κος Καράογλου εξήγησε στους δημάρχους Δράμας, Κάτω Νευροκοπίου, Προσοτσάνης, Παρανεστίου, Δοξάτου και στον αντιπεριφερειάρχη Δράμας πως με το αναπτυξιακό πρόγραμμα που υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών, «οι Δήμοι μετεξελίσσονται σε ατμομηχανές της ανάπτυξης και θεσμικούς εκφραστές ενός νέου μοντέλου λειτουργίας του Κράτους, το οποίο δίνει έμφαση στην αυτόνομη πορεία της Περιφερειακής και Δημοτικής Αυτοδιοίκησης».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” είναι μια μεγάλη θετική πρόκληση για την Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’  βαθμού. Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) θα σταθεί σύμμαχος και αρωγός δίπλα στις δημοτικές Αρχές προκειμένου να αποτελέσουν πανίσχυρο πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης, εξυπηρέτησης των πολιτών και βελτίωσης της ζωής τους».

Μάλιστα, ο υφυπουργός προέτρεψε τους δημάρχους και τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας να κινηθούν άμεσα και μεθοδικά, ώστε να πετύχουν υψηλότατους ρυθμούς απορρόφησης των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν διασφαλιστεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, χάρη στο οποίο εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 40.000 νέες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα. 
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr