Αρωγός σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του τόπου η Π.Ε. Ροδόπης | xronos.gr
ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Αρωγός σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του τόπου η Π.Ε. Ροδόπης

11/07/19 - 10:00

Σε Θρυλόριο, Κομοτηνή, Ίασμο, Γρατινή η Π.Ε. Ροδόπης χρηματοδοτεί συλλόγους για εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου

Αρωγός σε τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων πολιτιστικού περιεχομένου, στον τόπο δραστηριοποίησης του κάθε συλλόγου, είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης. 

Τα τέσσερα παραδείγματα χρηματοδοτήσεων που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικά. Βεβαίως, το κατά πόσο τα χρήματα που δίνονται ανταποκρίνονται κάθε φορά στην ποιότητα των εκδηλώσεων, είναι κάτι που πρέπει να ελέγχουν οι αρμόδιοι της ΠΑΜ-Θ. 

Οι χρηματοδοτήσεις δημοσιεύτηκαν στην «Διαύγεια» προ μερικών ημερών.

Παρακάθ’ κι Αροθυμίας στο Θρυλόριο
Η Π.Ε. συμμετέχει και συνδιοργανώνει με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γάρς» τις εκδηλώσεις με τίτλο «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας 2019» που θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από 12 ως και τις 17 Ιουλίου 2019 στον οικισμό Θρυλορίου του Δήμου Κομοτηνής Ν. Ροδόπης, με προϋπολογισμό και πίστωση 2.000,00€. Στόχος των εκδηλώσεων «Παρακάθ’ κι αροθυμίας» είναι η ανάδειξη - διατήρηση και προβολή της ποντιακής παράδοσης σε όλες τις μορφές, ως ένα κομμάτι του πολιτισμού της Θράκης, συγχρόνως με την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας, καθώς η επιτυχημένη διοργάνωσή της την έχει αναδείξει σε διαχρονικό πολιτιστικό θεσμό περιφερειακής εμβέλειας.

Σεργιάνι στην Παράδοση στην Κομοτηνή
Η Π.Ε. συμμετέχει και συνδιοργανώνει με τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Θρακών Κομοτηνής την εκδήλωση με τίτλο «Σεργιάνι στην Παράδοση» στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής, με προϋπολογισμό και πίστωση 2.000,00€. Στόχος της εκδήλωσης είναι να διατηρηθεί ψηλά η παράδοση, δίνοντας τη δυνατότητα να μεταδοθεί στους νέους που θα ενημερωθούν και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα δρώμενα, συγχρόνως με την καλλιέργεια και προαγωγή των πολιτιστικών αξιών της εποχής μας.

Εκδηλώσεις Προφήτη Ηλία στον Ίασμο
Η Π.Ε. συμμετέχει και συνδιοργανώνει με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου στη δράση με τίτλο «Εκδηλώσεις Προφήτη Ηλία 2019» που θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 14 ως και τις 20 Ιουλίου 2019 στον Ίασμο Ν. Ροδόπης, με προϋπολογισμό και πίστωση 2.000,00€. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να παρουσιαστεί στους κατοίκους του Ιάσμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής η μακρά πολιτιστική παράδοσή της και να γίνει κυρίως κτήμα της νεότερης γενιάς, η ανάπτυξη των Γραμμάτων και των Τεχνών καθώς και η αγάπη στην άθληση.

Γρατίναια στον ομώνυμο οικισμό
Η Π.Ε. συμμετέχει και συνδιοργανώνει με τον Πολιτιστικό – Μορφωτικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο Γρατινής «Ο Γρατίνος» στην εκδήλωση με τίτλο «Γρατίναια 2019» που θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 18 Αυγούστου 2019 ως 24 Αυγούστου 2019 στον οικισμό Γρατινής του Δήμου Κομοτηνής Ν. Ροδόπης, με προϋπολογισμό και πίστωση 1.500,00€. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να διατηρηθεί ψηλά η παράδοση σε όλες τις μορφές δίνοντας τη δυνατότητα να μεταδοθεί στους νέους της Ροδόπης, που θα ενημερωθούν και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα δρώμενα, ταυτόχρονα με την καλλιέργεια και προαγωγή των πολιτιστικών αξιών της εποχής μας, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα στην καθημερινότητα.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr