Δεν κινδυνεύουν τα καταστήματα ΕΛΤΑ σε Κομοτηνή, Ξυλαγανή, Σάπες, Ίασμο | xronos.gr
ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ

Δεν κινδυνεύουν τα καταστήματα ΕΛΤΑ σε Κομοτηνή, Ξυλαγανή, Σάπες, Ίασμο

24/01/19 - 10:00

Ούτε οι θέσεις εργασίας, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ενημερώνεται ο "Χ" αρμοδίως

Δεν κινδυνεύουν τα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) σε Κομοτηνή, Ξυλαγανή, Σάπες, Ίασμο, όπως ενημερώνεται ο "Χ" αρμοδίως από την διεύθυνση των ΕΛΤΑ. 

Αυτή, βεβαίως, είναι η πληροφόρηση που έχουν οι άνθρωποι της Ροδόπης μέχρι στιγμής, κι ελπίζουμε να μην αλλάξει, ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας. "Δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας στην Ροδόπη", πληροφορείται αρμοδίως ο "Χ" για τα τέσσερα καταστήματα που λειτουργούν σε Κομοτηνή, Ξυλαγανή, Σάπες και Ίασμο.

Άξιο αναφοράς είναι πως χθες Τετάρτη 23/1 πραγματοποιήθηκαν μεγάλες κινητοποιήσεις στην Αθήνα, στον απόηχο όσων έχουν γίνει γνωστά σχετικά με την περικοπή των κοστών λειτουργίας.

Σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ με τις υποδείξεις του Υπερταμείου
Σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ μέσα στην επόμενη τριετία και σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπερταμείου, το οποίο και ελέγχει το 90% της εταιρείας, καλείται να εφαρμόσει η νέα διοίκηση. 
Η εφαρμογή των σαρωτικών αλλαγών κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι καθότι συναντούν ήδη σφοδρές αντιδράσεις από τους 5.900 εργαζομένους των ελληνικών ταχυδρομείων και οι οποίοι έχουν πραγματοποίησαν συλλαλητήριο χθες Τετάρτη 23/1 στην Αθήνα.
Βασικό ζητούμενο της όλης προσπάθειας είναι να κλείσει η "μαύρη τρύπα" στα έσοδα των ΕΛΤΑ, η οποία αγγίζει τα 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. 

Το σχέδιο φέρεται να προβλέπει μείωση των λειτουργικών εξόδων με κλείσιμο 215 καταστημάτων σε όλη τη χώρα και ταυτόχρονα απόλυση περισσότερων από 2.000 εργαζομένων. 

Ασφαλώς, δεν είναι γνωστό εάν τα λουκέτα τα καταστημάτων ή οι απολύσεις εργαζομένων θα προχωρήσουν, δεδομένων και των κινητοποιήσεων.

Τι λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων
"Το σχέδιο του Υπερταµείου είναι να απολυθούν περίπου 2.300 άτοµα από τα 5.900 που εργάζονται αυτήν τη στιγµή στο Ταχυδροµείο και µάλιστα οι 1.836 µέσα στο 2019 και οι υπόλοιποι έως το 2021", εξηγεί στο "Έθνος" ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταχυδρομικών, Γιώργος Βασιλόπουλος, προσθέτοντας ότι "δεν ακούστηκε τίποτα για προγράµµατα εθελουσίας εξόδου. Πρόκειται για βίαιες αποµακρύνσεις".

Σύμφωνα µε τον ίδιο, το σχέδιο περιλαμβάνει και "λουκέτο" σε πάνω από 300 καταστήµατα των ΕΛΤΑ µε στόχο το δίκτυο να διατηρήσει σε λειτουργία µόνο 415 από τα 750, ενώ σηµαντικές περικοπές θα υπάρξουν και στους µισθούς: "Θα καταργηθούν τα δώρα και το µισθολόγιο θα τεθεί σε νέα βάση. Θα υπολογίζεται από έναν βασικό µισθό, στον οποίο θα προστίθεται ένα επίδοµα θέσης ανάλογα µε την ειδικότητα του εργαζοµένου, καθώς επίσης και ...κουπόνια για σούπερ µάρκετ".

Το ολοκληρωμένο σχέδιο, κατά τις πληροφορίες των εργαζομένων, επρόκειτο να συζητηθεί στο ∆Σ της Πέµπτης, αλλά, σύµφωνα µε τελευταία ενημέρωση εκ µέρους της διοίκησης, η συζήτησή του πιθανότατα µμετατέθηκε για το τέλος του µήνα, ενώ δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα ακολουθήσει και διαβούλευση.

Φεύγει από την Λ. Ηρώων το κέντρο διανομής
Εξελίξεις αναμένεται να έχουμε και στην Κομοτηνή, όπου σύμφωνα με όσα πληροφορείται ο "Χ" μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο το κεντρικό κατάστημα επί της οδού Παρασίου να συνενωθεί με το κατάστημα διανομής επί της Λ. Ηρώων. Το πρώτο κατάστημα είναι ιδιόκτητο, ενώ το δεύτερο το ενοικιάζουν τα ΕΛΤΑ τα οποία, όπως ειπώθηκε άνω, φέρεται να θέλουν να περικόψουν τα κόστη τους με κάθε πιθανό τρόπο.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr