5 σημεία «ανηφορίζοντας» στον Νέστο | xronos.gr
ΑΛΛΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

5 σημεία «ανηφορίζοντας» στον Νέστο

08/02/18 - 11:00

Μοιραστείτε το

Ξεκινήστε παραλιακά από το δέλτα Νέστου στην περιοχή που χωρίζει η Θράκη με την Μακεδονία και οι νομοί Ξάνθης και Καβάλας. Ανηφορίστε ακολουθώντας το ποτάμι, ψάχνοντας τις ομορφιές του.
 
·         Περιβαλλοντικό πάρκο Νέστου
Θα το βρείτε μετά την παλιά Αμερικανική βάση, στον χωματόδρομο προς το δέλτα Νέστου. Θα δείτε τον εκθεσιακό χώρο φιλοξενίας και ενημέρωσης, καθώς και το υπαίθριο μουσείο μηχανημάτων καλλιέργειας λεύκας. Η περιοχή σφύζει από γεράκια, κουνάβια, αλεπούδες και φασιανούς.
 
·         Γαλαρίες Γαλάνης
Θα φτάσετε στους Τοξότες και από εκεί στην Γαλάνη και το χώρο αναψυχής στενών Νέστου. Ακολουθώντας για λίγα μέτρα το παλιό πέτρινο μονοπάτι προς Κρωμνικό και Λιβερά, θα θαυμάστε τις γαλαρίες του σιδηροδρομικού δικτύου, που πηγαίνουν παράλληλα με το ποτάμι.
 
·         Παρατηρητήριο Νέστου
Μετά από 10 χλμ από του Τοξότες προς Ίμερα, θα δείτε το μπαλκόνι στους μαίανδρους του Νέστου. Πανοραμικά απλώνεται μπροστά σας όλος ο Ν. Ξάνθης. Η θέα συνεχίζεται και από την άλλη πλευρά, χαρίζοντας εικόνες από την Ροδόπη. Αξίζει να πάτε προς Λιβερά, Κομνηνά.
 
·         Γέφυρα Σταυρούπολης
Στη γέφυρα Σταρυούπολης βρίσκονται τα γεωγραφικά όρια των νομών Ξάνθης – Καβάλας. Από κάτω κυλά ο Νέστος και λειτουργεί τουριστική μονάδα εναλλακτικών δράσεων. Οι διαδρομές με άλογα είναι από τις ομορφότερες στην Β. Ελλάδα δίπλα στο ποτάμι, προς Κομνηνά.
 
·     Παρανέστι
 
Η κοιλάδα του Νέστου τελειώνει στο Παρανέστι, πριν το ποτάμι μπει και πάλι στο σφιχταγκάλιασμα των βουνών της Ροδόπης. Στην έξοδο του χωριού και δίπλα στις όχθες του Νέστου βρίσκεται ο πολυχώρος “Forestis”, με πολλές δράσεις, καφέ και χαλάρωση. Δοκιμάστε την κατάβαση με βάρκες, για μια μοναδική εμπειρία.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr