Έρχεται ένα «μεθυστικό» Σαββατοκύριακο στον Ίασμο | xronos.gr
ΕΤΟΙΜΗ Η 3η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Έρχεται ένα «μεθυστικό» Σαββατοκύριακο στον Ίασμο

01/11/19 - 10:00
32424-59.jpg

Πλούσιο το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων

Όλα είναι έτοιμα πλέον στον Ίασμο για την διεξαγωγή της 3ης γιορτής τσίπουρου, η οποία «είναι ένας θεσμός πλέον και όχι μόνο για τον Ίασμο, αλλά για την ευρύτερη περιοχή». Αυτό τουλάχιστον λέει ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου Ηλίας Μπούκας μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm, εκφράζοντας και την εκτίμηση ότι η γιορτή μπορεί να γίνει και τριήμερη στο μέλλον καθώς οι δράσεις «είναι πολλές και απανωτές και μπορεί κάποιοι να θέλουν να τις παρακολουθήσουν όλες».

Με το ιασμιώτικο τσίπουρο σε πρώτο πλάνο, ο σύλλογος αλλά και όλοι οι κάτοικοι του οικισμού έχουν καταρτίσει ένα «γεμάτο» πρόγραμμα που ξεκινά από το πρωί του Σαββάτου και τελειώνει το βράδυ της Κυριακής και περιλαμβάνει σχεδόν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Άλλωστε γύρω από το ιασμιώτικο τσίπουρο που μπαίνει στο επίκεντρο, ο στόχος είναι να γίνουν «ενημερώσεις, ψυχαγωγικές δράσεις, αθλητικές δράσεις, γλέντια, γαστρονομικές  εκδηλώσεις», λέει ο πρόεδρος.

Τα «βαριά» χαρτιά της φετινής γιορτής
Φέτος, για τις ανάγκες της 3ης γιορτής τσίπουρου στον Ίασμο, θα ταξιδέψουν στη Ροδόπη η Γωγώ Τσαμπά και ο Γιάννης Γκορίτσας, ο σεφ Αντώνης Μαυρίδης, το μουσικό συγκρότημα ‘Εβρίτικη Ζυγιά’, αλλά και ο υφυπουργός Εσωτερικών Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σκρέκας Κωνσταντίνος, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό στη θεματική ημερίδα “Στήριξη της αμπελοκαλλιέργειας στην ΑΜΘ” από την οποία «δεν αποκλείεται να βγουν και ειδήσεις», όπως εκτιμά ο κος Μπούκας. 

Πέρσι η γιορτή τσίπουρου δέχθηκε συνολικά περίπου 3000 επισκέπτες. Ούτε και φέτος θα υπάρχει εισιτήριο σε κάποια από τις δράσεις, ενώ υπάρχουν και ειδικά δρομολόγια των ΚΤΕΛ Ξάνθης και Ροδόπης από και προς τον Ίασμο για τις ανάγκες της Γιορτής. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr