Ανοίγει ο δρόμος μονίμων προσλήψεων στον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών | xronos.gr
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

Ανοίγει ο δρόμος μονίμων προσλήψεων στον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών

01/02/19 - 10:00

Έξι άτομα εργάζονται αυτό το διάστημα στο πρόγραμμα, 3.000 προσλήψεις πανελλαδικά έχουν εξαγγελθεί

Προχωράει και στον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών το ζήτημα των μόνιμων προσλήψεων για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Πανελλαδικά, έχουν εξαγγελθεί 3.000 μόνιμες προσλήψεις από την κυβέρνηση, γι' αυτό οι κατά τόπους Δήμοι καλούνται να τροποποιήσουν τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας τους, προκειμένου να συσταθούν νέες θέσεις προσωπικού, για την ένταξη του προγράμματος στον εκάστοτε Δήμο.

Όπως έχει παρακολουθήσει στενά ο "Χ" κάτι τέτοιο έχει γίνει ήδη σε Δήμους της Ροδόπης όπως ο Δήμος Ιάσμου και ο Δήμος Κομοτηνής, ενώ σειρά είχε το βράδυ της Τετάρτης 30/1 ο Δήμος Μαρωνείας - Σαπών, οπότε συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο.

Οι Δήμοι που απασχολούν προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών του προγράμματος, με ενεργές συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, δύνανται μέχρι τις 31/1 να υποβάλουν προς έγκριση στις οικίες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Έτσι έπραξε λοιπόν, στην εκπνοή της προθεσμίας και ο Δήμος Μαρωνείας - Σαπών.

Ειδικότερα, στον εν λόγω Δήμο απασχολούνται άτομα στις εξής ειδικότητες:

ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών - 1
ΠΕ Ψυχολόγων 1
ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών/τριών - 2
ΥΕ Οικογενειακών Βοηθών - 2

Από μόνιμες θέσεις ανοίγουν πλην των έξι άνω θέσεων και μία ακόμη θέση ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών. Η απόφαση που ελήφθη θα κοινοποιηθεί στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης προς έγκριση. 

Άξιο αναφοράς είναι πως από το 2020 και εφεξής, εγγράφεται ειδική πίστωση στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αποδίδεται με απόφαση του εκάστοτε υπουργού Εσωτερικών στους δικαιούχους Δήμους.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr