Ώρα εκλογών στο νομό Ροδόπης | xronos.gr
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ

Ώρα εκλογών στο νομό Ροδόπης

04/05/19 - 14:16

Πρώτος δημοτικός συνδυασμός που κατέθεσε ο "Εμπρός" στον Δήμο Ιάσμου με επικεφαλής τον Οντέρ Μουμίν, πρώτος περιφερειακός στην ΠΑΜ-Θ η "Λαϊκή Συσπείρωση" με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπατολίδη

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τους υποψήφιους δημάρχους Κομοτηνής, Ιάσμου, Αρριανών, Μαρωνείας - Σαπών, όπως και για τους υποψήφιους περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μέχρι και την Κυριακή και ώρα 24:00 δύνανται οι υποψήφιοι να καταθέτουν τους συνδυασμούς τους στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής, ως έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, προκειμένου να δουν τα ψηφοδέλτιά τους στις κάλπες που θα στηθούν στις 26 Μαΐου.

Κάποιοι έτοιμοι, άλλοι ...άρον - άρον

Οι πρώτες καταθέσεις ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 3/5 με τον "Χ" να βρίσκεται στο Πρωτοδικείο, καταγράφοντας ως πρώτο δημοτικό συνδυασμό τον "Εμπρός" με επικεφαλής τον Οντέρ Μουμίν για τον Δήμο Ιάσμου και τον πρώτο περιφερειακό συνδυασμό τη "Λαϊκή Συσπείρωση" με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπατολίδη.

Και μπορεί οι δύο αυτοί οι συνδυασμοί, όπως και άλλοι που ακολουθούν, να έχουν δείξει υψηλή ετοιμότητα συγκρότησης ψηφοδελτίων, δεν είναι όμως αυτή η κατάσταση για όλους τους δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς. Ακόμη και λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει η προθεσμία της Κυριακής, ίσως δούμε επικεφαλής να καταθέτουν τους συνδυασμούς τους. Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής άλλωστε κάποιοι συνδυασμοί παραμένουν αβέβαιοι, μη έχοντας καταφέρει να φτάσουν στο απαιτούμενο όριο υποψηφίων ή την απαραίτητη ποσόστωση σε γυναίκες. Για πολλούς δημοτικούς συνδυασμούς μάλιστα υπάρχει η απόφαση να μην κατεβάσουν στα τοπικά, συγκροτώντας ψηφοδέλτιο μόνο στον κορμό του.

Με ηχηρή προσθήκη της τελευταίας στιγμής ο συνδυασμός "Εμπρός"

Ο πιο οργανωμένος συνδυασμός αναφορικά με τον προεκλογικό προγραμματισμό του στο ν. Ροδόπης, είναι ο συνδυασμός "Εμπρός" με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν. Στις 11 το πρωί της Παρασκευής ο επικεφαλής του συνδυασμού, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, κατέφτασε στα δικαστήρια της Κομοτηνής, όπου και κατέθεσε τον συνδυασμό του, ο οποίος απαρτίζεται από 123 υποψήφιους σε δημοτικό και τοπικά συμβούλια.

Στο πλαίσιο της κατάθεσης του συνδυασμού, ο κος Οντέρ ανακοίνωσε και μία ηχηρή προσθήκη της τελευταίας στιγμής, τον τελευταίο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης με την προσθήκη του οποίου η συνολική συγκομιδή υποψηφίων ανέρχεται στους 123. Πρόκειται για τον πρώην νομαρχιακό σύμβουλο, τέως - για δύο θητείες - αντιδήμαρχο Δήμου Ιάσμου Μεμέτ Μεμέτ, ο οποίος"προσθέτει μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία στον συνδυασμό. Ο συνδυασμός "Εμπρός" διαθέτει 41 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, ήτοι το μέγιστο δυνατό αριθμό, ενώ στα δέκα τοπικά συμβούλια διαθέτει σύνολο 82 υποψηφίων.

Έτοιμη για την μάχη της ΠΑΜ-Θ η "Λαϊκή Συσπείρωση"

Έτοιμη για την μάχη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δηλώνει η Λαϊκή Συσπείρωση δια του νέου επικεφαλής της Δημήτρη Παπατολίδη. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από εργαζόμενους, αγρότες, νέους επιστήμονες, από πλειονότητα και μειονότητα, αγωνιστές της ζωής που αντιτάχθηκαν στις αντιλαϊκές πολιτικές και είναι έτοιμοι να δώσουν τη μάχη και μέσα από το περιφερειακό συμβούλιο και εκτός αυτού. Ο υποψήφιος ζήτησε ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης από τον κόσμο και υποστήριξη του ψηφοδελτίου, το οποίο έχει τον ανώτερο αριθμό των 79 υποψηφίων.

Αναφορικά με την ατζέντα της Λαϊκής Συσπείρωσης, στηρίζεται μεταξύ άλλων στο κρίσιμο το ζήτημα των υποδομών, ειδικά για τη Ροδόπη η ύδρευση και η αποχέτευση στον ορεινό όγκο. Είναι ένα έργο το οποίο είχε καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά το αρνήθηκε η προηγούμενη διοίκηση, να το εντάξει στο ΕΣΠΑ. Επίσης, σταχυολογούν ανάγκες σε υγεία, εκπαίδευση, εργασία, κλπ. Από την περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης ο επικεφαλής έχει εισπράξει τα γνωστά οικονομικά προβλήματα της περιοχής. Φέρει ως παράδειγμα το πρόβλημα του καπνού στα χωριά της Ροδόπης, που κρίνεται η επιβίωση των καπνοπαραγωγών και της κτηνοτροφίας όπου υπάρχουν απαράδεκτες τιμές στο γάλα και τις χαμηλές τιμές στα αμνοερίφια.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr