«Ο πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως για επενδύσεις χρυσού σε Σάπες – Πέραμα» | xronos.gr
ΚΚΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

«Ο πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως για επενδύσεις χρυσού σε Σάπες – Πέραμα»

14/09/19 - 10:00

Μοιραστείτε το

«Κόκκινο» αντίδραση στον απόηχο των δηλώσεων Μητσοτάκη και Γεωργιάδη από ΔΕΘ και Σάπες αντίστοιχα

«Ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβέρνησης έδωσαν το πράσινο φώς για να προχωρήσουν οι επενδύσεις στο χρυσό σε Χαλκιδική και Σάπες – Πέραμα». Αυτό διαπιστώνει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χτυπώντας καμπανάκι κινδύνου και ζητώντας δυναμισμό στον αγώνα κατά του χρυσού.

Το ΚΚΕ θυμίζει πως η συγκεκριμένα επένδυση «είχε  ‘παγώσει’ κάτω και από τις σοβαρές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις του λαού της περιοχής». Αναφέρονται, σε άλλο σημείο της αναλυτικής ανακοίνωσης, τα εξής: «Η μεγάλη δημοσιότητα που έχει λάβει το θέμα της εξόρυξης ιδιαίτερα στη Χαλκιδική αλλά και στην περιοχή μας και η ένταση της πολιτικής διαπάλης γύρω από αυτό μαρτυρά καταρχάς τη σημασία του. Υπενθυμίζουμε πως το ζήτημα της εξόρυξης του χρυσού αξιοποιήθηκε τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ ως παράδειγμα για την προβολή των θέσεών τους, με τις ιστορικές αλλαγές που σημείωσαν αυτές.

Η ΝΔ επιμένει σταθερά στην ανάγκη προώθησης της επένδυσης κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για «αντιαναπτυξιακές προκαταλήψεις», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στη φάση της «αριστερής αντιπολίτευσης» πρότασσε μια κατηγορηματική άρνησή του στην επένδυση, για να «διολισθήσει» στη σημερινή «ρεαλιστική» του θέση προώθησης της επένδυσης, προσπαθώντας να διατηρήσει, όσο γίνεται, ορισμένα προσχήματα». «Το ΚΚΕ και τότε και σήμερα τοποθετείται με την ίδια ξεκάθαρη θέση βάζοντας ως αποκλειστικό κριτήριο τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων», είναι η θέση του κόμματος, το οποίο δηλώνει: «Βρισκόμαστε σταθερά απέναντι στην παραχώρηση του ορυκτού πλούτου και ιδιαίτερα του χρυσού σε μονοπωλιακούς ομίλους, πολύ περισσότερο που μια τέτοια επένδυση εγκυμονεί σοβαρούς περιβαλλοντολογικούς και άλλους κινδύνους για τους κατοίκους και την περιοχή (…).

Το ΚΚΕ έχει καθαρό πως καμία καπιταλιστική επένδυση τόσο γενικά όσο και ειδικά στον τομέα της εξόρυξης δεν εξασφαλίζει ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Καπιταλιστικό κέρδος και φιλολαϊκή ανάπτυξη είναι έννοιες αντίθετες και αυτή η αντίθεση εκφράζεται και στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων».

Μάλιστα, η μπάλα παίρνει και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς – σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση – «η αντίδραση σήμερα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι τουλάχιστον υποκριτική, αφού σαν κυβέρνηση όχι μόνο δεν τόλμησε να ακυρώσει τις επενδύσεις τόσο στη Χαλκιδική όσο και στη Θράκη, αλλά προσπαθούσε να δημιουργήσει προσκόμματα που απλά έδιναν τη δυνατότητα στους ομίλους να δουλεύουν στη ‘σκιά’, να προσπαθούν να εξαγοράσουν συνειδήσεις, να παρεμβαίνουν στις τοπικές κοινωνίες, αξιοποιώντας την υπαρκτή άσχημη κατάσταση των εργαζομένων για να τους συντάξουν με τα σχέδια τους».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr