Το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής έδειξε τι σημαίνει «ελληνική φιλοξενία» | xronos.gr
ΥΠΟΔΟΧΗ ΞΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής έδειξε τι σημαίνει «ελληνική φιλοξενία»

14/11/19 - 10:00

Φιλοξένησε και ξενάγησε στην Θράκη μαθητές από Πορτογαλία, Τσεχία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία

«Διερευνώντας τις ευρωπαϊκές αξίες μέσα από την πολιτιστική κληρονομιά» είναι ο τίτλος του προγράμματος Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής (2018-2020), μαζί με σχολεία άλλων 5 ευρωπαϊκών χωρών (Πορτογαλία, Τσεχία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία). 

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η 4η συνάντηση των εταίρων, από τη Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019. 

Οι αντιπροσωπείες καθηγητών και μαθητών έγιναν δεκτές στο 4ο Γυμνάσιο το πρωί της Δευτέρας με μία μικρή γιορτή καλωσορίσματος και αλληλογνωριμίας. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν από τον Dr Ιωάννη Σιγούρο, υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στην πόλη μας. Επισκέφτηκαν το Βυζαντινό Τείχος, το Ιμαρέτ, το Παλιό Τζαμί και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκαν δύο εργαστήρια στο 4ο Γυμνάσιο. 

Την Τρίτη οι αντιπροσωπίες επισκέφτηκαν το μοναστήρι του Αγ. Νικολάου και της Παναγίας Παντάνασσας στο Πόρτο Λάγος και στη συνέχεια το Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης. Κατόπιν ξεναγήθηκαν στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μ. Χατζιδάκις, καθώς και στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης από τον Ν. Kοσμίδη, γραμματέα του CEMES.  Την Τετάρτη 6/11 περιηγήθηκαν στον Αγ. Χαράλαμπο και τη Μαρώνεια, με τη βοήθεια της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιππαρχία» Κικής Περβανά. 

Ακολούθησε επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, με περιήγηση-ξενάγηση από την αρχαιολόγο  Ν. Δαλακούρα. Το απόγευμα ξεναγήθηκαν από τον Αντώνη Λιάπη στο Μουσείο Καλαθοπλεκτικής των Ρομά στο Θρυλόριο και στη συνέχεια έμαθαν και γεύτηκαν ποντιακά εδέσματα, χάρη στον σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου «η Κερασούντα και το Γαρς» και την πρόεδρό του Χρύσα Μαυρίδου. 

Την Πέμπτη 8/11 επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και την Καβάλα. Η Παρασκευή, τελευταία μέρα του προγράμματος, αφιερώθηκε στην αξιολόγησή του. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι στη ΛΑΦΚ.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr