"Ανοιχτά" θέματα στη συζήτηση για τους κοινόχρηστους χώρους στην Κομοτηνή | xronos.gr
ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

"Ανοιχτά" θέματα στη συζήτηση για τους κοινόχρηστους χώρους στην Κομοτηνή

22/09/18 - 10:00

Με ανεμοθώρακες, δάπεδα και άδειες στην ατζέντα, προσέρχονται εκ νέου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες

Με "ανοιχτά" θέματα συνεχίζεται η συζήτηση για τους κοινόχρηστους χώρους στην Κομοτηνή. Αυτή τη φορά η συζήτηση μεταφέρεται στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κομοτηνής. Συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Επιτροπών) με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την Τοπική Κανονιστική Απόφαση χρήσης παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων Δήμου Κομοτηνής.

Το τελικό κείμενο, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τη δημόσια διαβούλευση επί της Τοπικής Κανονιστικής Απόφασης, φέρνει η διοίκηση του Δήμου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Και επί αυτού αναμένεται να τοποθετηθούν εκ νέου ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες, που θα παραστούν στη συνεδρίαση. Θέλουν να λάβουν γνώση του τελικού κειμένου και να διαπιστώσουν αν σε αυτό συμπεριλαμβάνονται οι προτάσεις που κατέθεσαν είτε οργανωμένα ή μεμονωμένα για επιμέρους ζητήματα που αφορούν στην επιχειρηματική τους δράση. 

Σε σχετική συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή του δημάρχου και του επιτελείου του και επαγγελματιών της πόλης, είχαν αναδειχθεί πολλά από αυτά τα ζητήματα, για τα οποία δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τραπεζοκαθίσματα / ανεμοθώρακες σε χώρους απέναντι από το κατάστημα. Τα τραπεζοκαθίσματα είχαν γίνει δεκτά με δύο όρους, ότι θα αναπτύσσονται μόνο αντίκρυ κι όχι σε άλλα σημεία π.χ. διαγώνια, και πως στην πρώτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια όχι για το κατάστημα αλλά για την χρήση του απέναντι χώρου.

Οι ανεμοθώρακες δεν είχαν γίνει δεκτοί, άρνηση στην οποία εγείρουν ενστάσεις οι επαγγελματίες. Αναφορικά με τα δάπεδα, όπως είχε γίνει γνωστό στην επίμαχη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης, όσοι επιχειρηματίες έχουν βάλει υπερυψωμένα δάπεδα θα πρέπει να τα ξηλώσουν. 

Να σημειωθεί ότι υπάρχει τριετής περίοδος χάριτος, άρα οι επαγγελματίες θα έχουν μεγάλο χρονικό διάστημα να συμμορφωθούν. Ακόμα όμως και αυτό δεν φαίνεται να ικανοποιεί. Άλλα ζητήματα που αφορούν την χορήγηση αδειών αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου. 

Το σίγουρο είναι ότι οι επαγγελματίες επιζητούν να εντάξουν όσες περισσότερες από τις προτάσεις τους στη νέα κανονιστική 52 σελίδων, που έρχεται να θέσει νέους κανόνες 14 χρόνια μετά την τελευταία προσπάθεια. 

Να σημειώσουμε ότι η τελική έγκριση στην Τοπική Κανονιστική Απόφαση χρήσης παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων Δήμου Κομοτηνής θα δοθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr