1000 εκπαιδευόμενοι ειδικοί φρουροί ήρθαν στην Κομοτηνή | xronos.gr
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ

1000 εκπαιδευόμενοι ειδικοί φρουροί ήρθαν στην Κομοτηνή

18/10/19 - 10:00

Άλλοι 500 θα εκπαιδευτούν στο Διδυμότειχο

Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των 1.500 ειδικών φρουρών, που προσελήφθησαν με την προκήρυξη του καλοκαιριού και όπως είναι γνωστό η εκπαίδευσή τους θα γίνει στη Θράκη.

Από το σύνολο των επιλεχθέντων, οι 1.000 θα εκπαιδευτούν στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στην Σχολή Αστυφυλάκων. Η άφιξή τους ξεκίνησε χθες νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ από σήμερα κάθονται κανονικά στα θρανία.

Θυμίζουμε ότι με βάση την προκήρυξη, η εκπαίδευση θα είναι συνολικά τρίμηνη (σ.σ. η παραμονή τους στην Κομοτηνή θα ολοκληρωθεί περίπου στις αρχές του Δεκέμβρη) την ώρα βέβαια που η Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ είχε παροτρύνει την κυβέρνηση να την αυξήσει, δεδομένου ότι «οι νέο-εξερχόμενοι Ειδικοί Φρουροί θα τοποθετηθούν σε μάχιμες Υπηρεσίες (κυρίως των Αθηνών) και θα κληθούν άμεσα να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και την αυξημένη επικινδυνότητα του αστυνομικού επαγγέλματος».

Το αίτημα μάλλον δεν έγινε δεκτό –ή τουλάχιστον δεν έγινε γνωστό κάτι τέτοιο- οπότε ισχύει το αρχικό τρίμηνο, το οποίο ολοκληρώνεται στα μέσα Ιανουαρίου.

Επιπλέον, η επιλογή της Κομοτηνής ως τόπος εκπαίδευσης των Ειδικών Φρουρών, συνετέλεσε στην επισκευή των βλαβών που είχε υποστεί η Σχολή από παλαιότερες χρήσεις της, ως άτυπο κέντρο φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και δεν είχαν αποκατασταθεί όλο αυτό το διάστημα. 

Τέλος, 500 από τους επιλεχθέντες προς εκπαίδευση Ειδικούς Φρουρούς, θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στην Σχολή Αστυφυλάκων του Διδυμοτείχου.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr