Στελέχη ΚΙΝΑΛ στην Κομοτηνή: Το αφήγημα της κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου δεν βγαίνει | xronos.gr
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ

Στελέχη ΚΙΝΑΛ στην Κομοτηνή: Το αφήγημα της κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου δεν βγαίνει

18/04/19 - 10:00
23423534657-12.jpg

Ιδιαίτερα επικριτικός στους χειρισμούς της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο Μιχάλης Τζελέπης, βουλευτής Σερρών λέγοντας ότι "η καθαρή έξοδος είναι πιο σκληρή επιτροπεία και το βλέπουμε αυτό σε κάθε απόφαση που πάει να πάρει η κυβέρνηση"

Στο αφήγημα της κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου που δεν βγαίνει, επικεντρώθηκαν οι αναφορές στελεχών κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής, που επισκέφτηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου την Κομοτηνή.

Ο Μιχάλης Τζελέπης, βουλευτής Σερρών, ο Στέργιος Κωνσταντίνου, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ και ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μανανάς, μίλησαν για όλα τα ανοιχτά ζητήματα αυτής της περιόδου και την δράση του Κινήματος Αλλαγής να ξανασυναντηθεί μέσα στην κοινωνία ενόψει των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ιδιαίτερα επικριτικός στους χειρισμούς της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο κος Τζελέπης, λέγοντας ότι "η καθαρή έξοδος είναι πιο σκληρή επιτροπεία και το βλέπουμε αυτό σε κάθε απόφαση που πάει να πάρει η κυβέρνηση".

Έγινε εκτενή αναφορά στο νόμο περί προστασίας της πρώτης κατοικίας, με τον βουλευτή Σερρών να κατηγορεί πως "πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να προστατευτεί η πρώτη κατοικία αυτών που δεν έχουν, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ το 2010 όταν ψηφίσαμε το νόμο και ίσχυε μέχρι πριν ένα μήνα. Δεν είναι νόμος Κατσέλη όπως είναι γνωστός, αλλά νόμος ΠΑΣΟΚ". Για τον σημερινό νόμο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατίας, ο κος Τζελέπης είπε "δεν καλύπτει καμία πρώτη κατοικία, γιατί πέρα από τα ποσά οφειλών μέχρι 130.000 ευρώ, αυτός που θα αποφασίζει είναι μόνο ο τραπεζίτης, χωρίς παρέμβαση κανενός, ούτε δικηγόρου, ούτε δικαστηρίων. Έχουν αφεθεί στην τύχη τους όσοι οφείλουν την πρώτη τους κατοικία στις τράπεζες".

Σε άλλο σημείο του λόγου του ανέδειξε ότι "καθώς το αφήγημα της καθαρής εξόδου δεν της βγήκε της κυβέρνησης, επένδυσε στον διχασμό του λαού, στην εργαλειοποίηση των θεσμών και την ποινικοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων που δεν θα μπορούσε να τους πλήξει διαφορετικά".  Αναφέρθηκε στην Συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζοντάς την κατάπτυστη.

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι πρόσφατα ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών, πατρίδα του βουλευτή, αντέκρουσε πρόταση συλλόγου για μακεδονική μειονότητα στο νομό Σερρών. Άπαντες κατέκριναν τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την εξαγγελία της ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Πνεύμονα της ανάπτυξης και πηγή πλούτου, πνευματικότητας και γνώσης, χαρακτήρισε το ΔΠΘ ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ και αναφορικά με την ίδρυση της νέας νομικής έκανε λόγο για "καιροσκοπική απόφαση, που δεν στηρίζεται από καμία επιστημονική μελέτη". Νωρίτερα το κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ συνάντησε και τον πρύτανη του Δ.Π.Θ. κ. Πολυχρονίδη στην έδρα της Πρυτανείας στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της Νομικής Σχολής εξαιτίας της επικείμενης ίδρυσης της 4ης Νομικής της Πάτρας που εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση. Το Κίνημα Αλλαγής είναι συνολικά απέναντι στο πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει την ίδρυση της 4ης Νομικής της Πάτρας.

Υποψήφιος ευρωβουλευτής από τη Δράμα 
Ένας εκπρόσωπος της νέας γενιάς ο Κωνσταντίνου Στέργιος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ. Εργαζόμενος, δικηγόρος και με εμπειρία στο εξωτερικό, ο κος Κωνσταντίνου βρέθηκε στην Κομοτηνή στο πλαίσιο περιοδείας στελεχών του ΚΙΝΑΛ και παρουσίασε το διακύβευμα των ευρωεκλογών του Μαΐου. "Οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα, ούτε exit poll. Είναι η πιο κρίσιμη μάχη για την Ευρώπη. Θέλει προσοχή, έλεγχο και πολιτική, γιατί ο κίνδυνος του εθνικολαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού έχει γιγαντωθεί. Οι δυνάμεις που τον εκφράζουν έχουν γιγαντωθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει σήμερα πιο πολύ από ποτέ να απαντήσουμε με πολιτικά επιχειρήματα και να διεκδικήσουμε τη στήριξη και την συμμετοχή του κόσμου". Με αυτές τις σκέψεις ο νεαρός υποψήφιος ζήτησε την στήριξη του κόσμου στις εκλογές της 26ης Μαΐου. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr