Πόρτα-πόρτα στα υπουργεία πάει ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών | xronos.gr
ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΦΑΚΕΛΟΥΣ

Πόρτα-πόρτα στα υπουργεία πάει ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών

12/10/19 - 10:00

Γύρισε από την Αθήνα με δεσμεύσεις και «θετικό πρόσημο» ο Ντ. Χαριτόπουλος

Με τις μελέτες υπό μάλης περιδιαβαίνει τα υπουργεία των Αθηνών ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα ή χρηματοδοτικά εργαλεία για σημαντικά έργα του καλλικρατικού δήμου τον οποίο διοικεί με προμετωπίδα αυτών το νερό.

Όπως είπε στο ράδιο Χρόνος 87,5fm μέσα σε μια μέρα κατάφερε να δει πέντε σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης (τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων, τον Γενικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ.ά.), θέτοντας υπόψη τους σημαντικές εκκρεμότητες του δήμου Σαπών, οι οποίες πρέπει να κλείσουν.

Ύδρευση Σαπών, γεωθερμικό πεδίο, αντιμετώπιση ζημιών από φυσικές καταστροφές, προσωρινή και βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της λειψυδρίας με δεξαμενές, χρηματοδότηση για μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης διαφόρων κτιρίων, ήταν μερικά από τα ζητήματα που συζήτησε ο δήμαρχος βάζοντας τελικά «θετικό πρόσημο» για το προηγούμενο διάστημα «δούλεψε καλά ο μηχανισμός του δήμου» εφοδιάζοντας τον με «ασήκωτους» (δηλαδή πολύ καλά οργανωμένους) φακέλους αιτημάτων.

Χωρίς μελέτη για το νερό

Το σημαντικότερο –κατά τον δήμαρχο- θέμα όμως, που είναι η ύδρευση των Σαπών δεν έχει σχετική μελέτη και αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο δεν πήρε χρηματοδότηση από το πρόσφατο κονδύλι της Περιφέρειας ΑΜΘ. Όπως λέει ο κος Χαριτόπουλος, έχει κάνει τις σχετικές επαφές με τον κο Μέτιο, αλλά χωρίς μελέτη δεν μπορούσε να διεκδικήσει μερίδιο από τα 32 εκ ευρώ του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας για την ύδρευση.

Πάντως οι επαφές του συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για το καυτό θέμα των διοδίων.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr