Ανακαλύπτοντας το 2018....το Παγγαίο | xronos.gr
ΑΛΛΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ανακαλύπτοντας το 2018....το Παγγαίο

10/01/18 - 11:00

Εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια -λόγω Εγνατίας οδού- θα βρεθείτε στον κόμβο Συμβόλου (Ελευθερούπολης – Αυλής), λίγο μετά το ομώνυμο τούνελ. 

Αφήνοντας τον αυτοκινητόδρομο, η διαδρομή αγκαλιάζει και ακολουθεί τους ΝΑ πρόποδες του Παγγαίου, ξεκινώντας την περιήγηση στα πανέμορφα Παγγαιοχώρια.
Δείτε κατά σειρά :
Στα Κηπιά το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Σ. Κοκκινίδη, σε μια αξιόλογη προσπάθεια αποτύπωσης διάσημων καλλιτεχνικών και πολιτικών προσώπων.
Στο Χρυσόκαστρο ανεβείτε να προσκυνήσετε την ΙΜ Αγ. Παντελεήμονα, αλλά και να θαυμάσετε την πανοραμική θέα στην αρχαία Πιέρια κοιλάδα. 
Στην Αυλή αναζητήστε τον πρώην οικισμό (2 χλμ βόρεια) και καμαρώστε την διατηρητέα γραφική εκκλησιά, αλλά και τα πολύτιμα αγριοβότανα του βουνού.
Από το χωριό Μελισσοκομείο θυμηθείτε ότι ξεκινά «μυστική διαδρομή» προς τα κρασοχώρια (Φωλιά, Μυρτόφυτο) και τη θάλασσα της Ν.Περάμου.
Στο Πυργοχώρι θα φάτε εξαιρετικά στην ταβέρνα «Γεύσεις Ονείρου», ενώ στα Δωμάτια θα καμαρώσετε το όμορφο τοπίο και τη ζωντάνια του χωριού.
Στην Μουσθένη βρίσκεστε στο κεντρικότερο σημείο του βουνού και θα κατευθυνθείτε στην γραφική παραδοσιακή πλατεία, όπου κυριαρχούν τα πηγαία νερά ερχόμενα από τις πανύψηλες κορυφές. 

Ευκαιρία για παραδοσιακό καφεδάκι και περίπατο στα στενά δρομάκια. 

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην τοποθεσία «Μποστάνι» όπου στο δασικό ξέφωτο θα βρείτε ταβέρνα και αναψυκτήριο, αλλά και χώρους αναψυχής και άθλησης.
Λίγο παραπάνω και μέσα στο καστανόδασος αξίζει να επισκεφτείτε το Dionysus Vila Resort, ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα από ξύλινα κτίρια με άπλετους χώρους και περιποιημένο γρασίδι (με πισίνα), ιδανικό για χαλάρωση, φωτογράφιση και χειμερινή διαμονή.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr