Άρχισαν οι προετοιμασίες για τις εθνικές εκλογές, 278 εκλογικά τμήματα στη Ροδόπη | xronos.gr
ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

Άρχισαν οι προετοιμασίες για τις εθνικές εκλογές, 278 εκλογικά τμήματα στη Ροδόπη

25/06/19 - 10:00

Η κάθε εκλογική περιφέρεια έχει συγκεκριμένο αριθμό εδρών, στο νομό Ροδόπης αντιστοιχούν 3 έδρες

Στις 7 Ιουλίου θα στηθούν κάλπες για τις Εθνικές Εκλογές 2019 και τα κόμματα που θα συμμετέχουν στην διαδικασία αυτή βρίσκονται στη φάση προετοιμασίας των ψηφοδελτίων τους για τις διάφορες εκλογικές περιφέρειες.  Στις κάλπες για τις Εθνικές Εκλογές 2019 οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν συνολικά 288 βουλευτές. Κι αυτό, επειδή, οι υπόλοιποι 12 βουλευτές βγαίνουν από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων. Η κάθε εκλογική περιφέρεια έχει συγκεκριμένο αριθμό εδρών που εκλέγει. Και, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, στο νομό Ροδόπης αντιστοιχούν 3 έδρες, στο νομό Έβρου 4 έδρες, στο νομό Ξάνθης 3 έδρες, στο νομό Δράμας 3 έδρες και στο νομό Καβάλας.

Στο νομό Ροδόπης σε 278 ανέρχονται τα εκλογικά τμήματα και τα Καταστήματα Ψηφοφορίας όπου θα διεξαχθούν οι εκλογές της 7ης  Ιουλίου 2019 και σε αυτά κατανέμονται οι εκλογείς, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της εκλογικής περιφέρειας του Νομού. Το 278ο εκλογικό τμήμα στεγάζεται στο κατάστημα κράτησης Κομοτηνής, όπου ψηφίζουν οι κρατούμενοι, εκλογείς βάση του άρθρου 27.

Οι προσεχείς πρέπει να γνωρίζουν ότι η ψηφοφορία διαρκεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική. Από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαλλάσσονται νόμιμα όσοι την ημέρα της ψηφοφορίας θα βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους. Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα που καθορίζονται εγκαίρως με αποφάσεις των αρμοδίων περιφερειακών αρχών.

Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν:

Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr

«Μάθε πού Ψηφίζεις»
Καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr