Κοντά στα μέλη της στέγης "Αξίζω" | xronos.gr
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ

Κοντά στα μέλη της στέγης "Αξίζω"

04/05/19 - 10:00

Επίσκεψη στη στέγη του Συλλόγου Μέριμνας  Ατόμων με Αναπηρίες Νοητικής Υστέρησης "Άγιοι Θεόδωροι"

Ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων  όπως κάθε χρόνο πραγματοποίησε επίσκεψη στην Στέγη "Αξίζω" του Συλλόγου Μέριμνας  Ατόμων με Αναπηρίες Νοητικής Υστέρησης "Άγιοι Θεόδωροι".

Οι Σαρακατσαναίοι  βάφουν τα κόκκινα αυγά και τις επόμενες δυο Πέμπτες μετά το Άγιο Πάσχα. Τηρώντας και εμείς ως Σύλλογος, γυναίκες μέλη του Συλλόγου μας την Τετάρτη 1η Μαΐου έβαψαν τα αυγά στην πολιτιστική στέγη,  και την επομένη το πρωί, αφού είχαν συνεννοηθεί με την πρόεδρο του Συλλόγου κα Λιβεριάδου, επισκέφτηκαν την Στέγη "Αξίζω". Όπως κάθε χρόνο την πρώτη Πέμπτη μετά το Άγιο Πάσχα έχει καθιερώσει ο Σύλλογός να βρίσκεται κοντά στα παιδιά. 

Το προσωπικό μαζί με τα παιδιά τους υποδέχθηκαν και τους ευχήθηκαν τσουγκρίζοντας τα κόκκινα αυγά Χριστός Ανέστη με όλα τα παιδιά. Προσέφεραν γλυκά και την σαρακατσάνικη στριφτόπιτα την οποία γεύτηκαν και άρεσε πολύ. Φεύγοντας τα παιδιά τους ευχαρίστησαν και τους πρόσφεραν από ένα ημερολόγιο  του Συλλόγου. "Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις και πλούσιοι σε συναισθήματα από την αγάπη που απλόχερα μας έδωσαν τα παιδιά γιατί είμαστε φίλοι και γνωριζόμαστε χρόνια", ανέφεραν τα μέλη του συλλόγου. 

Ο Σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τον  πρόεδρο Γεώργιο Σπ. Νάκο, την Ειρήνη Λεοντίδου, και την Γιάννα Μπάτζιου.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr