Με 8 ηχηρά ονόματα στη Ροδόπη ο Χριστόδουλος Τοψίδης | xronos.gr
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ

Με 8 ηχηρά ονόματα στη Ροδόπη ο Χριστόδουλος Τοψίδης

19/02/19 - 10:00

Μ. Ταπατζάς, Τζ. Ιμάμογλου, Ν. Ευκαρπίδης, Γ. Μωραΐτης, Εσ. Γιουξέλ, Χ. Ριτβάν, Στ. Πεχλιβάνη, με τον επικεφαλής να επιφυλάσσεται στο ράδιο Χρόνος ότι έχει κι άλλα δυνατά ονόματα για το νομό που θα ανακοινωθούν προσεχώς

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Galaxy στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων και των θέσεων της «Περιφερειακής Σύνθεσης» από τον επικεφαλής και υποψήφιο περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη.

Οι βασικές θέσεις της παράταξης
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση θέσεων του συνδυασμού της Περιφερειακής Σύνθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε με διαφορετικό και σύγχρονο τρόπο. Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας έθεσε ερωτήσεις στον υποψήφιο περιφερειάρχη για τις βασικές θέσεις, το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Σύνθεσης. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομία, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνική πολιτική. Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε ότι «Περιφερειακή Σύνθεση» σημαίνει σύνθεση ανθρώπων, ιδεών, προτάσεων αλλά και σύνθεση των Περιφερειακών Ενοτήτων, τονίζοντας ότι «εμείς συνθέτουμε, δεν διαιρούμε, δεν αποκλείουμε ανθρώπους και δυνάμεις που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο μας». 

Ότι πρόκειται για έναν ανεξάρτητο συνδυασμό, σημειώνοντας ότι «ο Περιφερειάρχης δεν διορίζεται αλλά εκλέγεται από τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης». 

Ανέφερε επίσης ότι «Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. είναι η πύλη της Ευρώπης και θα πρέπει να υπάρξει νέο αναπτυξιακό μοντέλο, προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες και με ευρωπαϊκό προσανατολισμό». 

Αναφερόμενος στους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους σημείωσε ότι πρόκειται για καταξιωμένους συμπολίτες μας, από διάφορους ιδεολογικούς χώρους και από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους, ανθρώπους που πιστεύουν στη σύνθεση και στη συλλογικότητα, ενώ πολλοί είναι έμπειρα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των βαθμών.

Η οκτάδα της "Περιφερειακής Σύνθεσης"
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα πρώτα ονόματα, μεταξύ των οποίων οκτώ από την ΠΕ Ροδόπης, οι εξής:

  1. Εσάτ Γιουξέλ, οικονομολόγος/πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης
  2. Ευκαρπίδης Νικόλαος, ελεύθερος επαγγελματίας/αντιπρόεδρος ΟΕΒΕΣ Ροδόπης
  3. Ιμάμογλου Τζιχάν, δικηγόρος, αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Δήμου Κομοτηνής
  4. Μουσταφά Εμρέ, ελεύθερος επαγγελματίας, μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης
  5. Μωραΐτης Ιωάννης, υπάλληλος ΟΑΕΔ/δημοτικός σύμβουλος Ιάσμου
  6. Ταπατζάς Εμμανουήλ, τεχνολόγος/μηχανολόγος μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Κομοτηνής
  7. Χατζημεμέτ Ριτβάν, γεωπόνος/πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Αρριανών
  8. Πεχλιβάνη Σταυρούλα, επιχειρηματίας/μέλος Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Τέλος, ο επικεφαλής, φιλοξενούμενος στο ράδιο Χρόνος 87,5fm άφησε ένα επιπλέον, πολύτιμο, σχόλιο: "Ετοιμάζουμε στην Ξάνθη αντίστοιχη εκδήλωση στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Επίσης, μέσα στον Μάρτιο θα ανακοινωθούν τα τελευταία ονόματα και θα κλείσουμε το ψηφοδέλτιό μας (...). Έχω κι άλλα ονόματα ειδικά στην Ροδόπη που δεν έχουν ανακοινωθεί. Θα ανακοινωθούν στην δεύτερη φάση μαζί και με άλλα αξιόλογα στελέχη που είναι νέα, έμπειρα και καταξιωμένα στον χώρο τους".
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr