Ν. Ευκαρπίδης: "Όσα κάναμε ως Ένωση Επαγγελματιών Σαπών" | xronos.gr
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΑΠΩΝ

Ν. Ευκαρπίδης: "Όσα κάναμε ως Ένωση Επαγγελματιών Σαπών"

14/02/19 - 10:00

Πλήθος συναντήσεων και επαφών ανέπτυξαν οι επαγγελματίες των Σαπών τα έτη 2017-18 όπως ενημέρωσε ο τέως πρόεδρος Ν. Ευκαρπίδης, δυστυχώς τα προβλήματα τους υπερβαίνουν

Ανασκόπηση των δράσεων της Ένωσης Επαγγελματιών Σαπών για τα έτη 2017-18 έκανε ο τέως πρόεδρος της Ένωσης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ Νίκος Ευκαρπίδης, στο πλαίσιο της πρόσφατης εκδήλωσης κοπής πίτας στην οποία παρευρέθη ο "Χ". Τα προβλήματα των Σαπών είναι αρκετά κι εν πολλοίς ξεπερνούν τη δύναμη των επαγγελματιών της περιοχής, οι οποίοι έχουν προσπαθήσει με τις δυνάμεις τους να αντιδράσουν, αν μη τι άλλο πραγματοποιώντας μπαράζ συναντήσεων και θίγοντας όλα τα σημαντικά, για τον τόπο, ζητήματα.

"Θα κάνουμε μία μικρή ανασκόπηση, για να δώσουμε μερικές απαντήσεις όχι για το τί έχει καταφέρει αλλά για το τι τρέχει η Ένωση Επαγγελματιών", είπε ο κος Ευκαρπίδης, προσθέτοντας: "Θέλουμε τους επαγγελματίες μαζί, δεν τα ξέρουμε όλα τα προβλήματα", δηλώνοντας ότι ΟΕΒΕΣ ν. Ροδόπης και Επαγγελματοβιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης είναι κοντά, επίσης στο μέτρο του δυνατού, στους επαγγελματίες των Σαπών.

Η ανασκόπηση έγινε κατά χρονική σειρά και σε αυτήν αναφέρθηκε ότι αναπτύχθηκαν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους της περιοχής, ήτοι τους τρεις βουλευτές της περιοχής, τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο Μαρωνείας - Σαπών, και άλλους.

Στις συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα όπως η ακαταλληλότητα του επαρχιακού δρόμου Κομοτηνή - Σάπες και Σάπες - Μέστη, το κλείσιμο και η απαξίωση υπηρεσιών, η ελλιπής αστυνόμευση της περιοχής, η ανάγκη αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης, το φράγμα Ιασίου και πως προχωράει το έργο, τα σφαγεία Σαπών τα οποία έχουν περάσει από διάφορες φάσεις, το παραεμπόριο που προβληματίζει και τους επαγγελματίες των Σαπών.

Συναντήσεις με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης (Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ) για διάφορα θέματα επαρχίας Σαπών, όπως η προετοιμασία για συνάντηση με γραφείο πρωθυπουργού, πριν την επίσκεψη Αλ. Τσίπρα τον Σεπτέμβριο του '17.

Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, φράγμα Ιασίου, αξιοποίηση παραλιακής ζώνης, ανάπτυξη τουρισμού, αξιοποίηση ΒΙΟΠΑ Σαπών, γεωθερμικά πεδία και αρδευτικές υποδομές, δημόσια ακίνητη περιουσία και άδεια κτήρια στον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών, δημιουργία σύγχρονου σφαγείου, αστυνόμευση περιοχής, στελεχώσεις στρατοπέδων, επαρχιακό δίκτυο, ΑΣΠΑΙΤΕ, και άλλα.

Στις συναντήσεις με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ τέθηκαν επίσης επί τάπητος προβληματισμοί αναφορικά με το φράγμα Ιασίου, το Κέντρο Υγείας Σαπών, την τότε έλλειψη ασθενοφόρου (πλέον και μετά τις παρεμβάσεις υπάρχουν κάποιες βάρδιες ασθενοφόρου), το αστυνομικό τμήμα Σαπών αναφορικά με κτηριακά προβλήματα και στελέχωση ανθρώπινου δυναμικού, το κλιμάκιο πυροσβεστικής Σαπών για αντίστοιχα ζητήματα, το ΒΙΟΠΑ Σαπών. Ο κος Ευκαρπίδης δεν έκρυψε ότι ο κος Ιλχάν έχει κάνει αρκετές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, ειδικά για την περιοχή των Σαπών, σε συνεννόηση και τους επαγγελματίες.

Αναφορικά με τις συναντήσεις με τον δήμαρχο Μαρωνείας - Σαπών Γιάννη Σταυρίδη, συζητήθηκαν κατά καιρούς πλήθος θεμάτων, τα οποία μπορούν να συνοψιστούν ως εξής: Καθημερινά προβλήματα πολιτών. Εκδηλώσεις εορτών. Στολισμός εορτών. Φεστιβάλ καλοκαιριού. Αδέσποτα. Προβλήματα σφαγείων. Διοργάνωση γιορτής κρέατος. Συζήτηση για διοργανώσεις καρναβαλιού, κι άλλα ζητήματα που άπτονται των καθημερινών προβλημάτων αλλά και της διαχρονική απαξίωσης των Σαπών, με πρόσφατο αυτό του διαφαινόμενου λουκέτου στο υποκατάστημα της Εθνικής στις Σάπες.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών αναπτύχθηκαν και άλλες συναντήσεις με ανθρώπους της περιοχής και φορείς. 

Ως Ένωση, όπως είπε ο κος Ευκαρπίδης, "διαθέσαμε δωρεάν χώρο στα μέλη μας για την έκθεση Θράκη, συμμετέχουμε κάθε χρόνο στην έκθεση τοπικών προϊόντων που γίνεται στην Κομοτηνή, διοργανώσαμε σεμινάρια ΕΦΕΤ, διοργανώσαμε σεμινάριο εκπαίδευσης χρήσης πυροσβεστήρων προς όλα τα μέλη μας, εξοπλίσαμε ένα περιπολικό της αστυνομίας με λάστιχα με χρήματα επαγγελματιών", μεταξύ άλλων δράσεων και πρωτοβουλιών.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr