Οι τελωνειακοί του Έβρου ζητούν την αναβάθμιση των τελωνείων | xronos.gr
ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ

Οι τελωνειακοί του Έβρου ζητούν την αναβάθμιση των τελωνείων

08/10/19 - 10:00
34235436-73.jpg

Συγκρίνουν μάλιστα την Ελλάδα με την Τουρκία

Το γεγονός ότι οι υποδομές των μεθοριακών σταθμών στα σύνορα με την Τουρκία είναι «καλύτερες» επεσήμαναν ενώπιον του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιου Δημοσχάκη, τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Έβρου.

Στην συζήτηση αναπτύχθηκαν οι δυσχέρειες και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι γενικά με την ορθή διεκπεραίωση των καθηκόντων τους εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού αλλά και των υποδομών που παραμένουν υποδεέστερες των εθνικών απαιτήσεων ενός βασικού ευρωπαϊκού σημείου εισόδου-εξόδου όπως είναι των Κήπων και των Καστανιών!

Τα μέλη του προεδρείου υπογράμμισαν ότι η γειτονική χώρα εκσυγχρονίζει τις υποδομές των τελωνείων γενικά και αυξάνει το στελεχιακό δυναμικό σε αυτά με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται τόσο οι αυξημένοι κυκλοφοριακοί φόρτοι όσο και τα πρόσωπα που χρησιμοποιούν τα εκεί τελωνεία και να εγκλωβίζονται στη συνέχεια στα αντίστοιχα δικά μας...

Η εύρυθμη λειτουργία των Σημείων Εισόδου - Εξόδου των Κήπων, αλλά και των Καστανιών αποτελούν γενικευμένο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, καθώς θα διευκολύνουν την ομαλή διακίνηση ανθρώπων και πραγμάτων αλλά επίσης θα «γεμίσουν» την Ν. Εγνατία Οδό και τον κάθετο άξονα με κυκλοφοριακούς φόρτους αποσβένοντας έτσι ένα από τα πλέον δαπανηρά δημόσια έργα της χώρας μας.

Ο βουλευτής επεσήμανε ότι έχει προβεί σε πολλές κοινοβουλευτικές ενέργειες για τα ζητήματα που εθίγησαν, καθώς επίσης και για την ενεργοποίηση του σιδηροδρομικού σημείου Εισόδου - Εξόδου στο Πύθιο Διδυμοτείχου προκειμένου να εξυπηρετείται όσο η αντίστοιχη σύνδεση όσο & οι νέες που δρομολογούνται!

Το προεδρείο παρέδωσε στον βουλευτή επιστολή με τα ζητήματα που συζητήθηκαν, την οποία ο ίδιος δεσμεύτηκε να επισυνάψει σε σχετική επιστολή του που θα αποστείλει στους αρμόδιους υπουργούς.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr