Ατάκες, μυστήριο και απρόβλεπτο φινάλε | xronos.gr
ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ

Ατάκες, μυστήριο και απρόβλεπτο φινάλε

23/07/19 - 10:00
234235436-3_7.jpg

Ο Ιωακείμ Ιωακειμίδης και οι συνεργάτες του σάς προσκαλούν να γελάσετε και να βρείτε τον δολοφόνο!

Ατάκες, μυστήριο και φινάλε του τελευταίου λεπτού. Αυτά υπόσχονται να προσφέρουν νεαροί ηθοποιοί στην σκηνή της Λέσχης Κομοτηναίων στην Κομοτηνή. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την θεατρική παράσταση «Μυστήριο στο Chamonix Mont Blanc», βασισμένη στο έργο Piege Pour Un Homme Seul του Robert Tomas, για δύο παραστάσεις 25 και 28 Ιουλίου και ώρα 21:00 στον αύλειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων. Η κράτηση είναι απαραίτητη στα τηλέφωνα 2531 401408 & 6932605566, η είσοδος είναι στα πέντε ευρώ. Η σκηνοθεσία και μετάφραση – απόδοση κειμένου είναι του Ιωακείμ Ιωακειμίδη.

Λίγα λόγια για το έργο
Πρόκειται για ένα αστυνομικό θρίλερ με φόνους και κωμικό μπουλβάρ που διαδραματίζεται σε ένα θέρετρο των Άλπεων, το Chamonix Mont Blanc. Τα στοιχεία που συνδυάζει η παράσταση είναι ίντριγκα, παρεξηγήσεις, μυστήριο και φυσικά χιούμορ. Η υπόθεση του «Chamonix» μάς ταξιδεύει σε ένα ειδυλλιακό θέρετρο των Άλπεων. Μολονότι το πρώτο μέρος κυλά  αμήχανα και προσχηματικά, κάνοντάς μας ουσιαστικά την παρουσίαση των προσώπων, η σκηνή του πρώτου φονικού ανεβάζει κατακόρυφα την αδρεναλίνη και δίνει τις πρώτες ενδείξεις για το έξυπνο παιχνίδι  γρίφων που διέπει το έργο του Τομά.

Τι λένε οι νεαροί ηθοποιοί
Σε συνέντευξη τύπου κατέγραψαν τα συναισθήματά τους λίγο πριν την πρώτη παράσταση, οι νεαροί ηθοποιοί – συντελεστές της παράστασης. Δύσκολη αλλά ωραία, χαρακτήρισε την παράσταση ο Ιωακείμ Ιωακειμίδης, κάνοντας λόγο για μία αστυνομική μαύρη κωμωδία κι ένα αστυνομικό θρίλερ ταυτόχρονα, για την οποία έχουν δώσει το 100% του εαυτού τους. Η παράσταση είναι της Κάτιας Δανδουλάκη «μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε», ενημέρωσε, κάνοντας λόγο για μία παράσταση κανονικής διάρκειας 1ώρα και 20λεπτά.

Για μία «πολύ δύσκολη παράσταση που έπρεπε να φέρουμε εις πέρας», έκανε λόγο η Εμμανουέλα Καφετζοπούλου, με τον Γιώργο Ζευτερίδη να ενημερώνει «η παράσταση σε κρατάει κάθε λεπτό γιατί δεν ξέρεις τι θα συμβεί, κάθε πέντε λεπτά ανατρέπεται όλη η ιστορία». «Πολύ απαιτητική παράσταση, αλλά ωραία για το κοινό που μένει σε αγωνία», σχολίασε η Χρύσα Αδαμακοπούλου, με την Τερψιθέα Χαριτοπούλου να διαπιστώνει «είμαστε σε καλό δρόμο, ευελπιστώ ότι θα βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα». Την ωραιότερη παράσταση που έχουν ανεβάσει, χαρακτήρισε την συγκεκριμένη η Αλεξάνδρα Στρουμπή από θέσης της.

Οι συντελεστές της παράστασης
Βασισμένο στο έργο ‘’Piege Pour Un Homme Seul’’ του Robert Tomas. 
Σκηνοθεσία / Μετάφραση-Απόδοση Κειμένου: Ιωακείμ Ιωακειμίδης
Σχεδιασμός Αφίσας: Κωνσταντίνος Κολάτσος 
Φωτισμοί: Παναγιωτης Γιαγκίνης
Ήχος: Γιώργος Μπάτζιος - Κωνσταντίνος Κολάτσος
Παίζουν οι:
Κυριάκος & Χριστιάνα Ανδρεάδη: Γιώργος Ζευτερίδης, Εμμανουέλα Καφετζοπούλου
Αστυνόμος: Χρύσα Αδαμακοπούλου
Δάφνη Παπαιωάννου: Τερψιθέα Χαριτοπούλου
Φίλιππος Αναγνωστάκης: Ιωακείμ Ιωακειμίδης
Γκρατιάνα Ποπέσκου: Αλεξάνδρα Στρουμπή

Το Make Up της παράστασης έχει επιμεληθεί το εργαστήριο αισθητικής της Κατερίνας Σακελλαρίου.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr