Από νωρίς οι προετοιμασίες για τον Ντίνο Χαριτόπουλο | xronos.gr
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ

Από νωρίς οι προετοιμασίες για τον Ντίνο Χαριτόπουλο

19/06/19 - 10:00

Ύδρευση, ανεργία, ζητήματα καθημερινότητας, βιοτεχνικό πάρκο, χαμένες ευκαιρίες, κλειστές υποδομές στην ατζέντα του νέου δημάρχου

Από νωρίς ξεκίνησε τις προετοιμασίες του ο Ντίνος Χαριτόπουλος. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών επιστρέφει στον δημαρχιακό θώκο και όπως λέει στον «Χ» ήδη προετοιμάζεται, ώστε από 1η Σεπτεμβρίου να μην χαθεί χρόνος στην καταγραφή προβλημάτων, αλλά στην επίλυσή τους.

Η ατζέντα Χαριτόπουλου
«Από τις 3 Ιουνίου, μαζί με τους συνεργάτες μου, ξεκινήσαμε επίπονη δουλειά», δηλώνει χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι αυτή η δουλειά έχει δύο άξονες. Από τη μία ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου. Από την άλλη για την ανεύρεση συνεργατών και την κατασκευή του προγράμματος που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1η Σεπτεμβρίου. Ο κος Χαριτόπουλος πληροφορεί ότι έχει αναπτύξει ήδη επαφές με πολλούς φορείς του Δήμου, τις οποίες θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα, ενώ προσπαθεί να έρθει και σε επαφή με γειτονικούς Δήμους, που αποτελούν θετικά παραδείγματα αξιοποίησης προγραμμάτων ή εξασφάλισης κονδυλίων.

«Σταχυολογούμε όλα τα προβλήματα ώστε από 1η Σεπτέμβρη να μπούμε δυναμικά στη λειτουργία του Δήμου κι όχι στην αναζήτηση των προβλημάτων», διαμηνύει χαρακτηριστικά. Όσον αφορά στα προβλήματα καθαυτά, ως πρώτο φαίνεται αυτό της ύδρευσης σε Σάπες και γύρω περιοχές, όπου – σύμφωνα με τον κο Χαριτόπουλο – πρέπει να βρεθεί μία βραχυπρόθεσμη λύση, μέχρι την οριστική λύση από το φράγμα Ιασίου. Έπειτα, προτάσσει ο νέος δήμαρχος ζητήματα καθημερινότητας, όπως αστική και αγροτική οδοποιία, μεταξύ άλλων.

Μετράει, επίσης, λουκέτα και χαμένες ευκαιρίες στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών. Αναφορικά με τα λουκέτα, εξετάζει την επαναλειτουργία του γραφείου εξυπηρέτησης φορολογούμενων της πρώην ΔΟΥ. Αναφορικά με τις χαμένες ευκαιρίες, θέλει να δει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στον τόπο από τους φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ κι επίσης προτείνει οι μεταπτυχιακές εργασίες των φοιτητών να έχουν σχέση με την επίλυση ή την καταγραφή προβλημάτων περιοχών του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

Κάνει λόγο, επιπλέον, για την εσωτερική μετανάστευση και την ολοένα κι αυξανόμενη ανεργία σε Σάπες και γύρω περιοχές, εξηγώντας ότι πρέπει να ανοίξουν θέσεις εργασίες στην περιοχή. Εδώ φέρνει το παράδειγμα του φυσικού αερίου, εξηγώντας ότι στο εργοτάξιο που θα στηθεί θα πρέπει οι περισσότεροι εργαζόμενοι να είναι από την περιοχή. Δεν κρύβει, όμως, και την απογοήτευσή του σχετικά με τη μη διασύνδεση των Σαπών με το φυσικό αέριο. Επιμένει στην πρόταση που κατέθεσε κι ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης περί διασύνδεσης του βιοτεχνικού πάρκου Σαπών με το φυσικό αέριο, πρόταση στην οποία θα επιμείνει πλέον και ως δήμαρχος από 1η Σεπτεμβρίου.

Η ανάγκη για συνεργασίες
Ο Ντίνος Χαριτόπουλος – θέλοντας και μη – δεν μπορεί να διοικήσει μόνο με τη δική του ομάδα τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών. Έχοντας 11 έδρες, χρειάζεται σύμπραξη είτε με την ομάδα του νυν δημάρχου Γιάννη Σταυρίδη (8 έδρες) είτε με την ομάδα του Απόστολου Ιωάννου (6 έδρες), προκειμένου να υπάρχει πλειοψηφία. Η ομάδα Μιχάλη Βασιλειάδη (2 έδρες) δεν μπορεί σε συνεργασία με τον Ντ. Χαριτόπουλο να δώσει πλειοψηφία. «Είμαι ανοιχτός σε όλους, τον Αύγουστο θα είναι μία καλή στιγμή να προχωρήσουμε σε αυτές (σ.σ. συνεργασίες)», λέει καταληκτικά στον «Χ» ο Ντίνος Χαριτόπουλος.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr