Μόλις 4 δήμαρχοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εκλέχτηκαν από την πρώτη Κυριακή | xronos.gr
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ ΕΒΡΟ, ΞΑΝΘΗ, ΚΑΒΑΛΑ, ΔΡΑΜΑ

Μόλις 4 δήμαρχοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εκλέχτηκαν από την πρώτη Κυριακή

28/05/19 - 10:00

Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης και δήμαρχος Προσοτσάνης Θεόδωρος Αθανασιάδης

Μόλις 4 δήμαρχοι από τους συνολικά 22 της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εκλέχτηκαν από την πρώτη Κυριακή, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των εκλογών. Πρόκειται για τους Βασίλη Μαυρίδη στον Δήμο Ορεστιάδας, Φίλιππο Αναστασιάδη στον Δήμο Παγγαίου, Σάββα Μιχαηλίδη στον Δήμο Νέστου και Θεόδωρο Αθανασιάδη στον Δήμο Προσοτσάνη.  

Το 1/3 των δημάρχων πανελλαδικά εξελέγησαν από την 1η Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών (ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κατά το μάλλον ή ήττον στις αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις των τελευταίων χρόνων). Μεταξύ των 10 μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, από την 1η Κυριακή εξελέγησαν ο νυν δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος (57,23%) και ο νυν δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης (74,18%). Συνολικά σε 107 δήμους εξελέγησαν δήμαρχοι από την 1η Κυριακή, η πλειονότητα των οποίων είναι νυν δήμαρχοι. Ανάμεσα σε αυτούς, είναι και οι μισοί περίπου (16) ορεινοί δήμοι της χώρας.

Τα αποτελέσματα στους Δήμους των νομών Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, διαμορφώνονται όπως παρακάτω: 
Στο νομό Έβρου και συγκεκριμένα στο Δήμο Ορεστιάδας τα αποτελέσματα έδειξαν μεγάλο νικητή τον νυν δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη ο οποίος πέτυχε την ανανέωση της θητείας του ως δήμαρχος Ορεστιάδας με ποσοστό οριακά πάνω από το 50%. Φαίνεται ότι οριστικοποιείται το αποτέλεσμα όσον αφορά στις δημοτικές εκλογές Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης με τον Γιάννη Ζαμπούκη. Ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου Χρήστος Τοκαμάνης και ο Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο Διδυμότειχο. Ο νυν δήμαρχος Διδυμοτείχου κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ τέταρτος ήταν ο Κώστας Δημητρίου.

Ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Πουλιλιός και ο Παναγιώτης Καλακίκος θα αναμετρηθούν την  ερχόμενη Κυριακή στο δήμο Σουφλίου. Στον Δήμο Σαμοθράκης ο νυν δήμαρχος Αθανάσιος Βίτσας μπορεί να αναδείχθηκε πρώτος, αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή με τον Νικόλαο Γαλατούμο να ακολουθεί με αρκετή διαφορά. Οι δύο τους θα αναμετρηθούν την δεύτερη Κυριακή. Τρίτος αναδείχθηκε ο Γεώργιος Χάνος. 

Στο νομό Καβάλας από την πρώτη Κυριακή, εξελέγησαν δήμαρχοι ο Φίλιππος Αναστασιάδης στον Δήμο Παγγαίου κι ο Σάββας Μιχαηλίδης στον Δήμο Νέστο. Στον δεύτερο γύρο, θα κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών για τους Δήμους Καβάλας όπου θα αναμετρηθούν η Δήμητρα Τσανάκα με τον Θόδωρο Μουριάδη και Θάσου όπου θα αναμετρηθούν ο Λευτέρης Κυριακίδης με τον Κώστα Χατζηεμμανουήλ. 

Στο νομό Δράμας, στον Δήμο Προσοτσάνης εκλέγεται δήμαρχος ο Θεόδωρος Αθανασιάδης με ποσοστό 50,66% ενώ στο δεύτερο γύρο θα οδηγηθούν στον Δήμο Δράμας οι Χριστόδουλος Μαμσάκος και Κυριάκος Χαρακίδης. Στον Δήμο Δοξάτου θα αναμετρηθούν ο Δημήτρης Δαλακάκης με τον Θέμη Ζεκερίδη, στο Κ. Νευροκόπι ο Λευτέρης Ταμπουρίδης με τον Γιάννη Κυριακίδη και στον Δήμο Παρανεστίου ο Αναστάσιος Καγιάογλου με την Αλεξάνδρα Σωτηριάδου.

Στο νομό Ξάνθης και στον μητροπολιτικό Δήμο της Ξάνθης με την επικράτηση των Μανώλη Τσέπελη και Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών στην Ξάνθη. Οι δυο τους θα οδηγηθούν στην δεύτερη Κυριακή. Δεύτερη «μάχη» για τον Δήμο Μύκης, θα δώσουν ο νυν δήμαρχος Τζεμήλ Καπζά, που αναδείχθηκε πρώτος από την κάλπη της Κυριακής με τον Ντελή Χουσεΐν που τον ακολουθεί δεύτερος. Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί η δημαρχεία και στον Δήμο Αβδήρων. Εκεί ο νυν δήμαρχος κος Γ. Τσιτιρίδης αναδείχθηκε πρώτος. Στον δεύτερο γύρο μαζί του πέρασε ο Α. Κριτσίνης. Τέλος στον Δήμο Τοπείρου ο Θωμάς Μίχογλου θα αναμετρηθεί στην δεύτερη Κυριακή και αντίπαλός του θα είναι ο Άγγελος Κηλικιώτης. Ο Κωνσταντίνος Δαλάτσης κατετάγη τρίτος και δεν κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο.

Όπως έχουμε ήδη κάνει γνωστό στο νομό Ροδόπης όλοι οι Δήμοι θα κριθούν την δεύτερη Κυριακή. Στον Δήμο Κομοτηνής μεταξύ Γιάννη Γκαράνη και Αντώνη Γραβάνη, στον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών μεταξύ Ντίνου Χαριτόπουλου και Γιάννη Σταυρίδη, στον Δήμο Ιάσμου μεταξύ Οντέρ Μουμίν και Κυριάκου Αμούτζα και στον Δήμο Αρριανών μεταξύ Αμέτ Ριτβάν και Ερδέμ Χουσεΐν.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr