Πλώρη για τη Δημαρχία βάζουν οι παρατάξεις | xronos.gr
ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πλώρη για τη Δημαρχία βάζουν οι παρατάξεις

07/05/19 - 10:00
2342345365-60.jpg

Έξι παρατάξεις στον Δήμο Κομοτηνής, από τέσσερις σε Δήμους Μαρωνείας - Σαπών και Ιάσμου, τρεις στον Δήμο Αρριανών

Έξι παρατάξεις στον Δήμο Κομοτηνής, από τέσσερις σε Δήμους Μαρωνείας - Σαπών και Ιάσμου, τρεις στον Δήμο Αρριανών διεκδικούν τις δημοτικές εκλογές την πρώτη Κυριακή (26 Μαϊου) ή εάν χρειαστεί την δεύτερη Κυριακή (2 Ιουνίου). Ο "Χ" σας παρουσιάζει όλες τις παρατάξεις οι οποίες κατέθεσαν τα χαρτιά τους στο Πρωτοδικείο το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου (πλην του Οντέρ Μουμίν που κατέθεσε Παρασκευή 3 Μαΐου), οπότε έληξε η προθεσμία και αναμένεται πλέον η ανακήρυξη αυτών μέχρι την 11η Μαΐου.


ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

  • "Κοινωνία Πολιτών" με τον Γιάννη Γκαράνη

Κέρδισε πριν μερικούς μήνες τις εσωτερικές εκλογές της παράταξης για την διαδοχή του Γιώργου Πετρίδη και ξεκίνησε την προεκλογική μάχη. Ο Γιάννης Γκαράνης κατέθεσε το ψηφοδέλτιο της "Κοινωνίας Πολιτών" με δεκάδες εκ των υποψηφίων το μεσημέρι της Κυριακής. Συνολικά 197 προερχόμενοι από όλο το φάσμα της τοπικής κοινωνίας είναι οι υποψήφιοι σε δημοτικό και τοπικά συμβούλια, οι οποίοι συγκροτούν σύμφωνα με τον επικεφαλής ένα ψηφοδέλτιο νίκης και όλοι τους θα εργαστούν για την πρόοδο της Κομοτηνής και των οικισμών με όλες τις δυνάμεις τους. Το ψηφοδέλτιο συνδυάζει την εμπειρία επιτελικών στελεχών της παράταξης με την ανανέωση με πρόσωπα που κατέρχονται για πρώτη φορά στις εκλογές.

  • "Σύμπραξη Προοπτικής" με τον Αντώνη Γραβάνη

Αέρα ανανέωσης θέλει να φέρει ο Αντώνης Γραβάνης, ο οποίος κατέθεσε τα ψηφοδέλτια της "Σύμπραξης" Προοπτικής. Ο συνδυασμός έχει κυρίως νέα πρόσωπα αλλά και κάποιους νυν δημοτικούς συμβούλους, έχει συνολικά 160 υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Σύμφωνα με τον επικεφαλής καλύπτουν όλους τους οικισμούς και γειτονιές της Κομοτηνής, είναι διάφορων επαγγελματικών κλάδων και πολιτικών χώρων και μπορούν να αλλάξουν σελίδα στον Δήμο Κομοτηνής. Ο επικεφαλής τρέφει την πεποίθηση ότι ο Δήμος Κομοτηνής έχει βυθιστεί στη μετριότητα και ότι ο συνδυασμός του δίνει προοπτική βελτίωσης των συνθηκών σε Κομοτηνή και οικισμούς.

  • "ΠΟΛΗ-Τική Ανατροπή" με την Ελένη Λαφτσή

Ένα ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο με 64 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους κατέθεσε το απόγευμα της Κυριακής η Ελένη Λαφτσή. Η μοναδική υποψήφια που κατέβηκε ως επικεφαλής παράταξης και το 2014 - καθώς και η μοναδική γυναίκα υποψήφια - αξιοποιεί την εμπειρία που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια και κάνει λόγο για ένα ψηφοδέλτιο ποιότητας, καταρτισμένο από καταξιωμένους επαγγελματικά, κοινωνικά και πολιτικά υποψηφίους, που αναγνωρίζει την πολυπολιτισμικότητα και την γυναικεία χειραφέτηση. Η "ΠΟΛΗ-Τική Ανατροπή" δεν κατεβάζει ψηφοδέλτιο στα τοπικά, γιατί αφήνει χώρο στις τοπικές κοινωνίες να κάνουν τις δικές τους αποφάσεις ανεξαρτήτως παρατάξεων.

  • "Σπάρτακος" με τον Κώστα Καραΐσκο

Χωρίς πολύ βαβούρα έγινε η κατάθεση του συνδυασμού της παράταξη πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής "Σπάρτακος". Παρών ο επικεφαλής του Κώστας Καραΐσκος, ο οποίος κατέθεσε ψηφοδέλτιο με 57 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Κομοτηνής. Υπάρχει σημαντική ανανέωση προσώπων σε σχέση με το 2014 και οι άνθρωποι του Σπάρτακου ελπίζουν τα πρόσωπα να εκτιμηθούν στην κάλπη. Ελπίδα του Σπάρτακου όπως διαμηνύει ο επικεφαλής είναι ο κόσμος να ψηφίσει με κριτήρια πολιτικά και κριτήρια πολιτών, κι όχι ιδιοτελή κριτήρια. Οι υποψήφιοι του Σπάρτακου δεν είναι ενταγμένοι σε κάποιο κομματικό φορέα και θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς στο δημόσιο συμφέρον του Δήμου Κομοτηνής.

  • "Λαϊκή Συσπείρωση" με τον Γιάννη Λεβέντη

Το Σάββατο κατέθεσε τον συνδυασμό της η "Λαϊκή Συσπείρωση" με επικεφαλής τον Γιάννη Λεβέντη. Το ψηφοδέλτιο που καταρτίστηκε περιλαμβάνει 51 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και 15 υποψηφίους για το τοπικό συμβούλιο Κομοτηνής. Φέρει ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και την ανακούφιση της τσέπης του δημότη της περιοχής, από έξοδα όπως δημοτικών τελών. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" θίγει μεταξύ άλλων ζητήματα καθημερινότητας και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών και προτάσσει ένα ψηφοδέλτιο απαρτιζόμενο από εργαζομένους και αγωνιστές της λαϊκής τάξης.

  • "Ξε-Κίνημα για την Πόλη" με τον Τάσο Βαβατσικλή

Επιστρέφει στα δημοτικά πράγματα και θέλει να πετύχει υψηλό ποσοστό στις εκλογές ο τέως δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής. Κατέθεσε δια πληρεξουσίου το ψηφοδέλτιό του, το οποίο απαρτίζεται κατά 80% από δημότες που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με τα κοινά. Ο επικεφαλής επιδιώκει όπως λέει μία δημοκρατική αλλαγή στον Δήμο Κομοτηνής, απέναντι σε συντηρητικούς διαχειριστές, σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές και οικονομικά συμφέροντα.

Ο κος Βαβατσικλής διαμηνύει μία δυναμική επιστροφή και πως η παράταξη θα επιστρέψει στο έργο που είχε ξεκινήσει παλαιότερα αλλά διεκόπη. Θέση επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε πήρε με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος "Ξε-κίνημα για την Πόλη" Αθανάσιος Κλωνίδης. Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: "Έχω την αίσθηση πως κάποιοι υποψήφιοι μπέρδεψαν την τυπική διαδικασία κατάθεσης συνδυασμού με το μυστήριο του γάμου.

Γιατί πως αλλιώς να εξηγηθούν οι στημένες φωτογραφίες και τα videos με τα πολλά χαμόγελα; Μόνο σε γάμους τα βλέπει κανείς αυτά. Εμείς στο «ξε-Κίνημα για την πόλη», από την αρχή δεσμευτήκαμε να φέρουμε ένα νέο ήθος και πολιτισμό στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Και συνεχίζουμε να το κάνουμε πράξη χωρίς καμία παρέκκλιση.

Εμάς θα μας βρείτε μακριά από selfies, βιντεάκια και παλαιοκομματικού χαρακτήρα πρακτικές (...). Δεν χαμογελάμε γιατί έχουμε πλήρη επίγνωση της ζοφερής πραγματικότητας που επικρατεί εδώ και χρόνια στην πόλη και τους οικισμούς".


ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ

  • "Μαζί για τον Τόπο μας" με τον Γιάννη Σταυρίδη

Ανανέωση θητείας θέλει ο δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, που κατέθεσε ψηφοδέλτιο 104 συνολικά υποψηφίων, 41 εκ των οποίων για το δημοτικό συμβούλιο. Με γνώμονα την προσφορά για τον τόπο και παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών, ο κος Σταυρίδης ζητάει την ψήφο των δημοτών.

  • "Επανεκκίνηση" με τον Ντίνο Χαριτόπουλο

Προτάσσει την ανάγκη ο Δήμος Μαρωνείας - Σαπών να σταματήσει τα πειράματα και να συνταχθεί με την πείρα, ο τέως δήμαρχος Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος. Με γνώσεις για την περιοχή, κατέθεσε το πρωί της Κυριακής συνδυασμό απαρτιζόμενο από 126 υποψηφίους, εκ των οποίων οι 41 για το δημοτικό συμβούλιο.

  • "Ενότητα - Ελπίδα - Αλλαγή" με τον Μιχάλη Βασιλειάδη

Έκανε την έκπληξη ο Μιχάλης Βασιλειάδης και προχώρησε σε αυτόνομη κάθοδο στις δημοτικές εκλογές μαζί με την ομάδα του. Συγκρότησε το ψηφοδέλτιο της "Ενότητας - Ελπίδας - Αλλαγής", το οποίο απαρτίζουν 42 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 37 στο δημοτικό συμβούλιο, και θέλουν να φέρουν αέρα αλλαγής.


"Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών" με τον Απόστολο Ιωάννου

Ο τελευταίος συνδυασμός που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο της Κομοτηνής το βράδυ της Κυριακής ήταν η "Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών" με επικεφαλής τον Απόστολο Ιωάννου. Αποτέλεσμα μακράς ζύμωσης με την κοινωνία και αφουγκρασμού των προβλημάτων, είναι το ψηφοδέλτιο συνολικά 105 υποψηφίων.
 

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

  • Ξανά υποψήφιος ο δήμαρχος Καδή Ισμέτ

Ξανά υποψήφιος είναι ο νυν δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ. Είχε εκλεγεί την δεύτερη Κυριακή στις προηγούμενες εκλογές και δεν έχει ως σύμμαχο το νόμο του Κλεισθένη, ο οποίος μοιράζει έδρες από την πρώτη Κυριακή. Προτάσσει το έργο του με ελάχιστες όμως δημόσιες εμφανίσεις.

  • "Όραμα Αναγέννησης" με τον Κυριάκο Αμούτζα

Διεκδικεί τον καλλικρατικό Δήμο Ιάσμου ο τέως δήμαρχος Κυριάκος Αμούτζας. Κάνει λόγο για το καλύτερο ψηφοδέλτιο το οποίο είχε ποτέ συγκροτήσει και ευελπιστεί σε νίκη σε έναν Δήμο όπου το 2014 τουλάχιστον οι ψηφοφόροι αποφάνθηκαν περισσότερο με γνώμονα το θρήσκευμα παρά με πολιτικά κριτήρια. Διαθέτει 40 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και 45 στα τοπικά.

  • "Εμπρός" με τον Οντέρ Μουμίν

Τα νερά της προεκλογικής περιόδου έχει ταράξει ο Οντέρ Μουμίν. Ο ανεξάρτητης περιφερειακός σύμβουλος, πρώτος σε σταυρούς στην ΠΕ Ροδόπης το 2014, διεκδικεί τον Δήμο Ιάσμου, έχοντας 123 υποψηφίους σε δημοτικό και τοπικά συμβούλια. Παραμένει πιστός στο προεκλογικό του πρόγραμμα, ήταν ο πρώτος συνδυασμός σε επίπεδο ΑΜ-Θ που απέκτησε εκλογικό κέντρο και ο πρώτος στη Ροδόπη που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο.

  • "Λαϊκή Συσπείρωση" με τον Παναγιώτη Σπορίκη

Ψηφοδέλτιο και στον Δήμο Ιάσμου κατεβάζει η Λαϊκή Συσπείρωση, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Σπορίκη και 31 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, εκ των οποίων περί των 5-6 είναι μέλη του ΚΚΕ, σύμφωνα με τον επικεφαλής. Στο επίκεντρο έρχονται οι λαϊκές ανάγκες και τα ζητήματα καθημερινότητας, όπως και η καθημερινή επαφή με τους δημότες, αποτέλεσμα της οποίας είναι και το ίδιο το ψηφοδέλτιο.


ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

  • "Δημοκρατική Δύναμη" με τον Ριντβάν Αχμέτ

Συνέχεια στην θητεία του θέλει ο νυν δήμαρχος Αχμέτ Ριντβάν στον Δήμο Αρριανών. Κατέθεσε το Σάββατο συνδυασμό με παρουσία σε δημοτικό και τοπικά συμβούλια.

  • "Μέλλον" με τον Ιμπραήμ Σερίφ

Επιστροφή στον δημαρχιακό θώκο προσδοκά ο τέως δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ. Κατέθεσε συνδυασμό το πρωί της Κυριακής, με παρουσία σε δημοτικό και τοπικά συμβούλια.

  • "Ενότητα" με τον Χουσεϊν Ερδέμ

Νέος στα πολιτικά δρώμενα αλλά και ηλικιακά είναι ο Χουσεϊν Ερδέμ, ο οποίος θέλει να κάνει την ανατροπή στον Δήμο Αρριανών. Κατέθεσε υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους το Σάββατο.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr