Κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος στον Ίασμο, παραιτείται από τη ΝΔ | xronos.gr
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΣΗ Ο ΟΝΤΕΡ ΜΟΥΜΙΝ

Κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος στον Ίασμο, παραιτείται από τη ΝΔ

16/10/18 - 10:00
2342354-55_4.jpg

Επέλεξε στοχευμένα αυτήν την χρονική στιγμή για να κάνει γνωστές τις προθέσεις του στο κόμμα με το οποίο αναδείχθηκε στην αυτοδιοίκηση  

Αποφασισμένος να κατέβει από το "λεωφορείο" της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Οντέρ Μουμίν. Κάνει την επόμενη του κίνηση θέτοντας εαυτόν στην κρίση των δημοτών του Ιάσμου και παραιτείται από τη Νέα Δημοκρατία. Τα παραπάνω είναι σε αδρές γραμμές όσα αναφέρει η επιστολή του, που θα δημοσιοποιηθεί εντός των ημερών, αλλά την έχουν ήδη στα χέρια τους οι αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και θα την παραλάβει σήμερα ο  γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, δια χειρός Νίκου Τσαλικίδη. Αποστολέας είναι ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Οντέρ Μουμίν που επέλεξε στοχευμένα αυτήν την χρονική στιγμή για να κάνει γνωστές τις προθέσεις του στο κόμμα με το οποίο αναδείχθηκε στην αυτοδιοίκηση. 

Θυμίζουμε ότι ο Οντέρ Μουμίν ήταν πρώτος σε ψήφους σύμβουλος της Ροδόπης και τρίτος σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στις εκλογές του ’14. Όμως από τον Μάρτιο του 2017 έχει ανεξαρτητοποιηθεί θεωρώντας τον Χρήστο Μέτιο «μεταβατικό περιφερειάρχη, μη εκλεγμένο από τον λαό» και αντιδρώντας έντονα στην τοποθέτηση του στην θέση αυτή. Ο κος Μουμίν έχει διατελέσει στο παρελθόν δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Ιάσμου. Από εκεί ξεκίνησε την αυτοδιοικητική του καριέρα. 

Ο Οντέρ Μουμίν δεν θα είναι, αν και κλήθηκε έστω και με καθυστέρηση, στην συνάντηση που θα γίνει σήμερα Τρίτη 16/10 στην Αθήνα με όλους τους «γαλάζιους» περιφερειακούς συμβούλους της ΑΜ-Θ για να τεθεί επί τάπητος το θέμα του επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης» στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου. 

Στην επιστολή επίσης ο Οντέρ Μουμίν,  γνωστοποιεί ωστόσο ότι καθώς προσανατολίζεται στο να κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος Ιάσμου, παραιτείται από το κόμμα, πιστεύοντας στην ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης, και ενημερώνει φυσικά ότι δεν θα βρεθεί στη συνάντηση για το περιφερειακό ψηφοδέλτιο.  Μάλιστα δεν διστάζει να πάρει θέση για τον Χρήστο Μέτιο, λέγοντας ότι οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, εκτός του νυν περιφερειάρχη μπορεί να έχει νικηφόρο αποτέλεσμα.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr