Η 2η γιορτή στον Ίασμο μυρίζει ...τσίπουρο | xronos.gr
ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η 2η γιορτή στον Ίασμο μυρίζει ...τσίπουρο

27/10/18 - 10:00

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τοπικά αποστακτήρια για να γνωρίσουν τη μυσταγωγία της απόσταξης

Η υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, θα παραστεί στη 2η Γιορτή Τσίπουρου Ιάσμου που διοργανώνει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος με τη στήριξη του Δήμου Ιάσμου και της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης. Η υφυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στη θεματική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στις πολιτιστικές δράσεις της ημέρας.

Με ελεύθερη είσοδο και κέρασμα τσίπουρο κατά την έλευσή τους, αναμένει τους επισκέπτες της η 2η Γιορτή Τσίπουρου Ιάσμου που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Νοεμβρίου. Εννοείται πως θα προσφέρονται και κρεατικά της ώρας και σαλάτες που θα συνοδεύουν το τσίπουρο.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τοπικά αποστακτήρια για να γνωρίσουν τη μυσταγωγία της απόσταξης και για να ενημερωθούν για τις ιδιαίτερες τεχνικές παραγωγής αυτού του ιδιαίτερου αποστάγματος της περιοχής, ενώ κατά το διήμερο θα λειτουργήσει και έκθεση Θρακο-Μακεδονικών προϊόντων στον χώρο έξω από το παλιό δημοτικό σχολείο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της 2ης Γιορτής Τσίπουρου Ιάσμου που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Νοεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε, έχει ως εξής


Σάββατο 3 Νοεμβρίου
14.00 | «Γαστρονομία με ιασμιώτικο τσίπουρο» στο προαύλιο του παλιού δημοτικού σχολείου στο κέντρο του Ιάσμου. To τμήμα μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής της σχολής ΠΑΣΤΕΡ, με επικεφαλής τον καταξιωμένο Chef Νίκο Λιογγάρη, δημιουργεί γαστρονομικές λιχουδιές βασισμένες στο ιασμιώτικο τσίπουρο καθώς και στα προϊόντα που παράγει η περιοχή.

16.00 | Παραδοσιακό πανηγύρι στο προαύλιο του παλιού δημοτικού σχολείου στο κέντρο του Ιάσμου, με τον Μιχάλη Παζαρέντζη και την κομπανία του από τη Νάουσα. Ζουρνάδες, κλαρίνα, σαξόφωνα, νταούλια, πλαισιώνονται από γκάιντες και ντόπιους μουσικούς, και μας ταξιδεύουν παραδοσιακά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος.


Κυριακή 4 Νοεμβρίου
11.00 | Ημερίδα με θέμα «Διαδικασία παραγωγής τσίπουρου αμπέλου – Προώθηση προϊόντος στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου δημοτικού σχολείου Ιάσμου, δίπλα στο γήπεδο. Θέματα που θα αναπτυχθούν Φυτοπροστασία Αμπέλου, Λίπανση-Θρέψη Αμπέλου, Οινοποίηση-Απόσταξη, Προώθηση-Μάρκετιγκ. (Δυνατότητα παρεμβάσεων - ερωτήσεων - διαλόγου).

12.30 | «Ο πρωτογενής τομέας στη ζαχαροπλαστική;». Νεαροί «σεφ» μέλη του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, στο προαύλιο του παλιού δημοτικού σχολείου στο κέντρο του Ιάσμου, παρασκευάζουν, εκθέτουν και …«προβληματίζουν» με τις δημιουργίες τους. Καθοδηγητής τους, ο σεφ του ζαχαροπλαστείου «Το κάτι άλλο» Ξάνθης, Στέλιος Αρσενίου.

15.00 | Λαϊκό - δημοτικό πανηγύρι στο προαύλιο του παλιού δημοτικού σχολείου στο κέντρο του Ιάσμου, με τους πανελληνίως καταξιωμένους καλλιτέχνες, Κώστα Σαφέτη, Νεκτάριο Κοκκώνη και το συγκρότημά τους


Παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν μετάβασης επισκεπτών
Από την Ξάνθη και την Κομοτηνή, με δρομολόγια της γραμμής των ΚΤΕΛ (και την επισήμανση στους εισπράκτορες για τον προορισμό της Γιορτής Τσίπουρου), ως εξής:


Σάββατο 3 Νοεμβρίου
Από Ξάνθη προς Ίασμο (με επιβίβαση και από Κιμμέρια, Λευκόπετρα, Σέλερο, Σούνιο, Αμαξάδες, Κοπτερό) 11.00, 16.15, 20.15.
Από Ίασμο προς Ξάνθη 20.55
Από Κομοτηνή προς Ίασμο 16.00, 17.30, 20.30.
Από Ίασμο προς Κομοτηνή 21.00.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου
Από Ξάνθη προς Ίασμο (με επιβίβαση και από Κιμμέρια, Λευκόπετρα, Σέλερο, Σούνιο, Αμαξάδες, Κοπτερό) 11.30, 15.30, 19.20.
Από Ίασμο προς Ξάνθη 19.50.
Από Κομοτηνή προς Ίασμο 08.30, 11.30, 15.30, 17.00, 19.30
Από Ίασμο προς Κομοτηνή 19.50
Από τα γειτονικά χωριά, με το λεωφορείο του Δήμου Ιάσμου που θα πραγματοποιεί δρομολόγια σε ώρες που θα ανακοινωθούν.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr