Μπορεί να συνθέσει δυνάμεις ο επόμενος δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών; | xronos.gr
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

Μπορεί να συνθέσει δυνάμεις ο επόμενος δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών;

01/06/19 - 10:00

Μοιρασμένοι οι ψηφοφόροι, τι μπορεί να προσφέρει την επόμενη μέρα ένας πρώην δήμαρχος που ήδη δοκιμάστηκε και κρίθηκε και τι ο νυν  δήμαρχος που δεν έπεισε με το έργο του και κατετάγη δεύτερος

Μπορεί να συνθέσει δυνάμεις ο επόμενος δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών; Με μοιρασμένους τους ψηφοφόρους μεταξύ τεσσάρων την πρώτη Κυριακή, οι συνεργασίες είναι απαραίτητες. Το ζητούμενο είναι ποιος μπορεί να επιτύχει την σύνθεση σε έναν Δήμο που το μόνο που δεν χρειάζεται σήμερα είναι η φαγωμάρα μεταξύ των "εραστών" της εξουσίας. Χρειάζεται σύνθεση για να ανατραπεί το κύμα μετανάστευσης, η φτωχοποίηση του πληθυσμού, η συνεχής φυγή δημοσίων δομών και υποδομών, η απαξίωση του πρωτογενούς τομέα, η μη προσέλκυση επενδύσεων, η μη επαρκής αξιοποίηση της τεράστιας παραλιακής ζώνης.

Σήμερα το διακύβευμα για το Δήμο Μαρωνείας - Σαπών είναι κάτι περισσότερο από φεστιβάλ της μίας εβδομάδας και ασφαλτοστρώσεις που αντέχουν ένα καλοκαίρι. Προβλήματα όπως η ύδρευση και η αποχέτευση που συνεχίζουν να ταλανίζουν ακόμη και την έδρα του Δήμου, τις Σάπες, θα περιέλθουν στα χέρια της νέας διοίκησης από 1η Σεπτεμβρίου 2019. Και οι πολίτες θέλουν ανθρώπους που να δώσουν λύσεις και όχι να ευαγγελίζονται την οικονομική κρίση και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Το ερώτημα τίθεται κρίσιμο, τι μπορεί να προσφέρει την επόμενη μέρα ένας πρώην δήμαρχος που ήδη δοκιμάστηκε και κρίθηκε και τι μπορεί να προσφέρει ένας νυν δήμαρχος που δεν έπεισε με το έργο του και κατετάγη δεύτερος; Ο μεν πρώτος Ντίνος Χαριτόπουλος προτάσσει ένα άρτιο, ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα για κάθε ζήτημα και πρόβλημα του τόπο και δηλώνει πως θα λογοδοτεί στην κοινωνία, θα διαβουλεύεται με τους τοπικούς θεσμούς, συλλόγους, φορείς, συλλογικότητες για το καλό όλων.

Ο μεν δεύτερος Γιάννης Σταυρίδης στο κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους των άλλων δύο παρατάξεων που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου, ζητά να κλείσουν οριστικά οι λογαριασμοί με το παρελθόν, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον ...παλιό Ντίνο Χαριτόπουλο. Αναδεικνύει τον σεβασμό του στον δημότη και το δημοτικό προϋπολογισμό και την εναντίωσή του σε καταστροφικές για το περιβάλλον επιδιώξεις, όπως ο χρυσός.

Ουδετερότητα από Απόστολο Ιωάννου και Μιχάλη Βασιλειάδη 
Αναφορικά με τον τρίτο Απόστολο Ιωάννου και τον τέταρτο Μιχάλη Βασιλειάδη προτάσσουν την ουδετερότητα. Ψήφο κατά συνείδηση, πρότεινε ήδη ο Μιχάλης Βασιλειάδης επικεφαλής της παράταξης "Ενότητα-Ελπίδα - Αλλαγή" που αναδείχθηκε τέταρτη την πρώτη Κυριακή των εκλογών για τον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών, ενόψει της δεύτερης Κυριακής. Συνεχάρη τους συνυποψήφιους των άλλων ψηφοδελτίων για την εκλογή τους και εξέφρασε την ελπίδα του σε μια θετική και απρόσκοπτη συνεργασία, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και άλλες διχαστικές πρακτικές.

Η «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» μετά από συναντήσεις που είχε ο επικεφαλής της Απόστολος Ιωάννου με τους διεκδικητές του Δήμου για τη 2η Κυριακή κ.κ. Χαριτόπουλο και Σταυρίδη, κατ’ ιδίαν με τον καθένα, καθώς και με τον επικεφαλής του 4ου σε επίδοση συνδυασμού, τον κ. Βασιλειάδη, έκρινε ως μη παραγωγική την οποιαδήποτε άμεση εμπλοκή της ανάμεσα στους δύο διεκδικητές και συνεπώς θα την αποφύγει, αφού εκτιμά ότι τυχόν έντονη παρέμβασή της θα σύγχυζε το εκλογικό σώμα, το οποίο οφείλει να λάβει τις αποφάσεις του ψύχραιμα, με περίσκεψη και με ανεπηρέαστη στάθμιση δεδομένων και καταστάσεων. Ο κ. Ιωάννου, διευκρίνισε ταυτόχρονα στους κ.κ. Χαριτόπουλο και Σταυρίδη, ότι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι και τα στελέχη του συνδυασμού του έχουν αυτοτελή κοινωνική παρουσία πέραν της συμμετοχής τους σε αυτόν. Τέλος κατέδειξε ότι μετά την επόμενη μέρα των εκλογών, πρέπει να εξασφαλιστεί η αρμονική και ειλικρινής συνεργασία όλων για την ταχεία ανάταξη της περιοχής και την καλή λειτουργία του Δήμου.

Οι έδρες στο δημοτικό συμβούλιο 
Γιατί είναι απαραίτητη η συνεργασία την επόμενη μέρα στον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών μπορεί να το απαντήσει ο κάθε ψηφοφόρος, απλά λαμβάνοντας υπόψη του την κατανομή εδρών στο δημοτικό συμβούλιο, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από την πρώτη Κυριακή: 

  • ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ - Χαριτόπουλος Κωνσταντίνος 41,69%, 4.385 ψήφοι, 11 έδρες
  • ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ - Σταυρίδης Ιωάννης 27,98% 2.943 ψήφοι, 8 έδρες
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ - Ιωάννου Απόστολος 22,84%, 2.402 ψήφοι, 6 έδρες
  • ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΑΓΗ - Βασιλειάδης Μιχαήλ (Μιχάλης) 7,48%, 787 ψήφοι, 2 έδρες

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr