Συστράτευση Ροδοπιτών γύρω από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη | xronos.gr
Ο ΤΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ «ΠΑΡΩΝ»

Συστράτευση Ροδοπιτών γύρω από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη

05/07/19 - 11:23

Με φόρα από την προεκλογική του ομιλία που συγκέντρωσε εκατοντάδες συνοδηπόρους, ο τέως υπουργός στέλνει το μήνυμα ισχυρής εκπροσώπησης

Πληθαίνουν καθημερινά οι Ροδοπίτες οι οποίοι συστρατεύονται γύρω από το πρόσωπο του Ευριπίδη Στυλιανίδη, για την κατάληψη μίας βουλευτικής έδρας στο νομό Ροδόπης. Ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και τέως υπουργός, διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία, έχει δοκιμαστεί πολιτικά κι έχει αποδώσει καρπούς με πολλά έργα για την περιοχή. Καθημερινά, το εκλογικό «ρεύμα» Στυλιανίδη μεγαλώνει, καθώς με τον πολιτικό συστρατεύονται δυναμικά όχι μόνο οι παραδοσιακοί του ψηφοφόροι αλλά και πολλοί ακόμη, όχι μόνο από τον πολιτικό χώρο της ΝΔ, που αντιλαμβάνονται την αξία του ως εκπροσώπου της Ροδόπης και της Θράκης ευρύτερα.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, με φόντο τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, προχωράει με φόρα χάρη και στην προεκλογική του ομιλία το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Ειρήνης, την οποία και παρακολούθησαν εκατοντάδες ψηφοφόροι.

Ακολουθεί αναλυτικά η ομιλία του τέως υπουργού:

Με τη βοήθεια του θεού,
Την ευχή των γονιών μου, της μάνας μου που είναι εδώ και του αείμνηστου πατέρα μου που μας βλέπει από εκεί πάνω,
Την αγάπη της γυναίκας μου Γιούλης
και των τριών παιδιών μας του Στέλιου, της Έλενας και της Γεωργίας.
Και κυρίως με την εμπιστοσύνη του λαού της Ροδόπης,
καταθέτω ενώπιον σας
την υποψηφιότητά μου ως βουλευτής Ροδόπης
και ζητώ τη στήριξή σας
για να ξανά οδηγήσουμε μαζί τη Ροδόπη εκεί που πραγματικά της αξίζει…

Πολίτες της Ροδόπης
Αγαπημένοι μου συμπατριώτες
Θυμώνω όταν κάποιοι κύκλοι στην Αθήνα
με περίσσεια ελαφρότητα,
όταν αναφέρονται στη Θράκη, μιλούν για <<χαμένη υπόθεση>>.
Ξυπνούν μέσα μου την οργή
των πατεράδων και των παππούδων μας
που πριν χρόνια ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους και ήρθαν πρόσφυγες εδώ.
Αφήνοντας πίσω τους ζωές, περιουσίες, μνήμες, ιστορία.
Τα είχα χάσει όλα.
Έσωσαν όμως την πίστη τους στο Θεό,
την αγάπη τους για την πατρίδα
και κυρίως την ελπίδα για μία καλύτερη ζωή.
Την ελπίδα που όταν την έσπειραν εδώ,
στην αυλή ενός χαμηλού προσφυγικού σπιτιού, φύτρωσε, ρίζωσε και θέριεψε.
Εκείνοι οι θρακιώτες δεν συμβιβάστηκαν ποτέ με την ιδέα, ότι η Ελλάδα είναι μικρή,
ούτε ότι οι Έλληνες είναι λίγοι και ανίκανοι.

Πάλεψαν κόντρα στις δυσκολίες της ζωής, αντιμετώπισαν πολέμους, κακουχίες προσφυγιά, φτώχεια, θάνατο…
Πλήρωσαν ακριβά κάθε μικρόνοο εθνικό διχασμό του κέντρου και νίκησαν.
Για αυτούς κάθε μεμονωμένος Έλληνας ένιωθε ότι κουβαλούσε μέσα του ολόκληρη την Ελλάδα.
Μας παρέδωσαν μία ισχυρή και περήφανη Ελλάδα.
Μία Ελλάδα που επί δεκαετίες έδωσε όρθια τη μάχη και από Ψωροκώσταινα μετεξελίχθηκε σε μία σφριγηλή Ευρωπαϊκή Χώρα του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης, μέσα στις 30 πιο ανθηρές οικονομίες του Κόσμου παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση.
Με σταθερή Δημοκρατία.
Με εθνική ενότητα.
Με πνευματική ακτινοβολία.
Με εθνική αυτοπεποίθηση.
Μέσα σε αυτή την Ελλάδα, ουραγός δυστυχώς παρέμεινε η Θράκη μας.
Ενσωματώθηκε στο Εθνικό κορμό 100 χρόνια αργότερα.
Στην περίοδο που ξεκινάει, θα θυμηθούμε, θα διαλογιστούμε και θα γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση μας στον Εθνικό κορμό.
Σε αυτά τα 100 χρόνια, για 50 περίπου χρόνια, δηλαδή για μισό αιώνα, η Ροδόπη ένιωθε διαρκώς την περιφρόνηση του Εθνικού Κέντρου, παρά τους συνεπείς αγώνες των προκατόχων μου στο Κοινοβούλιο,
που τους τιμώ όλους γιατί έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό, παρά τους αγώνες της μαχητικής τοπικής εκκλησίας, της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αγοράς, για 50 χρόνια η Ροδόπη δεν είχε όχι μόνο Υπουργό,
αλλά ούτε κλητήρα στα Κέντρα Αποφάσεων.

Οι παλιότεροι θυμούνται πολύ καλά, πόσες φορές δάκρυσαν μπροστά στις κλειστές πόρτες της κεντρικής εξουσίας, βιώνοντας την αδικία και την περιφρόνηση σε αυτούς και στα παιδιά τους, που ενώ αξίζαν, κανείς δεν του έδινε την ευκαιρία να το αποδείξουν.
Στην εργασία, στις Επιστήμες, στην τέχνη, στην αγορά, στην πολιτική.
Η Θράκη στερούνταν επί μακρόν τη δυνατότητα να δώσει φτερά στα ταλαντούχα παιδιά της, χριστιανούς και μουσουλμάνους, γιατί κάποιοι την κρατούσαν μονίμως στη σκιά και την έδενα σφιχτά στην άγκυρα της καθήλωσης.
Όταν ξεκινήσαμε κάποτε, ως νεολαίοι να <<Σπάσουμε τη Σιωπή>>, ώς φοιτητές με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση να νικήσουμε αυτή την Περιφρόνηση και να συγκρουστούμε με ισχυρά κατεστημένα εδώ και στο κέντρο, είμασταν μία μικρή παρέα που δεν συνειδητοποιούσε ακόμη το μέγεθος της ανατροπής που επιδίωκε.
Το ρυάκι όμως του ενθουσιασμού έγινε γρήγορα χείμαρρος και τσουνάμι, ξεσηκώνοντας το σύνολο σχεδόν της τοπικής κοινωνίας.
Αφυπνίστηκαν απίστευτες τοπικές δυνάμεις.
Η εμπιστοσύνη σας μας έδωσε δύναμη και πετύχαμε το 2004 για πρώτη ίσως φορά, την ισότιμη και δυναμική συμμετοχή μας στα Κέντρα των Αποφάσεων.
Θέλω από τα βάθη της ψυχής μου
να σας ευχαριστήσω που σε αυτήν την ανηφορική διαδρομή τα χρόνια που πέρασαν, σταθήκατε δίπλα μου και με την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας, μου δώσατε τη δύναμη να είμαι εγώ αυτός που πρωτοστάτησε σε τούτη τη μεγάλη σύγκρουση, τη δίκαιη ανατροπή και την ισότιμη συμμετοχής μας στις κυβερνήσεις της νέας εποχής.

Σας ευχαριστώ που 9 φορές μέχρι τώρα με αναδείξατε πρώτο βουλευτής Ροδόπης,και σας ευχαριστώ διπλά που παραμείνατε κοντά μου και όταν ο εκλογικός νόμος μας στέρησε τη βουλευτική έδρα.

Ο πατέρας μου κάποτε μου έλεγε:
<<Φρόντισε να πέσεις, όταν έχεις ακόμα δύναμη να σηκωθείς μόνος σου.
Μόνο τότε θα δεις ποιος έρχεται δίπλα σου να σου απλώσει το χέρι και να σε βοηθήσει και ποιος θα σου δώσει ακόμα μία κλωτσιά για να μείνεις καθηλωμένος.
Μόνο τότε θα γνωρίσεις τους πραγματικούς σου φίλους.>>
Σας ευχαριστώ πολύ γιατί σήμερα μου δείχνετε, ότι οι φίλοι που στέκονται δίπλα μου είναι εδώ, είναι πολλοί και κυρίως είναι αρκετοί, ώστε, όπως στο παρελθόν, νικήσαμε την Περιφρόνηση του τόπου μας, έτσι τώρα να νικήσουμε την Αδικία στους ανθρώπους του.
Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου.
Φίλες και φίλοι
κάποτε οι αντίπαλοί μας,
οι εκφραστές των αγανακτισμένων που μούτζωναν τη Βουλή,
μπορούσαν να μας κρίνουν και να μας κατακρίνουν στα λόγια, γιατί δεν είχανε οι ίδιοι παρελθόν .
Σήμερα όμως που έχουν παρελθόν, δεν θα κριθούμε απλά, αλλά θα συγκριθούμε με κριτήριο όχι τα λόγια, αλλά τα έργα μας.
Με κριτήριο τα αποτελέσματα που έφερε στον τόπο,ο καθένας με τις πολίτικές που επέλεξε να ακολουθήσει.
Τους καλώ λοιπόν να περπατήσουμε μαζί στη Ροδόπη μας.
Να δούμε και να θυμηθούμε.
Να μιλήσουμε με τους συμπολίτες μας
και να συνειδητοποιήσουμε που ήμασταν και που φτάσαμε.
Τώρα θα πρέπει αυτοί να μας απαντήσουν:

1. Εμείς μέσα σε ένα χρόνο δώσαμε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δύο νέα τμήματα στην Κομοτηνή και την ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες.
Αυξήσαμε τους φοιτητές από 4.350 περίπου, σε 8.500 και τον προϋπολογισμό του ΔΠΘ στα 18 εκατ. Ευρώ.
Καταστήσαμε το πανεπιστήμιο μας 3 ο μεγαλύτερο στην Ελλάδα, θωρακίζοντας πνευματικά και ενισχύοντας δημογραφικά τον Τόπο μας.
6000 σπίτια νοικιάζονταν ετησίως στην Κομοτηνή και πάνω από 64 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο εισέρρεαν στην τοπική οικονομία.
Σήμερα η μείωση εισακτέων, η απελευθέρωση των μεταγραφών φοιτητών και καθηγητών, η συρρίκνωση του προϋπολογισμού από τα 18 στα 5,6 εκατομμύρια ευρώ οδηγούν τη σοβαρότερη διαχρονική και διακομματική επένδυση που έγινε στη Θράκη σε μαρασμό.
Το ΔΠΘ κατρακύλησε από την 3η στην 8η θέση.
Στην Κομοτηνή μειώθηκαν στους μισούς οι φοιτητές και παραμένουν ανοίκιαστα τα σπίτια και άδεια η αγορά.
Τα 150 επαγγέλματα πού κινούνταν από το Πανεπιστήμιο καθηλώθηκαν.
Καταστρέφεται συστηματικά αυτή η πηγή δημογραφικής ενίσχυσης και πνευματικής θωράκισης της Θράκης κόντρα στην επίμονη προσπάθεια των πρυτανικών αρχών.
Η κυβέρνηση παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη, προχώρησε στην ίδρυση 4ης Νομικής στην Πάτρα, με την ψήφο των δύο τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και σχεδιάζει νέα ΤΕΦΑΑ στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Κομοτηνή, με μία προσωπική αναφορά στο όνομά μου, δεσμεύτηκε, αγνοώντας το πολιτικό κόστος, ότι θα ακυρώσει την απόφαση της 4ης Νομικής και θα ενισχύσει το ΔΠΘ.

2. Εμείς φίλες και φίλοι,
Επενδύσαμε στις εκπαιδευτικές υποδομές του νομού μας, δαπανώντας 80 εκατομμύρια σε 85 έργα ανάπλασης, συντήρησης ή κατασκευή νέων σχολείων στην Κομοτηνή, τον Ίασμο, την Οργάνη, στην Αίγειρο, το νέο Σιδηροχώρι, την Ξυλαγανη, την Φιλλύρα, τον Κέχρο, τις Σάπες, τη Μαρώνεια, τα Αρριανά.
Ότι δεν πρόλαβε να ολοκληρώσουμε έμεινε στη μέση και φτάσαμε σε σημείο σήμερα, αυτές οι υποδομές να μην μπορούν να λειτουργήσουν, γιατί δεν έχουν καύσιμα ή δεν συντηρούνται.
Αν δεν είχαμε φτιάξει τις εργατικές κατοικίες στην Ξυλαγανή που έφεραν 28 νέα παιδιά στο χωριό, ίσως να είχε κλείσει το Γυμνάσιο και το Λύκειο όπως απειλείτε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, να συμβεί στις Σάπες και τον Ίασμο.
Αλλά και τις εργατικές κατοικίες του Ιάσμου δυστυχώς της ακύρωσαν μόλις φύγαμε από την Κυβέρνηση. Σήμερα κλείνουν τράπεζες και υπηρεσίες στα χωριά μας και αδειάζουν τα σπίτια.

3. Για μένα φίλες και φίλοι,
υπήρξε προτεραιότητα η εξωστρέφεια της Ροδόπης. Ο αγώνας που κάνω για την πανελλήνια και τη διεθνή ανάδειξη της,
δεν συμπεριλαμβάνει μόνο επισκέψεις επωνύμων, συνέδρια ή άλλες πρωτοβουλίες αλλά και σημαντικά υποστηρικτικά έργα. Το πιο αντιπροσωπευτικό είναι ο Κάθετος Αξονας της Νυμφαίας.
Επιτύχαμε σε χρόνο-ρεκόρ να διασφαλίσουμε 124 εκατ. Ευρώ ολοκληρώνοντας ένα μοναδικό έργο που μας συνδέει με την Ευρωβαλκανική ενδοχώρα.
Πετύχαμε 1,8 εκατομμύρια ΙΧ να εισέρχονται στο νομό μας και η απουσία ή καλύτερα η ακύρωση συνοδευτικών πολιτικών που είχαμε σχεδιάσει, να γίνεται σήμερα η αιτία άλλοι νόμοι να κερδίζουν (Θάσος, Καβάλα, Χαλκιδική) και η τοπική αγορά να αιμορραγεί, γιατί κάποιοι αδιαφόρησαν.
Χρειάζεται επειγόντως τελωνειακός σταθμός, διόδια που θα διαχειρίζεται ο δήμος και απελευθέρωσή της διέλευσης των λεωφορείων για στοχευμένες δωρεάν εκδρομές ξένων συλλογών στη Κομοτηνή και στους οικισμούς της Ροδόπης.

4. Η ανασκαφή και ανάπλαση του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας, τα νέα μουσεία που ολοκληρώσαμε (Καραθεοδωρή, αρχαιολογικό , Ιμαρέτ, βυζαντινό, καλαθοπλεχτικής στο Θρυλόριο, παραδοσιακών παραδοσιακών επαγγελμάτων στην Ξυλαγανή και άλλα),
όλες οι κατασκηνωτικές υποδομές (πέτρινες στη Μαρώνεια, μητροπόλεως, προσκόπων κλπ),
το υπέροχο Μέγαρο Μουσικής που τελειώσαμε με 18 εκατομμύρια μέσα σε δύο χρόνια,
είναι κίνητρα προσέλκυσης επισκεπτών στο πλαίσιο μιας έξυπνης τουριστικής πολιτικής. Ακόμα όμως να γίνει ο οργανισμός του Μεγάρου που περίμενε κλειστό για 3 χρόνια.
Ακόμα να ολοκληρωθεί μια στρατηγική ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού και για τις 4 εποχές του χρόνου.

5. Κάθε φορά που δουλέψαμε όλοι μαζί πετύχαμε. Θυμίζω στην άνοδο του Πανθρακικού μας στη Superleague,
που άφησε πίσω ένα υπερσύγχρονο δημοτικό στάδιο.
Την άνοδο της ΑΕΚ στη βόλεϊ Λιγκ που αξιοποίησε ως έδρα ένα μοναδικό στη Ελλάδα κλειστό γυμναστήριο που είχα κατασκευασεί μέσω του ΟΣΚ στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ ως υπουργός παιδείας.
Την πρόσφατη άνοδο του ΓΑΣ στο μπάσκετ της Β’ εθνικής κατηγορίας που στήριξα ήδη με τον τρόπο μου.
Είμαστε σε θέση να προτάξουμε τον αθλητικό τουρισμό, όπως το κάναμε με τους σχολικούς αγώνες που διοργανώσαμε στην Κομοτηνή το 2008.
Πάνω από 3.000 παιδιά και γονείς από όλη την Ελλάδα τότε επισκέφτηκαν για μία βδομάδα την Κομοτηνή μας και το θυμούνται ακόμα.

Αγαπημένη μου συμπατριώτες,
πολλοί όλα αυτά τα υποτίμουσαν και τα θεωρούσαν αυτονόητα. Δεν ήταν όμως έτσι όπως φαίνεται σήμερα. Κάθε έργο, κάθε κατάκτηση, κάθε πρωτοβουλία κρύβει πίσω της πολλή δουλειά, μεγάλη και συστηματική προσπάθεια, αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο μας.

6. Σας θυμίζω το 12% επιδότησης για τους εργαζόμενους της ΒΙΠΕ. Κάθε έξι μήνες με την επιμονή μου καταβάλλονταν τα χρήματα. Τώρα εδώ και χρόνια το κράτος χρωστάει πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ στις επιχειρήσεις της Θράκης.
Η έλλειψη ρευστότητας και η υπερφορολογήση τις ανάγκασε να κλείσουν ή να μετακομίσουν στις γειτονικές χώρες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε με την ψήφο των τοπικών βουλευτών της, τα κίνητρα για την περιοχή.
Η ΒΙΠΕ ερήμωσε και η ανεργία εκτινάχθηκε από το 8% που ήταν κάποτε σε πάνω από 30% .
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κάποτε ήταν πρωταγωνιστές στις εξαγωγές. Χιλιάδες έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια και άλλες τόσες υπολειτουργούν.

7. Τραγικότερη κατάσταση διαμορφώνεται στον 3ο μεγαλύτερο κάμπο της χώρας, στον παραγωγικό Θρακικό Κάμπο.
Η υπερφορολόγηση των αγροτών, η γραφειοκρατία, ο πολυτεμαχισμός του κλήρου και η καθυστέρηση των αναδασμών, η άδικη και καθυστερημένη εφαρμογή του προγράμματος απονιτροποίσης και άλλων προγραμμάτων, η εκτίναξη του κόστους παραγωγής, ερημώνει τα χωρία μας και παραλύει τον πρωτογενή τομέα συνθλίβοντας τους αγρότες μας.
Μετά το 1963 πρώτη φορά ολοκληρώσαμε επί υπουργίας μου, την μελέτη για το Φράγμα Ιάσμου και εντάξαμε το πρώτο μέρος στον Εθνικό προγραμματισμό χρηματοδότησης μαζί με τον Αλέκο Κοντό. Θυμάστε τον πόλεμο που δεχόμουν από τον τύπο της Κρήτης που θεωρούσε ότι αφαίρεσα από εκεί κονδύλια για τον Ίασμο.
Παρόλα αυτά μόλις φύγαμε από την κυβέρνηση το έργο απεντάχθηκε από τους επόμενους, με τραγικές συνέπειες από την υφαλμήρωση τόσο στη αγροτική παραγωγή της δυτικής Ροδόπης όσο και στο περιβάλλον.
Το ίδιο συνέβη και με το καθηλωμένο φράγμα Ιασίου, τους ταμιευτήρες που είχαμε σχεδιάσει, το οδικό δίκτυο του νομού, άλλες εργατικές κατοικίες, τη γεωθερμία, τα σχέδια ολοκληρωμένης ανάπτυξης του ορεινού όγκου και της ακτογραμμής,τον χωροταξικό επαναπροσδιορισμό του Καλλικράτη στους δήμους Ιάσμου, Σωστή, Μαρώνειας, Σαπών.

Δυστυχώς φίλες και φίλοι,
κάθε φορά που ο δικό σας Εκπρόσωπος έφευγε από την Κυβέρνηση και πολύ περισσότερο από το Κοινοβούλιο διακοπτόταν, αναχαιτίζονταν, ακυρώνονταν έργα που αποτελούν την υλοποίηση ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου για την Ανάπτυξη του Νομού μας.
Αντίθετα οπότε ήμασταν δυνατοί και υπολογίσιμη δύναμη καθοδηγούσαμε τους Πρωθυπουργούς και τις Κυβερνήσεις στις σωστές αποφάσεις.
Αυτό το κάναμε με επιτυχία και αποτελεσματικότητα στην κυβέρνηση Καραμανλή αλλά και στη κυβέρνηση Σαμαρά.
Και είμαι βέβαιος ότι με τη δική σας στήριξη το ίδιο θα γίνει και στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πολίτες της Ροδόπης
Αγαπημένοι μου Συμπατριώτες
η τελευταία μου θητεία ως Υπουργού Εσωτερικών, μου δίδαξε να συνεργάζομαι με όλο το φάσμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος.
Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω όλους τους διατελέσαντες δημάρχους του νομού, χριστιανούς και μουσουλμάνους, όλους τους νομάρχες και τους περιφερειάρχες και τα επιτελεία τους, που με τη συμπαράσταση τους μου έδωσαν τη δυνατότητα να συμβάλω στην ολοκλήρωση έργων στο νομό μας που εκκρεμούσαν για πολλά χρόνια.
Θυμάμαι τις δύο τελευταίες μου υπογραφές. Η μια αξιοποιώντας την νοικοκυροσύνη του Δήμου Κομοτηνής αποπλήρωσε 2,8 εκατ. ευρώ οφειλές, προς την τοπική αγορά.

Η άλλη με 2,5 εκατομμύρια αποκατέστησε το εμβληματικό κτίριο της πόλης μας, την Τσανάκλειο, το οποίο συνδέεται ιστορικά τόσο με τη Διοίκηση της Ελληνικής Θράκης όσο και με την Ιστορική έδρα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Δυστυχώς φίλες και φίλοι
όλη αυτή η τιτάνια προσπάθεια το 2015 διακόπηκε, όχι επειδή εσείς το αποφασίσατε, αλλά επειδή ο εκλογικός νόμος για δεύτερη φορά έπληξε το νομό μας.
Στη δύσκολη περίοδο της Κρίσης 2015-2019, η Ροδόπη έμεινε Ορφανή και υποεκπροσωπούμενη.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση έμεινε χωρίς Φωνή για να ελέγχει, να ασκεί κριτική και να διεκδικεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Κλονίστηκε η δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση των συνοίκων στοιχείων, κάτι που τουλάχιστον ψυχολογικά, επηρέασε αρνητικά τη χριστιανική πλειονότητα.
Η Ροδόπη και η Θράκη βρέθηκαν αντιμέτωπες όχι μόνο με την κυβερνητική αδιαφορία αλλά και με τις απίστευτες αστοχίες και τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ.
Η υπερφορολόγηση διέλυσε ή έδιωξε τις επιχειρήσεις και εκτίναξε την ανεργία. Έπληξε ακόμα και το δικαίωμα της ιδιοκτησίας στον σκληρό του πυρήνα.
Μας ανάγκασαν να ξαναγοράσουμε δύο φορές κατά τη διάρκεια της ζωής μας, την περιουσία των πατεράδων και των παππούδων μας.
Η Ροδόπη κατέστη μέσα σε λίγα χρόνια, ο πιο περιφρονημένος νομός της πιο φτωχής περιφέρειας στην Ελλάδα.
Πάνω από 1.600 παιδιά ξενιτεύτηκαν.

Η δημογραφική της αποδυνάμωσης, η αιμορραγία νέων επιστημόνων, επαγγελματιών, αγροτών λόγω ανεργίας και ανέχειας, την μετέτρεψαν από Πρότυπο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας και Μοντέλο Δυναμικής Εναλλακτικής Ανάπτυξης σε πεδίο σύγκρουσης ακραίων εθνικισμών, παρέμβασης ξένων κέντρων και άνθισης λαϊκισμών που υπονομεύουν και απειλούν ότι χτίσαμε με πολύ κόπο όλοι μαζί, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, τις τελευταίες δεκαετίες της μεταπολίτευσης
Τα 50 χρόνια Περιφρόνησης που βίωσαν οι γονείς μας, τα βλέπουμε τώρα μετά από 5 χρόνια Αδικίας, να απειλούν να επιστρέψουν στον τόπο μέσα από την Ορφανή Ροδόπη.

Πολίτες της Ροδόπης Αγαπημένοι μου Συμπατριώτες,

η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα και απολύτως καθοριστική για τη Ροδόπη.
Για την Ελλάδα είναι σημαντικό σε αυτό το δύσκολο διεθνές γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, να αποκτήσει μία ισχυρή αποτελεσματική αυτοδύναμη κυβέρνηση, που θα την βοηθήσει να ξαναβρεί το βηματισμό της προς το μέλλον.
Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι άλλη από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Για τη Ροδόπη οι εκλογές είναι καθοριστικές, διότι από το αποτέλεσμά τους θα εξαρτηθεί αν ο νομός μας θα νικήσει την Αδικία, θα αναχαιτίσει την Περιφρόνηση και θα υπερβεί την Κοινοβουλευτική του Ορφάνια.

Απευθύνομαι σε όλους σας, ανεξαρτήτως τι ψηφίζατε μέχρι χθες.
Σε όλους όσοι συγκλονιστήκατε από το γκρίζο του χάρτη των Ευρωεκλογών, ανεξάρτητα από την κομματική σας ταυτότητα και την ιδεολογική σας αφετηρία.
Απευθύνομαι σε όλους, χριστιανούς και μουσουλμάνους, δημότες της πόλης ή των χωριών μας, μεγάλους ή μικρούς για να ξεκαθαρίσω πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή σας σε αυτές τις Εκλογές και η ενότητα σας στην Ισχυρή Εκπροσώπηση.
Ο πρώτος αντίπαλος που πρέπει να νικήσουμε στις 7 Ιουλίου είναι η παραλία, είναι η αποχή.
Οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν Ιδιώτη τον πολίτη που αρνούνταν να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αφήνοντας τους άλλους να αποφασίζουν για αυτόν.
Από τη λέξη ιδιώτης, βγήκε η αγγλική λέξη idiot, δηλαδή ηλίθιος
Τι άλλο είναι αυτός άλλωστε που αφήνει τη μοίρα τους στους άλλους.
Κυβερνούν οι ανίκανοι για ένα μόνο λόγο, γιατί αδιαφορούν οι ικανοί.

Φίλες και φίλοι,
έχετε μία ψήφο και αυτή είναι σαν τη σφαίρα.
Μην την ξοδέψετε όπως έκαναν 8.500 χιλιάδες συμπολίτες μας στις τελευταίες εκλογές ψηφίζοντας μικρά κόμματα και αδύναμους υποψηφίους.
Στοχεύστε σωστά το στόχο.
Ψηφίστε την Ισχυρή Εκπροσώπηση για να νικήσετε την Κοινοβουλευτική Ορφάνια της Ροδόπης.
Στηρίξτε μπαρουτοκαπνισμένος πολιτικούς με γνώση, εκπαίδευση και εμπειρία.

Πολιτικός δεν είναι αυτός που σέρνει το χορό στα πανηγύρια, αυτός είναι χορευτής.
Δεν είναι αυτός που αυτάρεσκα αγοράζει χώρο στις εφημερίδες, τα τηλεοπτικά παράθυρα και τα socialmedia για να θαυμάζει τη φωτογραφία του.
Πολιτικός δεν είναι αυτός που θέλησε στη δύση της ηλικίας τους ή στη μέση μιας άλλης καριέρας να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του.
Πολιτικός δεν είναι αυτός που κατηγορεί τους άλλους για να ψηλώσει το δικό του ανάστημα.
Τέλος, πολιτικός δεν είναι αυτός που χρησιμοποιεί μηχανισμούς άλλων κρατών και περίεργα κέντρα εξουσίας για να τον επιβάλλουν στους συμπολίτες του.
Η σχέση του πολιτικού με τους πολίτες, πρέπει να είναι άμεση χωρίς ενδιάμεσους, αμφίδρομη και ζωντανή δηλαδή όπως κάναμε εμείς χρόνια τώρα με την πλειονότητα αλλά και την μειονότητα.
Ο πραγματικός πολιτικός, αντίπαλο του δεν έχει ένα άλλο πρόσωπο ή ένα άλλο κόμμα. Αντίπαλό του έχει τα προβλήματα του τόπου και αναφορά του, τους ανθρώπους του.
Ο πραγματικός πολιτικός πατάει στη γη και στην πραγματικότητα.
Δεν απογειώνει λαϊκίστικα τις προσδοκίες των συμπολιτών του, για να γκρεμίσει στη συνέχεια τα όνειρα και τις ελπίδες τους.
Ο πραγματικός πολιτικός είναι διανοητικά και ψυχολογικά εκπαιδευμένος, να διαχειρίζεται κρίσεις χωρίς να πέφτει και να παίρνει δύσκολες αποφάσεις σε λίγα λεπτά που θα προσδιορίσουν τη ζωή των πολλών για πάρα πολλά χρόνια.
Ο πραγματικός πολιτικός πρέπει να δρα σαν απόλυτος επαγγελματίας, σαν ευσυνείδητος λειτουργός της δημόσιας ζωής και σαν φωτισμένος ηγέτης.
Όχι σαν τυχοδιώκτης θεσιθήρας, ούτε βέβαια σα ματαιόδοξος περαστικός.
Ο πραγματικός πολιτικός πρέπει να αφοσιώνεται απόλυτα στον τόπο του και στους ανθρώπους του ταυτίζοντας τη ζωή του ολόκληρη με αυτήν την Αποστολή, την εκπροσώπηση δηλαδή του τόπου του στα Κέντρα των Αποφάσεων.
Τα χρόνια αυτά που πολιτεύομαι, επισκέφθηκαν πάνω από 200 φορές τα χωριά του νομού Ροδόπης.
Έφτασα σε σημείο να γνωρίζω μέχρι και τα οικογενειακά προβλήματα του καθενός σας. Συνομιλήσα με χιλιάδες συμπολίτες μου και έσκυψα πάνω στα προβλήματά τους χωρίς να ρωτάω αν με ψήφισαν.
Προέταξα όμως το συλλογικό από το ατομικό. Εβαλα ως προτεραιότητα τα μεγάλα έργα που είχαν απήχηση στους πολλούς.
Σίγουρα έκανα και λάθη και παραλείψεις.
Σίγουρα και εγώ και οι συνεργάτες μου μπορεί να αδικήσαμε και κάποιους.
Σας διαβεβαιώ όμως ότι δεν το κάναμε σκόπιμα, δεν αδιαφορήσαμε.
Κάναμε λάθη και απολογούμαστε για αυτό, αλλά λάθη δεν κάνουν, μόνο όσοι δεν κάνουν τίποτα.
Τα λάθη μας είναι η εμπειρία μας.
Τα χρόνια αυτά που βρέθηκα εκτός ήταν για μένα διδακτικά.
Έκανα την αυτοκριτική μου.
Είδα με καθαρή ματιά τα σφάλματα μου.
Συλλογίστηκα. Έγινα εμπειρότερος, καλύτερος και ισχυρότερος.
Επένδυσα πάνω στη γνώση, συνεχίζοντας την Ακαδημαϊκή μου καριέρα στο Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο της Κύπρου.
Η κρίση μπορεί να συνέτριψε τα όνειρά μας, αλλά μας έκανε όλους πιο δυνατούς. Πιστέψαμε στον εαυτό μας, γίναμε πιο επίμονοι, πιο μαχητικοί, πιο διεκδικητικοί, για τον τόπο μας.
Τώρα ξέρουμε, ώστε να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Φίλες και φίλοι
σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας εδώ στη Ροδόπη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Σε αυτές τις εκλογές δεν έχουμε πλέον περιθώρια να διαλέξουμε κολλητούς.
Δεν βολεύουμε φερτούς.
Δεν ικανοποιούμε προσωπικές ματαιοδοξίες κανενός.
Δεν παρασυρόμαστε από αγανακτισμένους. Δεν τιμωρούμε τους Άξιους, επειδή δεν ικανοποιήθηκε κάποτε το προσωπικό μας ρουσφέτι, ΓΙΑΤΙ έτσι αδικούμε τον εαυτό μας και υπονομεύουμε την Πατρίδα μας.
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς στηρίζουμε την Ισχυρή Εκπροσώπηση.

Αγαπημένοι μου συμπατριώτες
Εάν πραγματικά θέλετε να ξανασηκώσουμε τη Ροδόπη από το τέλμα, μην επαναπαύεσθε. Κινητοποιήστε τους αδρανείς.
Αφυπνίστε τους αδιάφορους.
Η ψήφος σε μικρά κόμματα και η ψήφος σε αδύναμους υποψηφίους είναι χαμένη ψήφος.
Εδραιώνει την Ορφανή Ροδόπη. Διευκολύνει τη χειραγώγηση των συμπολιτών μας από ξένα κέντρα.
Ανοίγει την πόρτα σε ακραίους εθνικιστές εντός και εκτός Ελλάδος.
Αδικεί την ψύχραιμη πλειοψηφία Χριστιανών και Μουσουλμάνων και κλονίζει την Ανοιχτή Δημοκρατική Κοινωνία χτίσαμε όλοι μαζί.
Για αυτό σας Ζητώ να κινητοποιηθείτε για την Ισχυρή Εκπροσώπηση.
Μοιράστε ψηφοδέλτια, μιλήστε στους άλλους, υπερασπιστείτε αυτό που χτίσαμε όλοι μαζί.
Αντισταθείτε στα μικρόψυχα σχόλια κάποιων που πάντα έχουν μάθει να κατηγορούν, να γκρεμίζουν, να φυλακίζουν τη Ροδόπη στη σκιά.
Κανείς δεν θα έρθει να μας σώσει.
Ο τόπος μας είναι δική μας υπόθεση.
Όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε πολλά.
Δυναμώστε την Ισχυρή Εκπροσώπηση. Δώστε μου τη δυνατότητα να επιστρέψω την εμπιστοσύνη και την αγάπη που τόσα χρόνια μου δίνεται απλόχερα, με Αποτελέσματα και Έργο για την πατρίδα μας.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Σας ευχαριστώ για πάντα.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr