Εντυπωσιακό το Nikea Guitar Ensemble σε ήχους της Θράκης | xronos.gr
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εντυπωσιακό το Nikea Guitar Ensemble σε ήχους της Θράκης

17/04/19 - 10:00

Το Κιθαριστικό Σύνολο Νίκαιας, ερμήνευσε έργα του καταξιωμένου Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Σβυντρίδη

Εντυπωσίασε για μία ακόμη φορά το περίφημο κιθαριστικό σύνολο Nikea Guitar Ensemble, την Δευτέρα 15 Απριλίου, στο Τρίτο Πρόγραμμα στο αφιέρωμα στην Θρακιώτικη μουσική. 

Το Κιθαριστικό Σύνολο Νίκαιας, ερμήνευσε έργα του καταξιωμένου Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Σβυντρίδη, αποτελούμενο από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και Σολίστ από την Νίκαια και άλλες περιοχές του Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν οι Ηλίας Διαμαντάκης, Σπύρος Μάστορας, Δημήτρης Σταυρόπουλος & Δανάη Τζούμπα.

To Κιθαριστικό Σύνολο Νίκαιας, είναι ένα από τα τρία Κιθαριστικά Σύνολα που έχει υιοθετήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών. Υπεύθυνος Διδασκαλίας και Καλλιτεχνικής Επιμέλειας του Συνόλου, είναι ο καταξιωμένος κιθαριστής, Αντώνης Μυτακίδης.
To Nikea Guitar Ensemble έχει βραβευθεί σε σημαντικές κιθαριστικές διοργανώσεις, όπως στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου - Μαγνησίας, στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού κ.ά. Έχει προσκληθεί και έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κιθάρας, Μπλόκου Κοκκινιάς, Πειραιά, Αττικής, Πελοποννήσου, Αμφίκαιας, Βόλου - Μαγνησίας, Καρδίτσας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης καθώς και στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού.

Έχει εμφανισθεί ακόμη στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας σε σύμπραξη με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, στο Θέατρο Παλλάς στην Λευκωσία, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην Ελληνική Τηλεόραση και έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα στις συναυλίες της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr