Αντιδρούν οι φοιτητές της Ξάνθης για τις αλλαγές της σίτισης | xronos.gr
ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αντιδρούν οι φοιτητές της Ξάνθης για τις αλλαγές της σίτισης

01/12/18 - 10:00

"Φοβόμαστε ότι θα βρούμε τη Λέσχη κλειστή μετά τις γιορτές", λέει ο πρόεδρος του συλλόγου οικοτρόφων φοιτητών Ξάνθης

Αναβρασμός επικρατεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αναφορικά με τις αλλαγές που προωθούνται στην σίτιση των φοιτητών. "Η Λέσχη μας θα γίνει catering", λέει στον "X", ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης Στέργιος Αλμπανίδης, για να εκφράσει την ανησυχία του ιδίου και των συμφοιτητών του για τα μελλούμενα. Στην Ξάνθη γίνεται ήδη κατάληψη, την οποία αναμένεται να υποστηρίξει και ο Σύλλογος Οικοτρόφων με κεντρικό θέμα τις αλλαγές στη σίτιση.

"Η μετατροπή σε catering, σημαίνει κατ' αρχήν ότι το φαγητό μας δεν θα παρασκευάζεται στη Λέσχη", εξηγεί ο Στέργιος Αλμπανίδης και συμπληρώνει "οι μάγειρες μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους, αφού δεν ξέρουμε αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, ενώ έχουν γίνει πλέον και πολύ αυστηρά τα κριτήρια παροχής φαγητού στους φοιτητές. Εμείς όμως θέλουμε δωρεάν σίτιση για όλους".


Τι θα γίνει μετά τις γιορτές;
Όπως λένε οι φοιτητές δεν γνωρίζουν την ακριβή ημερομηνία αλλαγής του καθεστώτος, αλλά εκτιμούν ότι είναι κοντά, αφού δεν έχει γίνει καμία νύξη ανανέωσης των συμβάσεων των μαγείρων, που λήγουν μέσα στον τρέχοντα μήνα. Επιπλέον, αυτό που λέει ο κος Αλμπανίδης είναι ότι η φοιτητική κοινότητα ανησυχεί για το θέμα καθώς κανείς δεν ξέρει τι διάρκεια θα έχει ο διαγωνισμός για την εταιρία catering, και πόσο μπορεί "να τραβήξει" έως ότου ολοκληρωθεί. "Φοβόμαστε μην γίνει πάλι όπως άλλες χρονιές και γυρίσουμε από τις γιορτές και βρούμε τη Λέσχη κλειστή", σημειώνει. 

Εντωμεταξύ, αύριο Κυριακή 02/12 συνεδριάζει στην Αθήνα και ο Πανελλήνιος Συντονισμός Φοιτητικών Συλλόγων, που θα ασχοληθεί και με το θέμα της σίτισης στο ΔΠΘ.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr