Απαραίτητο λίφτινγκ σε γέφυρες του Λίσσου | xronos.gr
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Απαραίτητο λίφτινγκ σε γέφυρες του Λίσσου

27/08/19 - 10:00

Νέο οδόστρωμα στην γέφυρα προς Ξυλαγανή με χθεσινές εργασίες, στις αρχές του Αυγούστου έγιναν παρεμβάσεις στην γέφυρα προς Σάπες

Απαραίτητο λίφτινγκ στο οδόστρωμα δύο γεφυρών επί του ποταμού Λίσσου στο νομό Ροδόπης έλαβε χώρα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την γέφυρα στην Ε.Ο. Κομοτηνής – Ξυλαγανής και την γέφυρα στην Ε.Ο. Κομοτηνής – Σαπών. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο έργου συντήρησης της οδοποιίας του νομού που «τρέχει» αυτό το διάστημα η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Έτσι, τα περασμένα εικοσιτετράωρα εκτελέστηκαν εργασίες απόξεσης του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα και διάστρωσης νέου στην περιοχή της γέφυρας του ποταμού Λίσσου επί της Ε.Ο. Κομοτηνής – Ξυλαγανής. Η κυκλοφορία ρυθμίστηκε κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασιών με την βοήθεια κατάλληλης σήμανσης και την παρουσία σημαιοφόρων. Οι εργασίες απόξεσης και ασφαλτόστρωσης διήρκησαν μια ημέρα. Μετά το πέρας των εργασιών η οδός δόθηκε κανονικά προς χρήση. Στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου είχαν προηγηθεί αντίστοιχες εργασίες στην περιοχή της γέφυρας του ποταμού Λίσσου επί της Ε.Ο. Κομοτηνής - Σαπών στο ύψος της διασταύρωσης Λοφαρίου. Και στις δύο γέφυρες οι εργασίες ήταν απαραίτητες, καθώς το οδόστρωμα είχε αρκετές φθορές, ενώ από τους δρόμους αυτούς διέρχονται και βαρέα οχήματα μεταξύ άλλων.

Θυμίζουμε ότι στα τέλη Ιουλίου ο «Χ» είχε καταγράψει την έναρξη του έργου. Αναλυτικά, από τον δρόμο μεταξύ των οικισμών Κάλχα και Σιδεράδες ξεκίνησαν τότε οι εργασίες βατότητας του οδικού δικτύου και σταδιακά επεκτείνονται σε διάφορα σημεία της Π.Ε. Ροδόπης. Το έργο αφορά σε  παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την εξομάλυνση της βατότητας του οδικού δικτύου Π.Ε. Ροδόπης και ειδικότερα ασφαλτοστρώσεις, αντικατάσταση αρμών και τοποθέτηση στηθαίων.

Η αρχική προϋπολογιζόμενη αξία του ήταν 1,2 εκ ευρώ. Η ανάδοχος εταιρία Εργομπετόν Α.Β.Ε.Τ.Ε.Θ.  έδωσε έκπτωση περίπου 54,1% και ανέλαβε το έργο έναντι 553.000 ευρώ περίπου. Στο πλαίσιο του έργου γίνονται ή θα γίνουν επίσης παρεμβάσεις στους δρόμους Γρατινή προς Καλλυντήρι, Σάπες προς Λύκειο, Πολύανθος προς Αμβροσία, Φύλακας προς Κρωβύλη. Συντήρηση-κατασκευή αρμών σε γέφυρες, είσοδος Κοσμίου, Προφήτης Ηλίας-Ίασμος, Βοσβόζης- ύψος Φωλιάς. Συμπληρωματικές εργασίες- αντικατάσταση στηθαίων, Κάρδαμος-Κύμη, Ν. Σάντα- Κέχρος.

Αναφορικά με την βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Ροδόπης, θα πραγματοποιηθεί επίσης έργο προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ με ανάδοχο την εταιρεία «Αλέξανδρος ΑΤΕΒΕ» και έκπτωση 56,62%.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr