Ο Δημήτρης Χαρίτου είναι άνθρωπος που γνωρίζει την Ροδόπη | xronos.gr
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ο Δημήτρης Χαρίτου είναι άνθρωπος που γνωρίζει την Ροδόπη

25/06/19 - 10:00

Οι επαφές του στις Σάπες, οι συνομιλίες του με τους ανθρώπους της αγοράς, η παρουσία του στις εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων

Ο Δημήτρης Χαρίτου είναι άνθρωπος που γνωρίζει την Ροδόπη, αφού δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Παρόλα αυτά ενόψει των εθνικών εκλογών και της διεκδίκησης της ψήφου των συμπολιτών του με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συνεχίζει να βρίσκεται μέσα στην κοινωνία, να συνομιλεί με τους ανθρώπους της, να ακούει τις ανάγκες, να καταγράφει αιτήματα και πιάνει τον πραγματικό παλμό της.
Οι επαφές του στις Σάπες, οι συνομιλίες του με τους ανθρώπους της αγοράς, η παρουσία του στις εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων, καταγράφηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Συγκεκριμένα βρέθηκε στη λαϊκή αγορά των Σαπών, όπου συνομίλησε με εμπόρους και παραγωγούς, και επισκέφτηκε ένα – ένα τα καταστήματα, όπου ήρθε σε επαφή με πολλούς επαγγελματίες. Άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους, προβλήματα συσσωρευμένα από όλη τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων, κι εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όσο η χώρα μας ανακτά σταδιακά τον βηματισμό της, τόσο αυτό θα έχει αντανάκλαση στην καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής των πολιτών.

Για τους ανθρώπους της αγοράς, ειδικότερα, οι στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις που είναι αναγκαίες και θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα, θα συμβάλουν στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Επίσης, για πολλή ώρα συζήτησε με εκατοντάδες κατοίκους από την περιοχή των Σαπών, πολλοί εκ των οποίων μουσουλμάνοι συμπολίτες, οι οποίοι τον αναγνώριζαν όχι μόνο από την πολιτική του δραστηριότητα, αλλά και από την επαγγελματική του ως γεωτεχνικού.

Κατά την περιοδεία του στις Σάπες, είχε τη χαρά να συναντήσει και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Μαρωνείας - Σαπών, Ντίνο Χαριτόπουλο, στον οποίο έδωσε συγχαρητήρια για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο που έχει μπροστά του, ενώ εξέφρασε την αμοιβαία επιθυμία για στενή και ειλικρινή συνεργασία.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου παρέστη στην αναβίωση του εθίμου «Καλογιάννια», στον παραδοσιακό σαρακατσάνικο οικισμό του Γλυκονερίου, ανάμεσα σε Σαρακατσαναίους, αλλά και Θρακιώτες, Πόντιους και Ηπειρώτες. «Πρόκειται για ένα ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας που, υπηρετώντας τις παραδόσεις, την πολιτιστική κληρονομιά και τα έθιμα, έχει σφραγίσει τη διαδρομή και την πορεία αυτού του τόπου. «Με το παράδειγμά τους, μας εμπνέουν και μας δίνουν τη δύναμη ώστε να εργαστούμε για να πάει ο τόπος και η χώρα μας μπροστά», ανέφερε ο κος Χαρίτου.

Την ίδια μέρα παραβρέθηκε στην αναβίωση του καθιερωμένου εθίμου για τον Άη Γιάννη τον Κλήδονα και στο λαϊκό γλέντι που στήθηκε στην πλατεία Καραϊσκάκη, στους Στρατώνες της Κομοτηνής. «Αυτός ο απλός κόσμος της γειτονιάς, με τις παραδόσεις, τις πολιτιστικές δραστηριότητες, την αλληλεγγύη και τη συλλογική του δράση, στα δύσκολα χρόνια της κρίσης κράτησε την κοινωνία μας όρθια. Η παρουσία μου εκεί συμβολίζει την αναγνώριση αυτού του ρόλου και την επιθυμία μου, στη νέα περίοδο που ανοίγεται, να σταθώ δίπλα τους από θέση ευθύνης», σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr