Η ανακύκλωση ξεκινάει από το σχολείο | xronos.gr
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ

Η ανακύκλωση ξεκινάει από το σχολείο

21/05/19 - 10:00

Το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» περιοδεύει στους τέσσερις Δήμους της Ροδόπης και πραγματοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά

Η ανακύκλωση ξεκινάει από το σχολείο και έχει σαν στόχο την εκπαίδευση της νέας γενιάς. Στο πλαίσιο ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης του κοινού για τις ορθές πρακτικές ανακύκλωσης, ο Δήμος Κομοτηνής (Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης) σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.Α.Α.Ε.) και με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α.), διοργάνωσε εκπαιδευτική δράση – ενημέρωση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Εκεί 400 μαθητές από 13 σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά, της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής, έπαιξαν και απασχολήθηκαν σε δράσεις που σχετίζονται με την ανακύκλωση.

Παρών ο Γιάννης Σιγούρος υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης για να κάνει γνωστό ότι "σκοπός αυτής της δράσης είναι να ευαισθητοποιηθεί ο πληθυσμός της περιοχής και συγκεκριμένα της Ροδόπης σε θέματα ανακύκλωσης". Παράλληλα κάνει γνωστό ότι η ευαισθητοποίηση για θέματα ανακύκλωσης ξεκινάει μέσα από το σχολείο, καθώς πολλά σχολεία έχουν εγκαταστήσει ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.

Το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» από σήμερα μέχρι την προσεχή Πέμπτη περιοδεύει στους υπόλοιπους τρεις Δήμους της Ροδόπης για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής δράσης για παιδιά των εκεί σχολείων.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr