Κομοτηνή: Πλήθος κόσμου «τίμησε» τη μνήμη του Κεμάλ Ατατούρκ | xronos.gr
ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Κομοτηνή: Πλήθος κόσμου «τίμησε» τη μνήμη του Κεμάλ Ατατούρκ

12/11/19 - 10:00

Δεν έλειψαν παρουσίες από επιφανή πολιτικά στελέχη

Πλήθος κόσμου γέμισε την προαύλιο χώρο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, στις 9κ5 το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ. Κατ’ αυτό τον τρόπο θέλησαν να τιμήσουν τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, γνωστό ως «πατέρα των Τούρκων» και υπαίτιο για φρικαλεότητες εις βάρος του ελληνισμού. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο διοργανωτής της εκδήλωσης Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου, οι υποπρόξενοι, οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπράημ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, οι βουλευτές Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, πλήθος εκπροσώπων του Δήμου Αρριανών, και άλλοι.

Σκότωσε Αρμένιους και Έλληνες
Θυμίζουμε ότι ο Μουσταφά Κεμάλ «Ατατούρκ» {Θεσσαλονίκη 19 Μαΐου 1881 – Κωνσταντινούπολη 10 Νοεμβρίου 1938) ήταν Τούρκος στρατιωτικός και πολιτικός. Ήταν ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας. 

Ουσιαστικά ανέλαβε πραξικοπηματικά μια διαμελισμένη Οθωμανική Αυτοκρατορία, της οποίας το εναπομείναν υπόλοιπο των εδαφών στην Ανατολία κατόρθωσε να το μετατρέψει σε κράτος δυτικού προτύπου, ονομάζοντάς το Τουρκία. Προκειμένου να εφαρμόσει την πολιτική του, δεν δίστασε να συνεχίσει τις αγριότητες των Νεότουρκων, όπως η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων. Αντίστοιχη τελετή με αυτή στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη, στο σπίτι του Κεμάλ, όπου στεγάζεται το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr