Από τις Σάπες μέχρι την Μαρώνεια προβλήματα εντοπίζει ο Ντίνος Χαριτόπουλος | xronos.gr
Ο ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Από τις Σάπες μέχρι την Μαρώνεια προβλήματα εντοπίζει ο Ντίνος Χαριτόπουλος

03/08/19 - 10:00
234235434265-25_0.jpg

Υδροδότηση στις Σάπες, ναυαγοσώστες στις ακτές, φροντίδα για την παραλιακή ζώνη, κτιριακές υποδομές και άλλα  

Στην παραλιακή ζώνη, από τα σύνορα Ροδόπης – Έβρου και τους αρχαιολογικούς χώρους, μέχρι το λιμάνι Ιμέρου, κινείται τις τελευταίες ημέρες ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος για μια πρώτη αποτύπωση, μετά την εκλογή του, της κατάστασης στην περιοχή. Καταγράφει προβλήματα και τις απόψεις των ανθρώπων της κάθε περιοχής, που γνωρίζουν τον τόπο τους καλύτερα από τον καθένα.

Ενδεικτικά ο κος Χαριτόπουλος αναφέρεται στην απουσία ναυαγοσωστών στις παραλίες, που έχει ως αποτέλεσμα να επιβάλλονται πρόστιμα στον Δήμο. Επίσης μιλάει για το γνωστό πρόβλημα στο λιμάνι του Ιμέρου που κλείνει σε τακτά χρονικά διαστήματα λόγω της μεταφοράς φυκιών και αποτρέπει τη διέλευση καϊκιών.

 Επίσης ο νεοεκλεγείς δήμαρχος διαπίστωσε τα πεσμένα δένδρα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία και την φροντίδα που χρειάζονται τα αλσύλλια δίπλα σε ακτές και παραθαλάσσιους οικισμούς. «Ο σχεδιασμός για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο, πρέπει να ξεκινήσει από τον χειμώνα γιατί διαφορετικά δεν προλαβαίνουμε», παραδέχεται ο κος Χαριτόπουλος.

Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στις Σάπες και εντοπίζεται σε ένα βασικό αγαθό, το νερό. Διακοπή υδροδότησης σημειώνεται σχεδόν κάθε βράδυ, με τον κο Χαριτόπουλο να εξηγεί ότι είναι ζήτημα προτεραιότητας.

Από το 2009 εκτελείται στις Σάπες έργο κατασκευής εσωτερικών δικτύων, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, όπως ενημερώνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος. 

Σε κτιριακές εγκαταστάσεις εντοπίζει εγκατάλειψη ο δήμαρχος, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στο παράδειγμα του συνεδριακού κέντρου Σαπών. Αμφιβάλλει αν θα μπορέσει το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει στο συνεδριακό κέντρο και δεσμεύεται για λήψη πρωτοβουλιών για τα κτίρια που χρήζουν επισκευής και συντήρησης. 

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο και τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, καθώς η συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητη.

Οι επισκέψεις του κου Χαριτόπουλου και συνεργατών του συνεχίζονται μέχρι την ανάληψη της διοίκησης από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr