Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Ίασμο | xronos.gr
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 2-3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Ίασμο

30/10/19 - 10:00

Τσίπουρο, διάθεση, καλεσμένοι και πολλές εκδηλώσεις

«Σας περιμένουμε λοιπόν στον Ίασμο, για να επιμορφωθούμε, να τρέξουμε, να γευτούμε μαζί άφθονο Ιασμιώτικο τσίπουρο και να εμπνευστούμε από τις δημιουργίες του chef. Κι όλα αυτά, υπό τους ήχους μουσικών σχημάτων που κλέβουν την παράσταση όπου εμφανίζονται». Με αυτά τα λόγια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου έδωσε στην δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα της γιορτής τσίπουρου.

Αναλυτικά, την 3η γιορτή τσίπουρου διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, με την στήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου
12:00  | “Παντρέματα με Ιασμιώτικο τσίπουρο “ | Ο chef Αντώνης Μαυρίδης, με καταγωγή από τον Σώστη Νομού Ροδόπης μαγειρεύει παντρεύοντας θρακιώτικα προϊόντα με τσίπουρο Ιάσμου. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα μας καταπλήξει. | (Χώρος: Προαύλιο Παλαιού Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο του Ιάσμου)
14:00 | Λαϊκό δημοτικό πανηγύρι με τη Γωγώ Τσαμπά και τον Γιάννη Γκορίτσα. Μαζί τους ο Κωνσταντίνος Μπανιώτης. 

Κυριακή 3 Νοεμβρίου
11:00 | Ημερίδα με θέμα “Στήριξη της αμπελοκαλλιέργειας στην ΑΜΘ” | Συντονιστής: Αθανάσιος Ρουσινόπουλος – γεωπόνος – μέλος του συλλόγου. Αναλυτικότερα  θα αναπτυχθούν τα εξής: Διατήρηση – παρουσίαση – αξιολόγηση παραδοσιακών ποικιλιών αμπέλου. “Από τον τρύγο στην απόσταξη”  Πιστοποίηση ISO 22000 Πρότυπο ασφάλειας τροφίμων. Προώθηση – διαφήμιση οινοποιητικών προϊόντων – Προγράμματα - Μέσα. Οινοποιητικός εξοπλισμός. Στην ημερίδα συμμετέχει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Κωνσταντίνος Σκρέκας. Θα υπάρχει δυνατότητα παρεμβάσεων-ερωτήσεων και διαλόγου. | (Χώρος: Αίθουσα εκδηλώσεων Νέου Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου, δίπλα στο γήπεδο)
12:00 | Λαϊκός δρόμος 8 χλμ και παιδική διαδρομή 800 μ “Iasmos Run 2019” | Συγκέντρωση στο κέντρο του Ιάσμου στις 10:30. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους. Θα απονεμηθούν αναμνηστικά, μετάλλια και κύπελλα.
12:30 |  “Γεύσεις του Ιάσμου κάτω από τ' αμπέλια” | Ο chef Αντώνης Μαυρίδης με καταγωγή από τον Σώστη Νομού Ροδόπης, θα μεγαλουργήσει εμπνευσμένος από τους αμπελώνες του Ιάσμου. | (Χώρος: Προαύλιο παλαιού δημοτικού σχολείου στο κέντρο του Ιάσμου).
15:00  | Παραδοσιακό πανηγύρι με την Εβρίτικη Ζυγιά. Μαζί τους ο Γιώργος Δρικούδης στο ακορντεόν και ο Βαγγέλης Ψαθάς στο κλαρίνο-ζουρνά. Συμμετέχει ο Χρήστος Ιωαννίδης στο ποντιακό τραγούδι και ο Παναγιώτης Στεφανίδης στην ποντιακή λύρα. | (Χώρος: Προαύλιο Παλαιού Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο του Ιάσμου)

Και τις 2 ημέρες
Η είσοδος στους χώρους της γιορτής είναι ελεύθερη.

Συνδημότες μας από άλλα χωριά θα μπορούν να έρθουν στη γιορτή μας, καθώς το λεωφορείο του Δήμου Ιάσμου θα πραγματοποιεί δρομολόγια.

Τοπικά αποστακτήρια έχουν οριστεί ως τόποι επισκεψιμότητας, για να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας τη μυσταγωγία της απόσταξης αλλά και να ενημερωθούν για τις ιδιαίτερες τεχνικές της παραγωγής αυτού του ιδιαίτερου για την περιοχή μας αποστάγματος.

Στο χώρο θα υπάρχουν κρεατικά της ώρας και σαλάτες που θα συνοδεύουν το τσίπουρο.

Έκθεση Θρακομακεδονικών προϊόντων θα λειτουργεί μέσα και έξω από το προαύλιο του Παλαιού Δημοτικού σχολείου Ιάσμου.

Μέλη του συλλόγου θα έχουν στη διάθεση των επισκεπτών λαχνούς με μικρό κόστος για δώρα μεγάλης αξίας.

To Μουσείο Aγροτικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς θα είναι ανοιχτό για ξενάγηση 12:00 με 15:00 και τις δύο ημέρες.

Λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ροδόπης και Ξάνθης θα μεταφέρουν δωρεάν, επισκέπτες από Κομοτηνή και Ξάνθη προς και από  τον Ίασμο με ειδικά δρομολόγια ως εξής:

Σάββατο 2 Νοεμβρίου
Από Κομοτηνή προς Ίασμο ώρες: 12:00 και 14:00 
(Δρομολόγιο ΚΤΕΛ - Πρυτανεία - ΙΚΑ - Σώστης - Πολύανθος)
Από Ίασμο προς Κομοτηνή: 21:00
Από Ξάνθη προς Ίασμο ώρες: 14:00
(Δρομολόγιο ΚΤΕΛ - Πλατάνια - Κιμέρια - Λευκόπετρα - Σέλερο - Σούνιο - Αμαξάδες - Κοπτερό)
Από Ίασμο προς Ξάνθη ώρες: 21:00
Κυριακή 3 Νοεμβρίου
Από Κομοτηνή προς Ίασμο ώρες: 11:00 και 14:00 
(Δρομολόγιο ΚΤΕΛ - Πρυτανεία - ΙΚΑ - Σώστης - Πολύανθος)
Από Ίασμο προς  Κομοτηνή: 21:00

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr