Ανιχνεύοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον της Θράκης | xronos.gr
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ανιχνεύοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον της Θράκης

11/02/17 - 11:00
234234_62.jpg

Ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΟΕΕΘ επισκέπτονται τις επιχειρήσεις του Έβρου και συνεχίζουν τις επαφές τους στις Σάπες Ροδόπης 

Σε πλήρη εφαρμογή έχει βάλει το σχέδιο της για την υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος της Θράκης, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, που ως γνωστόν φιλοδοξεί να καταστήσει τη «Θράκη» ένα δυνατό brand name στην εγχώρια αγορά και όχι μόνο. Σε αυτό το πλαίσιο κινούμενοι –και ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 4 Μαρτίου- ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ Κώστας Χατζημιχαήλ και ο γενικός γραμματέας Αντώνης Φραντζής επισκέφθηκαν βιομηχανικές μονάδες του βορείου Έβρου και είχαν επαφές με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. 


Περισσότερα για όλη αυτή τη δράση έκανε γνωστά μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.fm ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ Κώστας Χατζημιχαήλ: «Επιλέξαμε στοχευμένα να ξεκινήσουμε από το βόρειο τμήμα του νομού Έβρου, ίσως είναι από τα σημεία, τα οποία έχουν την ιδιαίτερη σημασία τους, γιατί υπάρχουν μια σειρά από μεγάλα προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα εκεί υπάρχει ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο τμήμα της ελληνικής βιομηχανίας. Εμείς λοιπόν καταγράφουμε προβλήματα αλλά κυρίως καταγράφουμε προτάσεις από τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες της περιοχής, από τους βιομηχάνους και επαγγελματίες της περιοχής καθώς και από τα σωματεία εκπροσώπησης.

Στο Βόρειο Έβρο αναπτύσσεται το στολίδι της Θράκης, η καινοτόμος γαλακτοβιομηχανία Εβροφάρμα. Εδώ επίσης υπάρχουν πολύ μεγάλες βιομηχανίες στην Νέα Βύσσα, του δήμου της Ορεστιάδας, σημαντικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες με πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα. Με αυτές τις επισκέψεις, επιδιώκουμε αφενός να τονώσουμε το ηθικό αυτών των ανθρώπων που εργάζονται εδώ και απασχολούν πάρα πολύ κόσμο  και συνεισφέρουν  τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία και αφετέρου να καταγράψουμε τις προτάσεις τους, για να τις συμπεριλάβουμε στο μεγαλεπήβολο και μεγαλόπνοο πρόγραμμα που ετοιμάζουμε αναφορικά με την βελτίωση της ελκυστικότητας της ανταγωνιστικότητας και της ασφάλειας στο επιχειρηματικό περιβάλλον της Θράκης».


Το σχέδιο αυτό καταρτίζεται εν αναμονή της άφιξης στον Έβρο του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 4 Μαρτίου. Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει υποσχεθεί ότι θα θέσει το σχέδιο για τη Θράκη υπό την αιγίδα του. 


Πάντως αν κρίνουμε και από τις σχετικές δημοσιεύσεις που κάνει στο προφίλ του στο Facebook ο κος Χατζημιχαήλ, οι εξορμήσεις αυτές τυγχάνουν θερμής υποδοχής και αρκετών επαινετικών σχολίων. Πάντως, δεν θα περιοριστούν στον Έβρο – θα συνεχιστούν και στη Ροδόπη και μάλιστα στο Νομό μας θα ξεκινήσουν από μία «αδύναμη» περιοχή, όπως είπε ο κος Χατζημιχαήλ και εννοούσε τις Σάπες: «Θα γίνουν παρόμοιες συναντήσεις και στην Ροδόπη, επιλέξαμε ένα αδύναμο κομμάτι σε πρώτη φάση. Ήδη προγραμματίζεται η επίσκεψή μας στις Σάπες όπου θέλουμε να σημειώσουμε και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της συγκεκριμένης περιοχής, έχουμε να δούμε τις μεγάλες βιομηχανίες της Ροδόπης, θα ακολουθήσουν οι βιομηχανίες της Ξάνθης, αλλά σας θυμίζω ότι οι επαφές εκεί τουλάχιστον με τους θεσμικούς ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ενώ εδώ δεν τις είχαμε πραγματοποιήσει και μένουν οι βιομηχανίες. Απώτερος στόχος όλης αυτής της προσπάθειας παραμένει το brand name Θράκης και η ένταξη των ιδιαίτερων παραμέτρων της ισχυρής επιχειρηματικότητας στο άκουσμα της λέξης Θράκη το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα»


Όλες αυτές οι δράσεις έχουν και επιστημονικό «υπόβαθρο» αφού η ΟΕΕΘ συνεργάζεται στενά τόσο με το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ, όσο και με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπως εξήγησε ο κος Χατζημιχαήλ: «Την διαδικασία εμείς την έχουμε ξεκινήσει, την έχουμε ανοίξει ήδη, το επιστημονικό κομμάτι ανήκει στο ινστιτούτο της ΕΣEΕ και σταδιακά βλέποντας και τις χρηματοδοτήσεις που υπάρχουν θα ενταχθεί–ευελπιστώ- και το σημαντικό πανεπιστημιακό ίδρυμα της περιοχής μας το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο».


Ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ Κώστας Χατζημιχαήλ και ο γενικός γραμματέας Αντώνης Φραντζής κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας τους στη Θράκη επισκέφτηκαν την Ορεστιάδα, όπου πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Μαυρίδη. Επισκέφτηκαν  μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της περιοχής, όπου κατέγραψαν προβλήματα & προτάσεις, ενώ το βράδυ συμμετείχαν σε μία μαραθώνια σύσκεψη με τα συμβούλια της Ένωσης Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ν. Ορεστιάδας ΕΕΒΟΠ και του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Έβρου. Επίσης επισκέφτηκαν τις πόλεις Διδυμότειχο και Σουφλί, με συναντήσεις με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη και ξενάγηση στην καινοτόμο γαλακτοβιομηχανία Εβροφάρμα, το διαμάντι της περιοχής. 
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr