Με "βαρύ" βιογραφικό και εμπειρία ο Μανώλης Ταπατζάς | xronos.gr
ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Με "βαρύ" βιογραφικό και εμπειρία ο Μανώλης Ταπατζάς

24/04/19 - 10:00
234235346-1_11.jpg

Δηλώνει έτοιμος για το επόμενο βήμα του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συνέπραξε με τον Χριστόδουλο Τοψίδη και εξηγεί την επιλογή του

Υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση από το 2011 και οι θέσεις ευθύνης που κατείχε από τότε, συνθέτουν ένα "βαρύ" βιογραφικό όχι με τίτλους αλλά με εμπειρίες και γνώσεις, απαραίτητες για να υπηρετήσει σωστά τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Από τον Δήμο Κομοτηνής ο Μανώλης Ταπατζάς δηλώνει έτοιμος για το επόμενο βήμα του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνέπραξε με τον Χριστόδουλο Τοψίδη και εξηγεί την επιλογή του αυτή "είχα την επιλογή είτε να σταματήσω να υπηρετώ τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης ή να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Έκλεινε ένας κύκλος και θα άνοιγε ένας νέος. Ήρθα σε επαφή με τον κο Τοψίδη, από τον οποίον και εντυπωσιάστηκα από την πρώτη στιγμή. Είδα έναν νέο άνθρωπο 45ετών, με μεστότητα στον λόγο του, με ευθύνη και υπευθυνότητα να τον χαρακτηρίζει για ό,τι έλεγε. Είδα έναν άνθρωπο που έχει γνώση για τα κύρια ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας, αφού είναι και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου καθώς και όλων των επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ. Άρα γνώστης των θεμάτων και των αδυναμιών της περιοχής μας".

Πετυχημένη θητεία στο Δήμο Κομοτηνής
Στην τοπική αυτοδιοίκηση ο Μανώλης Ταπατζάς παίρνει το βάπτισμα του πυρός το 2011, οπότε για πρώτη φορά εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος. Έχει θητεύσει σε πολλές θέσεις ευθύνης, τις οποίες υπηρετεί ακόμη μέχρι την λήξη θητείας στον Δήμο Κομοτηνής τον ερχόμενο Αύγουστο. Ήταν αντιδήμαρχος διοίκησης και συντονισμού, όπως και αναπληρωτής του δημάρχου, είναι σήμερα πρόεδρος του νομικού προσώπου της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Γευσιγνωσίας Α.Ε. και υπεύθυνος σφαγείων, υπήρξε μέλος της οικονομικής επιτροπής, είναι μέλος της επιτροπής ποιότητας ζωής, της επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών του Δήμου Κομοτηνής και μέλος του τοπικού συμβουλίου μνημείων ΑΜ-Θ.

Στο διάστημα που κατείχε τις παραπάνω θέσεις και κυρίως αυτή του αντιδημάρχου, του δόθηκε η δυνατότητα της άμεσης επαφής με τους θεσμούς, τους φορείς, τους επαγγελματίες και τις κοινωνικές ομάδες. "Ήταν μια εμπειρία πρωτόγνωρη για μένα, για την οποία πραγματικά έπρεπε να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Από μέρους μου έκανα κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταπεξέλθω και να ανταποκριθώ. Μεγάλη σημασία για μένα όλα αυτά τα χρόνια είναι που διετέλεσα πρόεδρος της σχολικής επιτροπής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου. Στην ουσία 48 νομικά πρόσωπα έπρεπε να συγχωνευτούν σε ένα νομικό πρόσωπο. Ήταν κάτι το πολύ δύσκολο και αν δεν διέθετα την εμπειρία δεν θα τα κατάφερνα σίγουρα. Πιστεύω ότι τα κατάφερα, και μιλάω στο πρώτο ενικό διότι ο πρόεδρος έχει την πολυτέλεια να τραβάει το κουπί και να δέχεται την κριτική", λέει ο κος Ταπατζάς. Την ίδια στιγμή δηλώνει "αντίθετος με το ρητό του ενός ανδρός αρχή. Πιστεύω στην συλλογικότητα καθώς και όπου υπάρχουν πολλά άτομα μαζί το αποτέλεσμα είναι θετικότερο".

Η επόμενη ημέρα στην Περιφέρεια
Αναγνωρίζει ότι  επόμενη μέρα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την ΠΕ Ροδόπης θα είναι πολύ σημαντική, γι' αυτό τονίζει "πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι. Αυτός είναι ο λόγος που ερχόμαστε σε επαφή με διάφορες κοινωνικές ομάδες και οργανισμούς για να γνωρίζουμε από τώρα τι θέλουν, ποια είναι τα προβλήματα τους για να δώσουμε λύσεις". Πιστεύω στην ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ την οποία θεωρώ πολύ σημαντική για την ανταγωνιστικότητα, "θεωρώ ότι είναι μονόδρομος για την επιστροφή στην ανάπτυξη".

Στην περιοχή μας ο κος Ταπατζάς βλέπει ευκαιρίες που απορρέουν από τη γεωστρατηγική θέση και το πλεονέκτημα να βρίσκεται η περιφέρεια μας δίπλα σε χώρες όπως η Βουλγαρία, η Τουρκία ακόμα και να βρέχεται από το Αιγαίο. Όπως σημειώνει "πρέπει να διεκδικήσουμε οφέλη από την ενέργεια, από το φυσικό αέριο. Η ολοκλήρωση των νέων ενεργειακών δικτύων θα πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα στην στρατηγική ανάπτυξης. Υπάρχει και το πανεπιστήμιο που θα πρέπει με περίσσια αγάπη και φροντίδα να ασχοληθούμε διότι είναι ένας μοχλός ανάπτυξης. Εδώ και χρόνια το ΔΠΘ μόνο προσφέρει στην τοπική κοινωνία, φανταστείτε έχει 10-15 χιλιάδες φοιτητές, τι ανάπτυξη και προώθηση δίνουν. Γι αυτό πρέπει να συνεργαστούμε μαζί του και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα του". Κάνει εκτενή αναφορά στον πρωτογενή τομέα και σε προϊόντα προστιθέμενης αξίας, όπως το βαμβάκι και ο καπνός, αλλά και προτάσεις για μείωση του καλλιεργητικού κόστους.

Προτάσσει την σύνθεση 
Καταληκτικά προτάσσει την σύνθεση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και εξηγεί "ο όρος σύνθεση έχει διπλό ρόλο, αφορά την σύνθεση ανθρώπων, ιδεών αλλά και την σύνθεση των περιφερειακών ενοτήτων σε ένα ενιαίο σύνολο με ισχυρή δυναμική και προοπτική". Ο Μανώλης Ταπατζάς ζητάει από τον κόσμο να τον στηρίξει και να τον ψηφίσει αφού πρώτα τον αξιολογήσει. Άλλωστε όπως λέει το "αισθητήριο του κόσμου, είναι αλάνθαστο".

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr