Οι Ηπειρώτες Ροδόπης τίμησαν την ημέρα της γυναίκας | xronos.gr
ΙΣΤΟΡΙΑ, ΘΕΑΤΡΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ

Οι Ηπειρώτες Ροδόπης τίμησαν την ημέρα της γυναίκας

10/03/20 - 10:00

«Γυναίκες της Ηπείρου: Συνομιλούν με το παρελθόν και μας δείχνουν το μέλλον»

Ιστορία, θέατρο, μουσική και χορός -όλα έγιναν ένα το βράδυ της Κυριακής 8 Μαρτίου στον δεύτερο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων. Εκεί, ο σύλλογος Ηπειρωτών Ροδόπης «Ο Άγιος Γεώργιος», με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της γυναίκας, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «γυναίκες της Ηπείρου: συνομιλούν με το παρελθόν και μας δείχνουν το μέλλον».

Η παράσταση, εν πολλοίς, ήταν ένα θεατροποιημένο δρώμενο, με σημεία αναφοράς επτά προσωπικές (γυναίκες της Ηπείρου), που διέγραψαν τη δική τους πορεία στην ελληνική ιστορία, ενέπνευσαν και παραδειγμάτισαν, με τη συνεργασία και του θεατρικού εργαστηρίου της Μυρσίνης Λαντζουράκη. Συμμετείχαν, επίσης, το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Ηπειρωτών, ενώ τα πολυφωνικά τραγούδια της Ηπείρου αναβίωσαν χάρη στους εφήβους του συλλόγου «Διομήδεια» Ξάνθης.

Ο πρόεδρος των Ηπειρωτών Ροδόπης Γιάννης Τζαμπάζης θέλησε να δώσει τα εύσημα για τη βραδιά στην αντιπρόεδρο του συλλόγου Μαρία Παπαγεωργίου και στο μέλος Βάσω Θεολόγη και να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν την εκδήλωση, ενώ ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες που εν έτει 2020 καλούνται να έχουν πολλαπλούς ρόλους.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr