Οι δεσμεύσεις Κατσιμίγα για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης | xronos.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι δεσμεύσεις Κατσιμίγα για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

24/05/19 - 10:00

Επίθεση σε Μέτιο - Τοψίδη από τον υποψήφιο περιφερειάρχη και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαΐου, στο ΡΕΞ στην Κομοτηνή, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Κώστας Κατσιμίγας. Παρέστη αρκετός κόσμος και μεταξύ άλλων ο τέως περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο υφυπουργός Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, Δημήτρης Ρίζος, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Γρηγόρης Στογιαννίδης, το μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ Τάκης Χαρίτου, κι άλλοι πολιτικοί, υποψήφιοι και κόσμος.

Βολές προς Μέτιο - Τοψίδη
Στο λόγο του ο κος Κατσιμίγας έκανε αναφορές σε ένα ποιοτικό και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, με υποψηφίους από διάφορους επαγγελματικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους. Δεν έκρυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την στήριξή του στον συνδυασμό, αλλά όχι με την μορφή χρίσματος, και τόνισε ότι ο συνδυασμός του παραμένει ανεξάρτητος. Κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, για τους χαμηλούς δείκτες ανάπτυξης της ΠΑΜ-Θ, την γενικότερη φτώχεια και εγκατάλειψη που παρατηρεί, τους χαμηλούς δείκτες αξιοποίησης και απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων. 

Χαρακτήρισε αποδεδειγμένα αποτυχημένη τη διοίκηση της Περιφέρειας από το 2014, κάνοντας λόγο για χαμένη πενταετία. Κατηγόρησε, επίσης, για πλήρη αποδόμηση της Περιφέρειας επί διοίκησης Μέτιου, χαρακτηρίζοντας την περίοδο βουβή, κατά την οποία η ΠΑΜ-Θ μπήκε στον αυτόματο πιλότο, δεν υλοποιήθηκε κανένα έργο, προχώρησαν μόνο μερικά από όσα είχε σχεδιάσει η προηγούμενη διοίκηση και κατήγγειλε ότι την τελευταία στιγμή, προεκλογικά, υπήρξε ένας καταιγισμός εξαγγελιών με 334 έργα/δράσεις.

Για την υποψηφιότητα Τοψίδη κατηγόρησε ότι προέρχεται από τους απογοητευμένους συνεργάτες του κου Μέτιου, δηλαδή το ίδιο πολιτικό υλικό, αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο, με τον επικεφαλής της παράταξης να έχει μηδενική αυτοδιοικητική εμπειρία και να περιορίζεται σε μία πολυδάπανη ...χολιγουντιανή προεκλογική εκστρατεία. Είπε σχηματικά ότι η Περιφέρεια δεν είναι επιχείρηση, αλλά υπόθεση που αφορά το λαό.
Σύμφωνα με τον κο Κατσιμίγα, η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία ξεκίνησε και συνεχίστηκε ως μία απάντηση σε αυτούς τους δύο διεκδικητές που δεν πείθουν.

Οι δεσμεύσεις για την Π.Ε. Ροδόπης
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν γνωστές συγκεκριμένα οι δεσμεύσεις για την Π.Ε. Ροδόπης, αν και όπως ακούστηκε υπάρχουν και πολλές δράσεις/έργα υπερτοπικής σημασίας στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την παράταξη, δεσμεύονται:

  • Να ολοκληρώσουν τους αναδασμούς και να κατασκευάσουν έργα άρδευσης στα υπάρχοντα φράγματα
  • Να κατασκευάσουν ταμιευτήρες νερού και να ανακινήσουν την μελέτη του αρδευτικού φράγματος Κομψάτου, προκειμένου να μειώσουν το κόστος παραγωγής και να αξιοποιήσουμε επιφανειακά ύδατα
  • Να συνδράμουν στην αναγνώριση του "μπασμά" ως προϊόντος με προστατευμένη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ)
  • Να εφαρμόσουν προγράμματα "έξυπνης - ευφυούς" γεωργίας και γεωργίας ακριβείας
  • Να στηρίξουν την κτηνοτροφία με κάθε δόκιμο τρόπο και κυρίως μέσω καινοτόμων δράσεων
  • Να μεριμνήσουν για την αξιοποίηση του δασικού πλούτου
  • Να στηρίξουν τις βιομηχανίες μεταποίησης και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων (αγροτοδιατροφικές), καθώς και υψηλής τεχνολογίας
  • Να στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την έγκαιρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων
  • Να συντηρήσουν το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο με ουσιαστικές βελτιώσεις
  • Να ανακατασκευάσουν την γέφυρα στον Κομψάτο και να κατασκευάσουμε νέες στην Αγία Μαρίνα Ιμέρου και στην Μυρτίσκη
  • Να κατασκευάσουν τον δρόμο Μαρώνειας - Μεσημβρίας και την οδική σύνδεση Μυρτίσκης - Χλόης
  • Να βελτιώσουν τα λιμενικά καταφύγια
  • Να αναβαθμίσουν τον κάθετο άξονα προς Βουλγαρία και να ανατρέψουμε την απαγόρευση διέλευσης λεωφορείων
  • Να πιέσουν για τον σχεδιασμό σιδηροδρομικής σύνδεσης με το βουλγαρικό σιδηροδρομικό δίκτυο (Κομοτηνή - Ποντκόβα)
  • Να επενδύσουν διάφορες μορφές τουρισμού με έμφαση στον νεανικό και εναλλακτικό τουρισμό
  • Να κάνουν τον οργανισμό λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής και να το αναδείξουμε σε πολιτιστικό κέντρο Βαλκανικής ακτινοβολίας
  • Να συμβάλλουν ώστε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να αποκτήσει δεσπόζοντα ρόλο στην παγκόσμια πανεπιστημιακή κοινότητα και να στηρίξουν το επιστημονικό έργο των ακαδημαϊκών δασκάλων.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr