Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Φεστιβάλ Φαναρίου | xronos.gr
21 ΜΕ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Φεστιβάλ Φαναρίου

20/06/19 - 10:00
234235436-55_6.jpg

Ν. Λιβεριάδου και Κλ. Στογιαννίδου κάνουν το κάλεσμα ενόψει φεστιβάλ, λύνοντας όλες τις απορίες

Ο Δήμος  Κομοτηνής σε συνεργασία με την Nota Theatrale παρουσιάζουν το τέταρτο καλοκαιρινό μουσικό Φεστιβάλ Φαναρίου που τείνει να γίνει θεσμός σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Ροδόπης, στην παραλία Φαναρίου.

Το πρόγραμμα του τριημέρου
Ώρα Προσέλευσης: 20:30 / Ώρα Έναρξης:21:00 (Opening act)
Παρασκευή 21  Ιουνίου Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Νίκος Πορτοκάλογλου. Opening Act: Balkanatolia. Είσοδος 14 / προπώληση 12 (10 ευρώ τα πρώτα 300)
Σάββατο 22  Ιουνίου  Νατάσα Θεοδωρίδου. Opening Act: Δημήτρης Χριστοδουλάκης. Είσοδος 14 / προπώληση 12 (10 ευρώ τα πρώτα 300)
Κυριακή 23 Ιουνίου Ελένη Φουρέιρα. Opening Αct:  Dj Anestis Menexes. Είσοδος 14 / προπώληση 12 ευρώ (10 ευρώ τα πρώτα 300)
Εισιτήριο τριημέρου 30 ευρώ. Σημεία Προπώλησης: Φανάρι Κομοτηνής: Hotel Fanari, Κομοτηνή: Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο (Δημοκρίτου 7), ΔΚΕΠΠΑΚ (Κούλογλου 14),

Μετακίνηση με το ΚΤΕΛ Ροδόπης
Άξιο αναφοράς είναι πως για όλο το τριήμερο η ΔΚΕΠΠΑΚ σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Ν. Ροδόπης, δρομολογούν λεωφορεία από Κομοτηνή προς Φανάρι, μετά τις 6 μ.μ. και κάθε μισή ώρα, με επιστροφή μετά το τέλος των συναυλιών. Η τιμή του εισιτηρίου μετ’ επιστροφής, θα είναι μόλις 3 ευρώ.

Ν. Λιβεριάδου: Στόχος το ρεκόρ σε κόσμο
Ο στόχος φέτος είναι το ρεκόρ σε επισκεψιμότητα, με δεδομένο ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια το τριήμερο συγκέντρωνε περί των 5.000 επισκεπτών, πληροφόρησε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου. Έκανε λόγο για έναν θεσμό, που καθιερώθηκε και χρόνο με τον χρόνο βελτιώνεται. Μίλησε για πολύ καλές επιλογές σχημάτων που θα προσελκύσουν κόσμο κάθε ηλικίας, ενώ ανέδειξε ότι δεν έχουν ξεχαστεί οι ντόπιοι καλλιτέχνες στα opening acts. «Τα οφέλη για τον Δήμο Κομοτηνής είναι πολλά», είπε, παρατηρώντας αυξημένη κινητικότητα σε ταβέρνες, καταστήματα, καταλύματα, παραλίες σε Φανάρι, κι όχι μόνο, το τριήμερο του φεστιβάλ.

Κλ. Στογιαννίδου: Κέρδος για την τοπική κοινωνία
Για την σύνδεση του τόπου με ένα «μεγάλο τουριστικό – μουσικό φεστιβάλ» έκανε λόγο η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Κομοτηνής Κλεοπάτρα Στογιαννίδου. Πληροφόρησε ότι κάθε χρόνο γίνονται ενέργειες βελτίωσης του φεστιβάλ, προκειμένου ολοένα και περισσότερος κόσμος να επιλέγει το Φανάρι κι αυτό να καταστεί πιο αναγνωρίσιμο. Κατέγραψε, τα τελευταία χρόνια, επισκεψιμότητα όχι μόνο από το νομό Ροδόπης, ελπίζοντας ότι φέτος θα είναι αυξημένη. «Τα οφέλη της περιοχής από το φεστιβάλ είναι πολλά», διαμήνυσε, κάνοντας λόγο για ανταπόδοση στους τοπικούς επαγγελματίες. Μάλιστα, όπως είπε, ο Δήμος Κομοτηνής θα κάνει κι άλλες ενέργειες το προσεχές διάστημα γύρω από την τουριστική προώθηση του παραλιακού μετώπου.

Θα διορθωθούν ατέλειες;
Όσον αφορά σε προβλήματα που καταγράφηκαν πέρσι, όπως η έλλειψη φωτισμού στις χημικές τουαλέτες, ειπώθηκε πως είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί. Αναφορικά με την έλλειψη πολλών καθισμάτων, τονίστηκε ότι υπάρχουν περίπου 100 καρέκλες για όσους δεν μπορούν να σταθούν. Ασφαλώς, ο καθένας μπορεί να φέρει μαζί του κάποια καρέκλα που να τον εξυπηρετεί.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr