Αυτό είναι το όραμα της Περιφερειακής Σύνθεσης για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη | xronos.gr
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αυτό είναι το όραμα της Περιφερειακής Σύνθεσης για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

14/05/19 - 10:00

Με σύνθημα "ομάδα νίκης" ο κόσμος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Π.Ε. Ροδόπης με επικεφαλής τον Χριστόδουλο Τοψίδη

Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Κυριακής 12 Μαΐου το εκλογικό κέντρο της "Περιφερειακής Σύνθεσης", στην πλατεία Ειρήνης στην Κομοτηνή. Παρόντος του επικεφαλής της παράταξης Χριστόδουλου Τοψίδη, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Ροδόπης. Σε έναν σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής έκανε λόγο για έναν συνδυασμό έτοιμο και ανεξάρτητο να εργαστεί σκληρά για να επιτευχθούν οι στόχοι για την ΠΑΜ-Θ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης γνωστοί κι επίσημα έγιναν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε. Ροδόπης. Πρόκειται για τους εξής: Φελίνα Καζάκου, Μανώλης Ταπατζάς, Μιχάλης Ραγκούσης, Νίκος Ευκαρπίδης, Γιουξέλ Εσάτ, Γκιρετλή Ναζήμ, Εμρέ Μουσταφά, Τζιχάν Ιμάμογλου, Λεμάν Κάρα, Νίκος Μπαχαρίδης, Ιωάννης Μωραΐτης, Σταυρούλα Πεχλεβάνη, Χουσεΐν Φατμέ, Χατζή Μεμέτ Ριτβάν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης γνωστοποιήθηκε και διανεμήθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα της παράταξης για την ΠΑΜ-Θ. Ο "Χ" καταγράφει τους άξονες του προγράμματος και σημειακά τις προτεραιότητες ανά άξονα:.

Περιφερειακή Οικονομία
Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων (υφιστάμενων και νέων, καινοτόμων, νεοφυών κ.ά.), η προώθηση του οικοσυστήματος της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και η αξιοποίηση της Περιφέρειας ως κόμβου δικτύων μεταφορών, εθνικού και ευρωπαϊκού επιπέδου.

Έξυπνη Περιφέρεια
Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι ο συντονισμός, παρακολούθηση και αξιολόγηση της υλοποίησης των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων και των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, η δημιουργία πλατφόρμας απομακρυσμένης πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, η πλήρης ψηφιοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Τουριστική Πολιτιστική Ταυτότητα | Τουρισμός
Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η προώθηση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. ως προορισμού τεσσάρων εποχών, η ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού (ιαματικός, θρησκευτικός, αθλητικός, οικοτουρισμός, αγροτουρισμός, bird watching, γαστρονομικός κλπ), η δημιουργία υποδομών πληροφόρησης, καθοδήγησης και προβολής των σημείων ενδιαφέροντος, η ενίσχυση της συνεργασίας με τους Φορείς Διαχείρισης της Οροσειράς Ροδόπης, Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας - Ισμαρίδας, Δέλτα Έβρου, Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου με στόχο την διευκόλυνση του έργου τους.

Τουριστική Πολιτιστική Ταυτότητα | Πολιτισμός
Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η προστασία και ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων, των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων και η ανάδειξη του θρησκευτικού πολιτισμού, ως πηγή τουριστικής προβολής, με αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων, ρωμαϊκών, βυζαντινών και οθωμανικών μνημείων.

Αγροτική Ανάπτυξη
Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικής δυνατότητας των παραγωγών της Περιφέρειάς μας σε σχέση με τους αγρότες άλλων περιοχών της Ε.Ε. με την αναίρεση παραγόντων που λειτουργούν ανασταλτικά σε βάρος της περιοχής μας, η στελέχωση του Διασυνοριακού Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων Ορεστιάδας και ενίσχυση της προστασίας προς τους κτηνοτρόφους σε θέματα υγείας του ζωϊκού κεφαλαίου, η αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της Περιφέρειας, η διεκδίκηση εύλογων και άμεσων αποζημιώσεων.

Επιχειρηματικότητα - Ανταγωνιστικότητα
Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων του ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση των δράσεων απασχόλησης, η προώθηση της ισόρροπης ανάπτυξης, η δημιουργία Δομών Στήριξης Επιχειρηματικότητας (Θερμοκοιτίδες Επιχειρηματικότητας) σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας, η δημιουργία μόνιμου μηχανισμού για τη σύνδεση των ερευνητικών τμημάτων των Πανεπιστημίων μας με τα Επιμελητήρια, τους φορείς της επιχειρηματικότητας και τις επιχειρήσεις, η επέκταση του προτύπου των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοιΣΠΕ) στο πλαίσιο της ενίσχυσης του τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας.


Δημόσια Υγεία - Κοινωνική Πολιτική
Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η αξιοποίηση της τηλεϊατρικής και οργάνωσής της, η αξιολόγηση και ο επανασχεδιασμός των κοινωνικών δομών, η  Καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων, η δικτύωση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και συνεχή διαβούλευση και συμμετοχή για την διαμόρφωση, αλλά και την επικαιροποίηση των αναγκών των ΑμεΑ και των ευπαθών ομάδων, η δημιουργία υγειονομικών χώρων και ιατρείων για ΑμεΑ, αποκλειστικά για παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας. 

Παιδεία
Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η άρση περιορισμών και αποκλεισμών από τις βαθμίδες εκπαίδευσης και λήψη μέτρων για την ανάσχεση της μαθητικής διαρροής των νέων της Περιφέρειάς μας, η ενίσχυση των κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στην Περιφέρειά μας και η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για τη βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας

Αθλητισμός
Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι οι άμεσες παρεμβάσεις και επισκευές σε εγκαταστάσεις που δεν είναι λειτουργικές, οι ενεργειακές αναβαθμίσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις, η διανομή πόρων στον σωματειακό αθλητισμό με όρους ανταποδοτικότητας για την κοινωνία και τους αθλητές, η ανάπτυξη των ερασιτεχνικών σωματείων της Περιφέρειάς μας.

Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη
Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η υιοθέτηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από την κλιματική αλλαγή, η εξοικονόμηση πόρων και μείωση ρύπων μέσω ενεργειακής αναβάθμισης των δημοσίων υποδομών, η προώθηση της χρήσης της Γεωθερμίας, της Ηλιακής και Αιολικής Ενέργειας και της παραγωγής ενέργειας από Βιομάζα, η διαχείριση απορριμμάτων, υγρών και στερεών αποβλήτων, αντιπλημμυρικά - εγγειοβελτιωτικά έργα για όλη την Περιφέρεια. 

Υποδομές
Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι το φράγμα Ιάσμου Ροδόπης και των απαραίτητων δικτύων άρδευσης, η επισκευή δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, επεξεργασίας λυμάτων με χρηματοδότηση των Δήμων,  η ενίσχυση του συνόλου των υποδομών του λιμενικού συστήματος της Περιφέρειας (Πόρτο Λάγος, Νέα Πέραμος, Κεραμωτή, Θάσος, Σαμοθράκη, Μαρώνεια, Φανάρι), οδικά δίκτυα πρόσβασης στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές για την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής, της υλοτομίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, η  κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή στο εκλογικό κέντρο επί της πλατείας Ειρήνης, σε ελεύθερη διανομή.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr