Διάχυτη απογοήτευση για το λουκέτο της Εθνικής Τράπεζας Σαπών | xronos.gr
ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ

Διάχυτη απογοήτευση για το λουκέτο της Εθνικής Τράπεζας Σαπών

16/03/19 - 10:00

Το ζήτημα τέθηκε εις γνώση και του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος είπε "θα κάνω παρέμβαση στην τράπεζα", η πραγματικότητα όμως είναι μη αναστρέψιμη

Διάχυτη είναι η απογοήτευση των κατοίκων των Σαπών και των γύρω, κυρίως των ορεινών, περιοχών, μία εβδομάδα μετά την επιβολή λουκέτου στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Σαπών. Το παζάρι της Παρασκευής, χθες, ήταν γεμάτο αρνητικά σχόλια, σχετικά με την αδυναμία εξυπηρέτησης όλων των κατοίκων μόνο από το υποκατάστημα της Πειραιώς. Ιδιαιτέρως απογοητευμένοι είναι οι επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι είχαν συνηθίσει να συναλλάσσονται κυρίως με την Εθνική.

Το ζήτημα δεν είναι τοπικό, αλλά πανελλαδικό, καθώς οι συστημικές τράπεζες έχουν αποφασίσει την μείωση των καταστημάτων τους πανελλαδικά, όπως και του προσωπικού που εργάζεται σε αυτά. "Αγαπητοί πελάτες, σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 8/3/2019 οι εργασίες του καταστήματος έχουν μεταφερθεί στο κατάστημα Κομοτηνής", αυτό είναι το τοιχοκολλημένο μήνυμα στην πόρτα του υποκαταστήματος στις Σάπες. Εκεί βρέθηκε, στο πλαίσιο της χθεσινής του περιοδείας στην Θράκη, και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έγινε αποδέκτης της δυσανασχέτησης των κατοίκων, καθώς ούτε η ΝΔ πρωτοστάτησε σε κάποια κινητοποίηση, για να παραμείνει το υποκατάστημα ανοιχτό.

Δεσμεύτηκε πάντως, ο πρόεδρος, ότι σήμερα θα έρθει σε επαφή με τα κεντρικά της Εθνικής, διαμαρτυρόμενος για το κλείσιμο του υποκαταστήματος. Η πραγματικότητα, όμως, έχει ήδη διαμορφωθεί, και οι όποιες κινήσεις φαίνεται ότι θα γίνουν μόνο για το θεαθήναι, ενόσω οι κάτοικοι των Σαπών βλέπουν άλλη μία ήττα για την περιοχή τους.

"Κάναμε ό,τι ενέργειες μπορούσαμε. Αναδείξαμε ότι πρόκειται για μία τράπεζα που εξυπηρετεί τον δήμο μας και τον ορεινό όγκο. Μιλάμε για χιλιάδες κατοίκους". Αυτά εν πολλοίς εξέφρασε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, λαμβάνοντας την δέσμευση του προέδρου ότι "θα κάνω παρέμβαση στην τράπεζα".

Για φυγή του κόσμου από τις Σάπες, έκανε λόγο ο τ. υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος ανέδειξε ως μείζον ζήτημα για την περιοχή την ανεργία. Την συνεχή αποψίλωση των Σαπών από δημόσιες και μη υπηρεσίες ανέδειξε η πολιτευτής ΝΔ Ροδόπης Βούλα Ελευθεριάδου.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr