Αντ. Ρέλλας: Εξαιρετικά προσβάσιμη η Κομοτηνή σε άτομα με αναπηρία | xronos.gr
ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Αντ. Ρέλλας: Εξαιρετικά προσβάσιμη η Κομοτηνή σε άτομα με αναπηρία

22/05/19 - 10:00
2342345_0.jpg

Μήνυμα νίκης στις προσεχείς ευρωεκλογές εκπέμπουν η υποψ. ευρωβουλευτής Ουφούκ Μουσταφά και ο γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ ν. Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων

Ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στις ευρωεκλογές και εθνικά, είναι τα ζητήματα αναπηρίας, δήλωσε από την Κομοτηνή στον "Χ" ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αντώνης Ρέλλας. Το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μαΐου είχε συνάντηση με τον διοικητή του Σισμανογλείου Κομοτηνής Γιώργο Φιλιππίδη, το μεσημέρι ξεναγήθηκε στην πόλη και το βράδυ παρέστη ως ομιλητής σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο καφέ "Μασάλι", όπου απευθύνθηκε στο κοινό από κοινού με την υποψήφια ευρωβουλευτή από την Ροδόπη Ουφούκ Μουσταφά. Η περιοδεία του συνεχίστηκε ολημερίς την Τρίτη, με συναντήσεις σε ΔΑΔΑΑ, Άγιους Θεόδωρους, Περπατώ, με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη και άλλους.

Αντ. Ρέλλας: Τέσσερις ανάπηροι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Μιλώντας στον "Χ" ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, είπε για την περιοδεία του στην Κομοτηνή: "Δεν θα μπορούσα να μην συμπεριλάβω στην περιοδεία μου την Κομοτηνή, για δύο σημαντικούς λόγους: Πρώτον, γιατί είναι μία από τις πιο προσβάσιμες πόλεις στην Ελλάδα αν όχι η πιο προσβάσιμη. Δεύτερον, γιατί είναι μία πόλη πολυπολιτισμική που σέβεται και αγαπά τους ανθρώπους, στην οποία συμβιώνουν διαφορετικές κουλτούρες".

Ανέδειξε, σε άλλο σημείο του λόγου του, πως "αποδέχθηκα την πρόσκληση/πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ προτάσσοντας τα ζητήματα που διεκδικώ σε όλη μου την ζωή, και ως ανάπηρος ακτιβιστής και ως άνθρωπος της τέχνης: Προσβασιμότητα για όλους τους ανθρώπους, να βάλουμε αντίσταση απέναντι στον μισαναπηρισμό και τον ρατσισμό και σε ό,τι εμποδίζει τις ζωές των ανθρώπων που διαφέρουν από το κυρίαρχο αφήγημα".

Δεν κρύβει ο υποψήφιος ότι υπάρχουν χαμένες ευκαιρίες για τα ευρωπαϊκά κονδύλια γύρω από την αναπηρία, και τονίζει: "Αυτό δεν σχετίζεται μόνο με τον τρόπο που αξιοποιούνται τα κονδύλια, αλλά με το πόσο ψηλά είναι στην ατζέντα το ζήτημα της πρόσβασης στο δομημένο περιβάλλον. Εγώ διεκδικώ μία θέση στο ευρωκοινοβούλιο, για να βάλουμε τα ζητήματα αναπηρίας ψηλότερα στην ατζέντα της διεκδίκησης. Στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αυτά τα θέματα είναι ψηλά, καθώς είμαστε τέσσερις οι ανάπηροι υποψήφιοι. Επίσης, η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει τον συντονιστικό μηχανισμό για την αναπηρία, έχουμε επικυρώσει το νόμο 4488 του 2017 που ουσιαστικά είναι η επικύρωση της διεθνούς σύμβασης δικαιωμάτων ΑμεΑ του ΟΗΕ".

Ουφούκ Μουσταφά: "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα"
"Σε μερικές ημέρες καλούμαστε να αποφασίσουμε για το μέλλον κάθε Έλληνα πολίτη, κάθε Ευρωπαίου πολίτη και για το μέλλον της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης". Με αυτό το μήνυμά της απευθύνθηκε στο κοινό η υποψήφια ευρωβουλευτής Ουφούκ Μουσταφά, χαρακτηρίζοντας αυτές τις ευρωεκλογές ως τις πιο κρίσιμες, καθώς το διακύβευμα είναι σημαντικό, ήτοι "αν επιθυμούμε νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θα επιφέρουν τη λιτότητα ή αν θα ψηφίσουμε για μία Ευρώπη με βιώσιμη ανάπτυξη και επίκεντρο την ενδυνάμωση της εργασίας". Ζήτησε, από τους ψηφοφόρους, "να υψώσουμε ανάστημα, για να οικοδομήσουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της δίκαιης ανάπτυξης και της ειρηνικής συνύπαρξης" και κάλεσε "όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, τη νέα γενιά, τους δημοκράτες του τόπου, όσους έχουμε έγνοια για την αυριανή μέρα, να σηκώσουμε μαζί το βάρος της ευθύνης για μία ανθρώπινη Ευρώπη".

Σύμφωνα με την ίδια το προεκλογικό κλίμα γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι θετικό και υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στις τοπικές και κεντρικές εκδηλώσεις του κόμματος. Εξέφρασε, σε άλλη αποστροφή του λόγου της, η υποψήφια, την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές".

Στ. Σακελλίων: "Δημοψήφισμα κατά της αντιπολίτευσης οι ευρωεκλογές"
"Ο κος Μητσοτάκης επέλεξε να θεωρήσει τις εκλογές ως ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, φοβάμαι για τον ίδιο ότι θα αποδειχθεί δημοψήφισμα κατά της αντιπολίτευσης", δήλωσε ο γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ ν. Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων, λέγοντας σχηματικά "στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι γραμμένα: Ανεργία, φτώχεια, ρατσισμός, περικοπές, απολύσεις, ενώ στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι γραμμένα: Αλληλεγγύη, στήριξη αδυνάμων, 13η σύνταξη, δωρεάν πρόσβαση στην υγεία για όλους, οι 120 δόσεις, τα ακατάσχετα λογαριασμών, όλα τα θετικά υπέρ της κοινωνίας μέτρα που ο κος Μητσοτάκης θέλει να τα καταργήσει".

Δήλωσε βέβαιος ότι "οι πολίτες την Κυριακή θα τα σταθμίσουν όλα αυτά - ξέρουν ποιες δυνάμεις οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και επιμένουν σε πολιτικές ακόμη σκληρότερες από αυτές που θέλει το ΔΝΤ".

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr