Αθλητικά σωματεία έπαιξαν και μοίρασαν χαμόγελα σε μαθητές της Κομοτηνής | xronos.gr
6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αθλητικά σωματεία έπαιξαν και μοίρασαν χαμόγελα σε μαθητές της Κομοτηνής

28/09/19 - 9:00

Ν. Λεμονίδης: «Δεν είναι μόνο θέμα ημέρας, πρέπει ο αθλητισμός να γίνει τρόπος ζωής στα μικρά παιδιά»

Η 28η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από το υπουργείο Παιδείας ως πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού. Η φετινή ήταν η έκτη συνεχόμενη πανελλήνια ημέρα και με αυτή την αφορμή πολλά ήταν τα αθλητικά σωματεία της Κομοτηνής που έκαναν την δικιά τους εξόρμηση-ενημέρωση σε σχολεία κι αθλητικούς χώρους προτρέποντας τους μαθητές να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Πιο αναλυτικά το τμήμα Βόλεϊ της Α.Ε. Κομοτηνής επισκέφθηκε το 11ο δημοτικό σχολείο και το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής καθώς και το Δημοτικό σχολείο του Ιάσμου. Το τμήμα μπάσκετ της Α.Ε. Κομοτηνής πήγε στο 6ο και το 7ο Δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, η Α.Σ. Ακαδημία Κομοτηνής επισκέφθηκε το 5ο Δημοτικό σχολείο Κομοτηνής. Η ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή έδωσε το παρών στο 5ο δημοτικό σχολείο και στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής, επίσης συνομίλησε στο Πανθρακικό στάδιο με τα παιδιά του 10ου δημοτικού σχολείου και του συλλόγου μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης "Άγιοι Θεόδωροι". Τέλος ο ΠΑΣ Πρωταθλητών επισκέφθηκε το 11ο Δημοτικό σχολείο Κομοτηνής.

Εκεί οι αθλητές των σωματείων συνομίλησαν με τους μαθητές αναλύοντας το καλό που κάνει η γυμναστική και ο αθλητικός τρόπος ζωής. Ήρθαν σε επαφή με δασκάλους και καθηγητές βάζοντας τους όλους, μαζί με τα παιδιά να διασκεδάσουν παίζοντας το άθλημα που εκπροσωπούσε ο εκάστοτε σύλλογος. Στέλνοντας έτσι ένα μεγάλο μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο πρωταθλητισμός αλλά κυρίως άθληση και διασκέδαση και υγεία.

Στα πλαίσια αυτής της ημέρας ο προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή Νεοκλής Λεμονίδης μίλησε στον "Χ". "Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία μας στα σχολεία, δώσαμε χαρά στα παιδιά και τους φέραμε πιο κοντά στο άθλημα μας" λέει ο προπονητής του ΓΑΣ και συνεχίζει "υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν να μας υποστηρίξουν στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι μας" κάτι που όπως λέει είναι πολύ θετικό. Για την ημέρα του αθλητισμού ο Νεοκλής Λεμονίδης επισημαίνει ότι "δεν είναι μόνο θέμα ημέρας, πρέπει ο αθλητισμός να γίνει τρόπος ζωής στα μικρά παιδιά, δεν είναι θέμα πρωταθλητισμού, πρέπει να μάθουμε τα παιδιά να αθλούνται διότι τα οφέλη είναι πάρα πολλά". Τέλος. τονίζει για τον αθλητισμό ότι "δεν είναι κάτι που το ξεκινάμε όταν θα έχουμε προβλήματα σε μεγαλύτερες ηλικίες και μας το λέει ο γιατρός"  πρέπει να γίνεται η γνωριμία από τις μικρές ηλικίες. 

Ο Χρήστος Γαντζίδης καθηγητής φυσικής αγωγής και πρόεδρος των Πτυχιούχων ΚΦΑ Ν. Ροδόπης «Αθλώ» μιλώντας στο Ράδιο Χρόνος 87,5fm επεσήμανε ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα που υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας: "Την μέρα αυτή μαθητές και δάσκαλοι φοράνε τα αθλητικά τους και συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες κάνοντας κάτι διαφορετικό από την σχολική καθημερινότητά". Για όσους γονείς το βλέπουν αρνητικά, ότι είναι απλά μια χαμένη μέρα ο κ. Γαντζίδης δήλωσε ότι "τα μηνύματα που μπορείς να περάσεις μέσα από τις αθλητικές δράσεις είναι ίσως και σημαντικότερα από αυτά που μπορεί να περάσει κανείς μέσω του μαθήματος σε μια τάξη. Είναι δυνατά μαθήματα ζωής που έχουν κάνουν με την συνεργασία, τον σεβασμό προς τον συμπαίκτη και τον αντίπαλο και το ομαδικό πνεύμα".

«Στην Ροδόπη για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είμαστε σε πολύ καλύτερα επίπεδα από πλευράς αθλητικών εγκαταστάσεων από τους γειτονικούς νομούς» προσθέτει ο πρόεδρος λέγοντας ότι τα περισσότερα γυμνάσια και λύκεια της πόλης μας έχουν κλειστά γυμναστήρια. Από την άλλη βέβαια σημειώνει το σημαντικό πρόβλημα του υλικού που όπως λέει "αθλητικό υλικό έχουμε να προμηθευτούμε από το υπουργείο Παιδείας πάνω από οκτώ χρόνια".

Κλείνοντας, ο κος Γαντζίδης έδωσε το δικό του μήνυμα προς τους γονείς και τους μαθητές λέγοντας ότι "από μικρή ηλικία πρέπει να καλλιεργούμε στα παιδιά μας το δια βίου άσκηση", συμπληρώνοντας ότι η φυσική αγωγή "δεν είναι άθλημα αλλά μια δραστηριότητα που πρέπει να εντάξουν τα παιδιά στην καθημερινότητα τους".

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr